• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 28°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 31°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9695.03 0.52
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Kocaeli’de Çocuklar Bi’dünya Eğlenceye Davetli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenleyeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olarak dikkat çeken şenlik, 23 Nisan Çarşamba günü 41 ülkeden yine 1000 çocuğun
Kocaeli’de Çocuklar Bi’dünya Eğlenceye Davetli

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenleyeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olarak dikkat çeken şenlik, 23 Nisan Çarşamba günü 41 ülkeden yine 1000 çocuğun katılımıyla start alacak.

23-26 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı bir basın toplantısı düzenledi. Antikkapı Restaruant’ta düzenlenen toplantıda şenlikle ilgili detayları paylaşan Yazıcı, “Çocuklarımız için eğlenceli, heyecanlı bir bayram hazırladık. Geçen yıl 230 bin olan ziyaretçi sayımızın bu yıl daha da artacağına inanıyorum. Bu yıl da şenliğimize 41ülkeden 1000 çocuk katılım gösterecek. Etkinliğimiz 22 Nisan Salı günü büyük kortej yürüyüşüyle başlayacak. Uluslararası Fuar Merkezi’nde dört gün sürecek olan şenliğimiz 26 Nisan Cumartesi günü sona erecek” dedi.

Şenlik için her yıl bir Türk büyüğünü tanıttıklarını hatırlatan Genel Sekreter Yazıcı, bu yıl ise çocukların gönlünde ayrı bir taht kuran Barış Manço’nun anısını tazeleyeceklerini söyledi. Yazıcı, “Barış Manço bizim kuşakların tanıdığı bir isim. Bu yıl 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliğimiz, Barış Manço temalı olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye’mizin öncülüğünde oluşturulan 250 kişilik Barış Manço Çocuk Korosu, fuarda Manço’nun akıllarda yer etmiş şarkılarını seslendirecek. 9-14 yaş arası 250 çocuktan oluşan koro Barış Manço konseptli kıyafetleriyle de dikkat çekecek. Fuara katılanlar Barış Manço Çocuk Korosu’nun seslendireceği şarkılardan oluşan konseri dinlemenin yanı sıra kıyafetleri, takıları ve yüzükleriyle de bir döneme damgasını vuran Manço’nun özel eşyalarından oluşan sergiyi ziyaret edebilecek. Barış Manço’ya ait özel eşyalar, aksesuarlar ve görsellerden oluşan müze fuar boyunca açık kalacak” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıl Barış Manço konsepti üzerinde ağırlıkla durduğuna değinen Genel Sekreter Yazıcı, “Bence Barış Manço yarışması düzenledik. Ayrıca Barış Manço’yu, ‘Başkan olacak Çocuk’ programıyla yad edeceğiz. Geçtiğimiz yıl Keloğlan Masalları Kasabası kurmuştuk, bu yıl da Calliou Kasabası kuracağız. Ayrıca bu yıl ilk kez canlı heykeller çocuklarımızın ilgisine sunulacak” dedi.

30 bin metrekarelik fuar alanında 28 adet eğitici ve eğlendirici stantın kurulacağına dikkat çeken Genel Sekreter Yazıcı, “Geçen yıl çocuklardan büyük ilgi gören yüz boyama, takı tasarımı, çocuk kuaförü, cam üfleme, gibi stantları tekrar açıyoruz. Bu yıl ise yeni olarak çocukları çamurla tanıştırmayı hedeflediğimiz çömlek stantı gibi atölye çalışmalarıyla çocuklarımızı buluşturmayı hedefliyoruz. Amacımız çocuklarımızın bayramı bayram gibi yaşamalarını sağlamak” diye konuştu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 41 ülkeden gelecek olan 1000 misafir çocuğun ülkelerine has oyuncakları Kocaeli’ye getireceklerini belirten Genel Sekreter Yazıcı, “Geçtiğimiz yıllardan da çok sayıda oyuncağımız olmuştu. Bu yıl da sayı artacak ve Dünya Oyuncak Müzemizi açacağız. Ayrıca bu yıl ilk kez Darıca Hayvanat Bahçesi de festival de yer alacak” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Yazıcı, bu yıl festivale Anadolujet’in katkısıyla uçak simülasyonu kurulacağını da vurgulayarak, “Çocuklarımız bu simülatör sayesinde uçağın kokpitindeymişler gibi iniş ve kalkış yapabilecekler” dedi. Her yıl bir şampiyonu ağırladıklarını da kaydeden Genel Sekreter Yazıcı, bu yıl Fenerbahçe Spor Kulübü’nü misafir edeceklerinin müjdesini verdi.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bayrak da Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu tür etkinliklere her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Bayrak, “Büyükşehir birçok organizasyon yapıyor. Anlaşılan bayağı yorulacağız. Biz de eğitim ve eğlence fuarına çocuklarımızın ve ailelerinin katılımları konusunda destek vereceğiz” dedi. Bayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin 41 ülkeden 1000 çocuğu misafir ederek Kocaeli’nin ve ülkenin tanıtımına büyük katkı sunduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim