• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2507.257 0.93
  • Dolar: 32.5786 0.12
  • Euro: 34.7648 0.06

Kocaeli'de 6 ayda 274 firma kapandı

Kocaeli Ticaret Odası Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Necmi Bulut, “Kocaeli genelinde 2021 yılı 6 aylık döneminde toplam 1.499 firma kuruluşu gerçekleştirilirken 274 firma da faaliyetlerini sonlandırmıştır” dedi
Kocaeli'de 6 ayda 274 firma kapandı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı, bugün Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Akın Doğan’ın meclis başkanlığını yaptığı toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Akın Rıfat tarafından meclis üyelerine yönelik bazı alacakların yapılandırılması kanunu ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.


İNTERNETTEN HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ
Yeni yapılandırma kanunu ile ilgili konuşan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin, “Yeni kanun ile ilgili her türlü destek ve bilgi vermek noktasında buradayız. Bu kanun 9 Haziranda yürürlüğe girdi. Gerçekten geniş kapsamlı bir kanun. Pandemi sürecinde stokların düzeltilmesi ile ilgili, dava aşamamasındaki konuların sulh edinmesi gibi düzenlenmeleri kapsıyor. Kanundan herkes yararlanabilir. Kanundan yararlanmak için birçok aşamayı internet üzerinden yapabilirsiniz. Sadece davalar konusunda dilekçe alıyoruz. Bunun dışında tüm başvuru ve ödeme aşamalarını internet yapabilirsiniz. Bu konuda içiniz rahat olabilir. Ayrıca bu hafta itibariyle merkez binamızı Derince’ye taşıyoruz.” dedi.


 

“AŞI OLMAYANLAR AŞI OLMALI”
Meclis toplantısında aylık faaliyet raporuyla ilgili konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut,” 1 Temmuz itibariyle Pandemide geçmiş olduğumuz normalleşme sürecinde tüm yasaklar kalktı. Turizm hareketlendi, esnafımız az da olsa bir nefes aldı ancak yasakların kalkması sonrası bugün itibariyle vakalarda hızlı bir artış gerçekleştiğini görüyoruz. Hepimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkatle devam etmemiz gerektiğini, aynı zamanda aşı olmayan herkesin aşı olmasının gerekliliğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle ekonomide, ihracat ve turizmde de normalleşme sürecimizin devamını diliyorum.

“EKONOMİMİZ BÜYÜYOR”
Aşılamanın hızlanması ve 2021 yılına ilişkin öncü göstergelerle küresel ekonomide toparlanma devam etmektedir. Ülkemizde de, ihraç pazarlarımızdaki toparlanmanın katkısıyla 2020 yılında başlayan pandemiye rağmen yüzde 1,8 oranında bir büyüme gerçekleşmiştir. 2021 yılı ilk çeyreğinde ise net ihracat ve yatırımların katkısı ile yüzde 7 oranındaki büyüme oranı ile G-20 ülkeleri içinde Çin’den sonra en hızlı büyüme performansı görülmüştür. Bu da ülkemizde, salgının sosyal ve ekonomik hayat üzerindeki etkilerini hızla üzerinden atmaya çalıştığının göstergesidir. İlk çeyrekte ortaya koyduğumuz güçlü büyüme performansının ardından, ikinci çeyrekte de yüksek bir büyümeye ulaşacağımızı bekliyoruz.


1 MİLYAR 522 MİLYON İHRACAT
2021 yılı başından itibaren İhracatta gerçekleşen artış Haziran ayında da devam ederek geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 47’lik artış ile 19,8 milyar dolara yükselmiştir. İthalatımız ise yılın ilk yarısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 27,5 artarak 126 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İlk altı ay ihracatın ithalatı karşılama oranı bir önceki yılla göre 7,3 puan artış ile yüzde 83’e ulaşmıştır. İlimiz ise Haziran ayı 1 milyar 552 milyon ihracat ile ülke genelinde 2. Sırada yer almaktadır.

274 FİRMA KAYIT SİLDİ
Odamıza 2021 yılı ilk 6 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %37 artışla toplam 865 firma ya da kuruluşun kayıt işlemi gerçekleştirildiğini, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %12 artışla 192 firma ya da kuruluşun ise kayıt silme işlemi gerçekleştirildiğini görüyoruz. Kocaeli genelinde 2021 yılı 6 aylık döneminde toplam 1.499 firma kuruluşu gerçekleştirilirken 274 firma ya da kuruluşun ise kayıt silme işlemi gerçekleştirilmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim