• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8978.25 1.95
  • Altın: 2292.454 0.73
  • Dolar: 32.3264 0.23
  • Euro: 35.0576 -0.15

Kocaeli Valiliği hiç aşı olmayanları arayacak!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Hiç aşı olmayanları belirledik. Bundan sonra çağrı merkezleri tarafından herkesi arayacağız. Şu ana kadar en az 25 bin kişiyi aradık ve aramaya da devam edeceğiz” dedi
Kocaeli Valiliği hiç aşı olmayanları arayacak!

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, GÖRSEM Başkanı Dursun Kahraman ve ilgili birim müdürleri katıldı.

TEK TEK RAKAMLARI AÇIKLADI
Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada, “Günümüz dünyasının en önemli sorunlarından birisi ve işsizlik ve yeterince istihdam yaratamama. Kocaeli İŞKUR’un 2020 yılında 67 bin 28 kişinin iş başvurusunda bulunduğu 15 bin 797 kişinin işe yerleştirildiği 70.276 kişinin ise kayıtlı işsiz olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Öte yandan 2021 yılı Haziran ayı itibari ile 68 bin 404 kişinin kuruma iş başvurunda bulunduğu bunlardan 19 bin 310 kişinin işe yerleştirildiği ifade edilirken 55 bin 982 kayıtlı işsiz bulunduğu kayda geçirildi. 193 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildi” dedi.

“İŞSİZ SAYIMIZ DÜŞÜYOR”
Vali Yavuz açıklamalarının devamında, “2020 yılında reddedilen işsizlik başvurusu 21 bin 383 olurken bu rakam 2021 yılı Haziran ayı itibari ile 13 bin 380’de kaldı. Öte yandan 2020 yılında kabul edilen işsizlik başvurusu 7 bin 237 iken bu rakam 2021 yılı Haziran ayında 4 bin 320 olarak kayıtlara geçti. 2020 yılında toplan işsizlik ödemesi 130.607.378 olurken bu rakam 2021 yılında 56.559.865 oldu. Son iki yılda toplam işsizlik ödeneği alan kişi sayısı ise 6 bin 329 oldu. Özellikle pandemi sürecinde kayıtlı işsiz sayısının ilimizde düşüyor olması hepimiz için sevindirici bir gelişme. Özellikle sanayicilerimize ve iş dünyamıza teşekkür ediyorum. Avrupa piyasasındaki siparişleri kendine çeken ve talepleri karşılayan bir il olduk” şeklinde konuştu.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA
Aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Başta sanayi kuruluşları, alışveriş merkezleri gibi nüfusun yoğun olduğu alanlara giriyor ve aşılama çalışmalarına devam ediyoruz. Hala aşı karşıtlığı yapanlar buna devam ediyor. Bu konularda önce bilim insanlarına sonra din adamları ne diyor diye bakarım. Aksi takdirde söylentilere kulak asmamak lazım. Çünkü pandemiyi sona erdirmenin başka bir yolu bulunmuyor. Kurallara uyarak pandeminin önüne geçebiliriz. Elimizde aşıdan başka bir argüman yok. Lütfen herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu şehrin valisi olarak şunu diyorum ki; lütfen aşınızı olun.

whatsapp-image-2021-07-27-at-153313.jpeg

“HERKESİ ARAYACAĞIZ”
60 yaş üstü aşılamada yüzde 90 seviyelerindeyiz. Ama daha düşük yaşlarda beklenen seviyelerde değiliz. Tek tek bütün ilçeleri inceledik. Hiç aşı olmayanları belirledik. Bundan sonra çağrı merkezleri tarafından herkesi arayacağız. Şu ana kadar en az 25 bin kişiyi aradık ve aramaya da devam edeceğiz. Salgın sadece sağlık sorunu olarak görmememiz gerekiyor. Güvenlik, gelecek, ekonomik, psikolojik gibi birçok sorun olarak görmemiz gerekiyor. Davranışlarımız değişiyor. Çoğu insan telefon bağımlısı oldu. Caydırıcılığınız yoksa kan ve gözyaşı ile yüzleşirsiniz.


“KOCAELİ İLE GURUR DUYUYORUZ”
Türkiye sağlık hizmeti konusunda dünyada parmakla gösterilen bir ülkedir. Bugün dünyanın hiçbir ülkesinde Covid olanlara ücretsiz hizmet veren çok az ülke var. Bunlardan bir tanesi de biziz. Bunun yolu güçlü ekonomiden geçiyor. Kocaeli, ülke ekonomisine önemli katkılar veren bir kentimiz. Kocaeli ile gurur duyuyoruz. Keşke Kocaeli gibi 30 tane daha şehrimiz olsa. Kocaeli, 5-0 bir ülke” diyerek sözlerine son verdi.

25 BİN İŞ YERİ ZİYARETİ
Vali Yavuz’un ardından söz alan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “6 aylık sürede 25 bin iş yerini ziyaret ederek ihtiyaç olan meslek gruplarını fikir alışverişi yaparak belirledik. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyona dair genelge kapsamında engelli destek teknolojilerine yönelik proje için bir proje, eski hükümlülerin kendi işini kurmasına yönelik bir proje, engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik olarak 1 proje olmak üzere toplamda 3 proje il müdürlüğümüze sunulmuş ve kurulda görüşülerek imza yetkisinin kurul adında il müdürlüğümüze verilmesi kararlaştırıldı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim