• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 8°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.367 0.00
  • Dolar: 32.335 0.00
  • Euro: 34.7427 0.00

KOCAELİ’DE GEZİ PARKI DAVASI BAŞLADI

Gezi Parkı olaylarının ardından Kocaeli’de gözaltına alınan 238 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmanın ilk günü davacı İzmit Belediyesi, kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle eylemcilerden şikayetçi oldu.
KOCAELİ’DE GEZİ PARKI DAVASI BAŞLADI

İstanbul Gezi Parkı’nda geçen yıl başlayarak tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemleri sırasında Kocaeli’de gözaltına alınan 238 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. 12 müştekinin 3’ünün katıldığı Gezi davasının görülen ilk duruşmasına 9 müşteki polis katılmadı. Duruşmada, davacı İzmit Belediyesi ile bir polis memuru eylemcilerden şikayetçi olurken, müşteki olan bir polis memuru ise şikayetçi olmadığını beyan etti. 238 kişinin yargılandığı 8 klasörden oluşan davada sanıklar adına 10 avukat hazır bulundu.
Haklarında Gezi eylemleri sırasında çevreye zarar vermek, polise mukavemet, gösteri yürüyüş kanununa muhalefet etmek, kamu malına zarar vermek suçlamasıyla haklarında dava açılan 238 sanık hakkında açılan Gezi davasının görülmesine Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davanın ilk günü sadece müştekiler dinlenirken, 12 müştekiden polis memurları B.K ve G.İ. katılırken diğer müşteki polis memurları M.E., İ.A., T.G., H.E, İ.B.K, M.Ö., M.Z.Ç., A.A. ve G.E.K. duruşmaya katılmadı. Gezi eylemleri esnasında sorumluluk alanlarındaki kamu mallarına zarar verildiği için İzmit Belediyesi de davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme başkanının davayla ilgili hazırladığı iddianameyi okumasının ardından davada ilk olarak Gezi eylemlerinin ilk gününde Perşembe Pazarı ve AK Parti İl Başkanlığı önünde görevli bulunan polis memuru B.K. söz aldı.
Eylemler sırasında elinin kırıldığını belirten polis memuru B.K., ifadesinde şunları söyledi: “Eylemcilere müdahale esnasında bir eylemciye arkasından yaklaştım ve müdahalede bulundum. Bu esnada birlikte yere düştük. Daha sonra kalkınca eylemci benden özür diledi ve kaçarak uzaklaştı. Ben bir süre sonra elimin acıdığını hissettim. Doktora gittiğimde kırıldığını gördüm. Kaçan şahsı tanımıyorum şikayetçi değilim.” 
Bir diğer polis memuru G.İ. ise, “Olay esnasında bana atılan taştan kafamı korumak için ellerimle kafamı korumak istedim. Bu esnada atılan bir taş parmağıma geldi. Yapan şahsı tanımıyorum ancak şikayetçiyim” diye konuştu.
Davaya müdahil olma talebinde bulunan İzmit Belediyesi adına avukat Burcu Öztürk Demir de söz alarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Park’ta yapılan eylem esnasında parka verilen zararlardan, yazılan yazılar ve edilen hakaretlerden dolayı şikayetçiyiz.”
Alınan ifadelerin ardından mahkeme başkanı İzmit Belediyesi’nin müdahil olmasıyla ilgili sanık avukatlarına söz verdi. Sanık avukatları, Cumhuriyet Park’a verilen zararın polis müdahalesi esnasında TOMA ve sıkılan sudan kaynaklandığını kaydetti. Duruşmaya 5 dakika ara veren mahkeme başkanı daha sonra İzmit Belediyesi’nin müdahil olma talebini kabul etti. Duruşmaya yarın saat 14.00’de sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam edilecek.

kocaelide_gezi_parki_davasi_basladi_kentgebze-(1).jpgkocaelide_gezi_parki_davasi_basladi_kentgebze-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim