• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki Mağduriyetlerin peşini bırakmayacağız

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde vücutlarında yanıklar oluşan hastaların mağduriyetlerini dile getirdi.
Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki Mağduriyetlerin peşini bırakmayacağız

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, açıklamasında “Türkiye’de her alanda ortaya çıkan liyakatsizliklerin faturasını halkımız ödemekte, vatandaşlarımız anayasamızda yer alan sağlık hakkını bile kullanamamaktadır. Eğitimden yargıya kadar her alanı binalardan ibaret gören, bina varsa sorun çözülmüştür diyen iktidarın sağlığa bakışı da aynıdır. Nitekim bunun son örneği Kocaeli Şehir Hastanesi’nde yaşanmaktadır.

Temeli 2014 yılında atılan, açılışı 5 defa ertelenen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışı Kocaeli’de sağlık sistemindeki sorunları çözmemiş, aksine sorunlar büyümüştür. Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yapılan hekim transferleri nedeniyle diğer devlet hastanelerimizin kadroları zayıflatılmış, ne yazık ki o hastanelerin halkımıza verdiği hizmetlerde zafiyetler yaşanmıştır. Kocaeli halkı Kocaeli Şehir Hastanesi’nden tedavi olmak için randevu alamazken, hastaneye ulaşım sağlanamazken, başhekimin kimin olduğu, hastaneyi kimin yönettiği bir türlü belirlenemezken Türkiye gündemini meşgul eden, ulusal basına konu olan vahim iddialarla ilgili kamuoyuna yapılan açıklamalar ne yazık ki halkımızı tatmin etmemiştir.

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde elektrik kesintisi nedeniyle 60 hastanın vücudunda yanıklar oluştuğu, iki hastanın ise hayatını kaybettiği iddialarının yaygın medyada yer bulmasının ardından Milletvekilimiz Turhan Çömez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi sunup yaşanan iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımıştır. Değerli Milletvekilimiz, iddia edilen yanıklarla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını, yanıkların nasıl oluştuğunu, yanıkların sebebini, yanıklara sebebiyet veren cihazların kontrol edilip edilmediğini, yanıkların komplikasyonları ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını, hayatını kaybeden hastalarda ortaya çıkan sepsis komplikasyonunu, yaşanan olayda ihmal kusuru işleyenlerle ilgili işlem yapılıp yapılmadığını, yanan hastalara tazminat ödenip ödenmeğini, vahim hadisenin sorumluları ile ilgili yasal işlemin başlatılıp başlatılmadığını sormuştur. Milletvekilimizin sunduğu soru önergesinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi’nden yapılan açıklamada yanıklar kabul edilmiş fakat herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtilmiştir.

Diğer yandan yanan hastaların ölüm sebeplerinin gizlendiği yönündeki iddialarla ilgili ise herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır. Bizler İYİ Parti Kocaeli Teşkilatları olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’nde iş bilmezlik ve liyakatsizlik nedeniyle yaşanan ya da yaşanacak olayları dikkatle takip edeceğimizi, vatandaşlarımızın yaşadığı tüm mağduriyetleri kamuoyuna taşıyacağımızı ifade etmek isteriz. Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki mağduriyetlerin peşini bırakmayacağız.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim