• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:35Güneş 08:06Öğle 13:00İkindi 15:22Akşam 17:43Yatsı 19:09
    • 12°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 4°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 11003.1 0.77
  • Altın: 5773.734 0.59
  • Dolar: 42.5199 -0.07
  • Euro: 49.6095 -0.15

Kocaeli’de “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi” Başladı

Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve sağlık personelinin mesleki donanımını güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi (ASGE-E)” programının açılışı bugün gerçekleştirildi.
Kocaeli’de “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi” Başladı
Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen açılış programına, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Gökhan Nalbant, İl Ambulans Servisi Başhekimi Doç. Dr. Onur Karakayalı ve ilgili diğer sağlık personelleri katıldı.
 
Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan  programda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Acil Sağlık Hizmetlerinin hayati önemine dikkat çekti ve eğitimin  düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 
 
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ve Türkiye genelinde 12’ncisi gerçekleştirilen eğitim, 29 Eylül–3 Ekim 2025 tarihleri arasında sürecek. Eğitimlerin teorik kısmı Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde, pratik uygulamaları ise Kocaeli İnterteks Fuar Alanı’nda yapılacak.
 
Program kapsamında katılımcılara; ambulansların mekanik özellikleri, araç güvenlik sistemleri ve hız kontrolü,olağan dışı yol ve hava koşullarında sürüş teknikleri,güvenli sollama, takip mesafesi, ayna kullanımı,kazadan kaçış, panik fren ve araç hâkimiyeti gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.
 
Eğitim sonunda başarılı olan 24 aday, kendi illerinde görev yapan hastane öncesi sağlık personellerine “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi” verme yetkisine sahip olacak.
 
Katılımcılara “Başarı Belgesi” Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilecek.
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim