• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kocaeli'de artış korkutucu: Günlük vaka 500'ü aştı!

Koronavirüs vaka sayısında günlük 500 sınırını aşan Kocaeli’de başta Vali Seddar Yavuz, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman vatandaşları uyardı.
Kocaeli'de artış korkutucu: Günlük vaka 500'ü aştı!

Koronavirüs pandemisinde üçüncü dalgada vaka oranları hızla artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta haftalık 2 bin 765 olan vaka sayısı 762 artarak 3 bin 27 oldu. Günlük vaka sayısı ile 395’ten 503’e yükselti. Yeniden kontrollü normalleşme dönemi ile başlayan üçüncü dalgada şu anda hastanelerde yoğun bakım ve hastane doluluk oranlarında ciddi artış başlamadı. Ancak yetkililer, üçüncü dalganın ilk sonuçlarını nisan ayının başında görüleceğini söyledi.

DENETİM ARTIRILACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta yayınlanan Türkiye genelinde il il vaka sayıları haritasında  Kocaeli’de bu hafta ciddi artış yaşandı. Geçtiğimiz hafta yüz binde 139,39 olan vaka sayısı 176,39 oldu. Vaka oranındaki ciddi artış karşısında yeni bir önlem alınmazken yetkililer kontrollü sosyal hayatın devam etmesi için tüm vatandaşları uyardı. Vali Seddar Yavuz ve kent yöneticileri sosyal hayatın yoğun yaşandığı noktalarda denetimi artırdı. Dinamik Denetim Modeli ile vatandaşların yoğun olduğu noktalar sık sık denetlenecek.
 

VALİ YAVUZ UYARDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, illere göre vaka oranlarını göstere haritanın açıklanmasının ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Vatandaşları mutant virüs konusunda uyaran Yavuz, “Aldığımız tedbirlere ve yaptığımız denetimlere rağmen vaka sayıları artmaya devam ediyor. Mutant virüsün yayılım hızının yüksek olduğu anlaşılmaktadır. Yaptığımız fedakarlıkların heba olmaması için daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız” dedi.

YOĞUN BAKIMDA ARTIŞ YOK

Türkiye genelinde vaka sayılarının yükseldiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, vatandaşlardan daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Hastaneye yatışta ve yoğun bakım doluluklarında kıpırdama olduğunu aktaran Pehlevan, şöyle konuştu:

“- Vaka sayıları düştüğünde koronavirüs yoğun bakım ünitelerini ayırdık. Şu anda koronavirüs yoğun bakım yataklarını yükseltmeye neden olacak bir artış yok. Ama bir kıpırdama var.

ÜÇÜNCÜ DALGAYI YAŞIYORUZ

Ventilatör kullanımı ise Kocaeli’de yüzde 40 oranında. Ancak bu hastalar sadece koronavirüs hastaları değil, diğer hastalar da bu oranın içinde. Ölüm oranlarında Kocaeli’de bir artış söz konusu değil. Şu anda üçüncü dalgayı yaşıyoruz. Herkes bireysel sorumluluklarını yerine getirmeli. Gerekmedikçe dışarı çıkmamalıyız, kalabalık ortamlara girmemeliyiz ve asla maskesiz durmamalıyız”

İLK SONUÇLAR NİSANDA

Mutant virüs ile birlikte vaka sayılarının bu kadar hızlı artacağı noktasında uyarıları daha önce yaptıklarını söyleyen Kocaeli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ömer Ardaman ise üçüncü dalganın sonuçlarını nisan ayının başında görüleceğini söyledi. Şu anda hastanelere yatış ve yoğun bakım doluluklarında hastaneleri kilitleyen bir yoğunluk olmadığını söyleyen Ardaman, “Eğer önlem alınmazsa nisan ayının başında hastanelerde kilitlenme yaşanabilir. Çok hızlı bir vaka artışı var. Bu noktada ciddi önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim