• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:48Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:25Yatsı 22:05
    • 19°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.06
  • Dolar: 32.1989 -0.09
  • Euro: 34.8984 0.11

Kocaeli'de hasarlı binalar boşaltılmalı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli’deki hasarlı binaların AFAD’ın kayıtlarında olduğunu ifade ederek, “Kiracılar AFAD’dan bilgi alarak eğer hasarlı binada oturuyorlarsa bu binaları boşatmalılar.
Kocaeli'de hasarlı binalar boşaltılmalı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli’de sayıları bin 500’ü bulan hasarlı binalarla ilgili gazetemize bir değerlendirme yaptı. Şeker, devletin kentsel dönüşüm yasası çıkardığını ve ev sahiplerine büyük destek verdiğini ifade ederek, “Kiracılar AFAD’dan bilgi alarak eğer hasarlı binada oturuyorlarsa bu binaları boşatmalılar. Eğer ev sahibi iseler devletin desteğiyle kentsel dönüşüm sürecini başlatmalılar” ifadelerini kullandı.

NET BİLİNMİYOR

Depremin ardından tespit edilen hasarlı binalarla ilgili konuşan Şeker, “1999 depreminde tespit edilen orta hasarlı binalar var. Bu binaların ağır hasarlı mı yoksa orta hasarlı mı olduğu net olarak bilinmiyor. Çünkü depremin hemen ardından gözleme dayalı olarak yapılmış. Fakat ilerleyen yıllarda bir yasa çıktı ve buna göre orta hasarlı olan binalarla ilgili düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre bina projelerini yapan firmalar güçlendirme yapacaklardı. Bazı bina sahipleri güçlendirmelerini yaparken bazıları ise yapmadı” dedi.

TOPLUMSAL SORUN

Güçlendirme yapılmamış binaların bir sorun olduğunu kaydeden Şeker, “Burada asıl sorun, elbette ki güçlendirme yapılmamış binalar… Belediyelerin bu binaların elektrik ve sularını kesip tahliye etmeleri gerekiyor. Ama orada oturan vatandaşlar var. Dolayısıyla belediyelerin bu çalışması toplumsal bir soruna sebebiyet verebilir. Bu sebeple belediyelerin bu konuda çekinceli davrandığını görüyoruz, haklı olarak” ifadelerini kullandı.

KİRACILARA SESLENDİ

Şeker, hem kiracılara hem de ev sahiplerine seslenirken, “Orta hasarlı binalarda ev sahipleri de kiracılar da oturuyor. Ben öncelikle kiracılara seslenmek istiyorum. Eğer AFAD’a giderlerse, binalarının hasar durumu ile ilgili bilgi alabilirler. Eğer hasar varsa o binayı mutlaka boşaltsınlar. Çünkü deprem bölgesinde oturuyoruz ve her an bir afetle karşı karşıya kalabiliriz.

GÜÇLENDİRME YAPSINLAR

Bir de ev sahiplerine seslenmek istiyorum. Binalarını mutlaka güçlendirmeliler. Eğer üzerlerine düşeni yapmazlarsa, İzmir’deki görüntülerle karşılaşabiliriz. Ev sahipleri, deprem olduğunda dışarıda mı olmak ister yoksa enkazda mı? Ya da birilerinin ölümünden sorumlu olmak mı isterler? Lütfen bu soruları yanıtlasınlar.

DEVLET DESTEĞİ VAR

Hükümet olarak bir kentsel dönüşüm yasası çıkardık. Buna göre ev sahibi binasını kentsel dönüşüme sokmak istiyorsa, devlet ona en az bir yıl kira yardımı yapıyor. Yeni alacağı binanın faizlerinin yüzde 50’sini karşılıyor. Bina ile ilgili tüm harçlardan muaf tutuluyor. Kısaca, evlerini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlerin devlet yanında oluyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim