• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:02Güneş 05:45Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:16Yatsı 21:52
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 10224.87 -0.22
  • Altın: 2393.897 0.01
  • Dolar: 32.2094 -0.12
  • Euro: 34.6269 -0.16

Kocaeli'de Emniyet, Drone ile devriye atacak

Sivil havacılık alanında eğitimi faaliyetleri gösteren Kokpit Koleji’nin verdiği İHA1 Sertifika Eğitimi’ni tamamlayan Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçede asayişi sağlamak için drone ile devriye atacak.
Kocaeli'de Emniyet, Drone ile devriye atacak

2018-2019 Eğitim ve Öğretim döneminde faaliyetlerine başlayan ve hem kentimizi hem de komşu şehirleri ‘sivil havacılık eğitimi’ ile tanıştırarak eğitimde yeni bir soluk getiren Kokpit Koleji verdiği eğitimlerle de dikkat çekiyor. Pilotaj eğitimi, yer hizmetleri ve yazılım alanında öğrenci yetiştiren Kokpit Koleji bir yandan da kurumlara ve halka yönelik projelerle hizmet alanını genişletiyor. Kolej; Başiskele, Karamürsel, İzmit ilçe emniyet müdürlükleri ile il emniyet müdürlüğü personeline eğitimler verdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Son yıllarda ülkemizde kullanımı yaygınlaşmaya başlayan ve savunmadan tanıtıma, eğitimden eğlenceye birçok alanda karşımıza çıkan Drone’lar, artık emniyette devriye amacıyla da kullanılacak. Türkiye’de ve Kocaeli’de bir ilke imza atılan projede halkın güvenliği her gün havadan kontrol edilecek. Bu kapsamda Kokpit Koleji, Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Drone İHA 1 eğitimleri verdi. Eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan polis memurlarına ehliyetleri teslim edildi.

DEVRİYE ATACAK

4 gün süren, 36 saatlik eğitimin sonunda Başiskele İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, komiser Türker Kafkaslı ile polis memurları; Mustafa Öztürkmen, Ahmet Resul Günindi ve Cenk Ali Şengün Drone uçurma yetkisine sahip oldu. Emniyet Müdürü Kesgin’in öncülük ettiği proje kapsamında ilçede Drone’ler halkın yoğun yaşam alanlarında her gün devriye atacak, olası bir problemde görüntü ve veri aktarımı yapacak. Önleyici hizmet görevinin yanında olası asayiş vakalarında ve ihbarlarda da drone’ler devrede olacak.

TEDBİR VE İZLEME

130 personelin görev yaptığı Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan Türker Kafkaslı, “Bu sene kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleriyle ilgili projemizde her okula giderek çocuklarımızın suça karışmamaları ve korunmalarıyla ilgili sunum yaptık. Kokpit Koleji’ne geldiğimizde ise böyle bir proje gelişti. Üstlerimiz bu işe sıcak bakınca İHA 1 kursu aldık. Amacımız; ilçe genelinde güvenliği sağlamak. Halkın yoğun olduğu yerlerde Drone’larımızı tedbir amaçlı uçuracağız. Polisin boş durmadığını gösterecek ve kötü niyetli kişiler üzerinde caydırıcı olacağız. Suçtan sonrasıyla ilgili olarak ise; suça karışan birinin kaçma çabası olduğunda Drone’lerimizi kaldırarak takiplerini ve yakalanmalarını sağlamayı da amaçlıyoruz. Bu süreçte eğitimlerimizi veren Kokpit Koleji’ne bize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YETKİLİ KURUMUZ

Kokpit Koleji Kurucu Temsilcisi Halil Arkın Sevukten ise, “Türkiye’de orta öğretim kurumları arasında insansız hava araçları, pilotaj eğitimi veren tek özel okuluz. Bu anlamda hem öğrencilerimize hem de dışarıdan pilotaj eğitimi ihtiyacı olan kişi ve kurumlara yaş sınırı olmaksızın eğitimler veriyoruz. Son 15 yılda 5 kat büyüyen havacılığın önümüzdeki 15 yılda da drone taksiciliği ile 5 kat daha büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye’de bir ilke de Kocaeli’den imza atıyoruz. Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü, Başiskele Belediyesi ile Başiskele Kokpit Havacılık ve Yazılım Koleji işbirliğiyle drone ile devriye atan ilk emniyet birimi olmaya hazırlanıyor. Projede üzerimize düşen İHA1 Sertifika eğitimlerini tamamladık ve sertifikaları teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EHLİYETLİ MÜDÜRLER

Kokpit Koleji’nden drone uçurmak için İHA1 Sertifikası Eğitimi alan kolluk kuvvetleri yetkilileri ve personelleri; Terörle Mücadele ve Güvenlikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Tarra, Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Yıkılmaz, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Karamürsel İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin, Başiskele İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin ve polis memurları ile Jandarma Yarbay Murat Kilis drone uçurma ehliyeti alan isimler arasında yer alıyor.  

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim