• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği' nden açıklama!

Değerli vatandaşlarımız ve değerli Sağlık Çalışanı meslektaşlarımız. Son haftalarda ve son günlerde sık sık basın aracılığı ile Derneğimizin zikredilmesi sonucu bir açıklama yapmak zaruri olmuştur.
Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği' nden açıklama!

Daha önceleri de belirtildiği üzere Derneğimiz Ocak 2021 tarihi itibariyle Resmi olarak kurulmuş olup faaliyetlerine başlamıştır. Bütün siyasi yaklaşımlardan ve algılardan uzak durmaya çalışmış ve Değerli Valimiz başta olmak üzere kent protokolünde tüm yöneticilerimize randevu talep etmiş ve kabul görülen tüm randevulara icabet etmiştir. Bu randevularda ve görüşmelerde SAĞLIK ÇALIŞANLARI'nın ihtiyaç ve taleplerine yönelik istek ve ihtiyaçlarımız belirtilmiştir, çözüm yolları bulabilmek için istişareler yapılmıştır. 

65e39df6-1b45-4b2b-ae0e-8f8ea0b31caf.jpg

Son günlerde çıkan haberler üzerine Alikahya Demokrasi parkı ihalesinde adımızın geçmesi üzerine belirtmek isteriz ki; Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği olarak İzmit Belediyesi'nin açmış olduğu ihaleye girmiş ve kriterleri karşılanmakta zorlanılacağı için ihaleden çekilmek zorunda kalınmıştır

Dernek olarak uzun yıllardır aramızda tartıştığımız ve son 1 yıldır görüştüğümüz tüm meslektaşlarımızın ortak sorunları;
1-Yasal Mevzuatlar, Performans sistemi ve ek ödeme sorunları ve ücret politikası sorunları.
2-Sosyal Tesis ve Birlik, Oda ve Sosyal Kuruluş ihtiyacı, Aidiyet duygusu sorunları (Öğretmenevi, Polisevi,Orduevi Kamu özel kuruluş Dinlenme tesisi ile Mimarlar, Mühendisler, Otobüsçüler, Marangozlar, Gazeteciler Birliği, Odası vb kuruluşlar) varken Sağlık Çalışanları'nın temsil gücü olan hiç bir sivil toplum kuruluşu olmaması. Tabipler Birliği, Eczacılar odası gibi kuruluşların sorunlarımıza eğilmedigi ve hatta meslek grubumuza  hiç bir şekilde destek sağlamadığı fikridir.
3-Kamu kurum ve kuruluşlarında temsil sorunu olduğu, çok önemli kurul ve komisyonlar da Hemşire, Sağlık Memuru, Anestezi Teknikeri, Acil Tıp Teknikleri, Laborant Paramedik Radyoloji Teknikeri gibi Sağlık Grubunun en önemli yapı taşlarından kişilerin bulunmadığı ve eksikliğin Sağlık Çalışanları yasal ve hukuksal anlamda temsil edilmediği düşünülmektedir.

Bunun gibi onlarca ihtiyaç ve taleplerimizi yöneticilerimize raporları ile ve düzgün bir şekilde sunmaya çalışan derneğimiz SAĞLIK ÇALIŞANLARI'nın sesi ve nefesi olmaya çalışmaktadır.

Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir BÜYÜKAKIN olmak üzere tüm yöneticilerimiz ile talep ve isteklerimizin görüşüldüğü, çok sayıda talebimizin karşılık bulduğu ve  bulabileceği cok sayıda görüşme gerçekleştirdik.

-Toplukonut ihtiyacımız
-Gece Kreşi ihtiyacımız
-Sosyal Tesis ihtiyacımız
-Ulaşımın İndirimli olması talebimiz
 gibi onlarca talebimizi tüm yöneticilerimize ilettik. Bu talep ve istekleri maakul ve uygulanabilir olmasına özen gösterdik.

Taleplerimizde siyasal taraf olarak değil yetkinlik makamına göre olmasına dikkat ettik. Çünkü biz biliyoruz ki. Pandemi döneminde canla başla çalışan biz Sağlık Çalışanlarına tüm yöneticilerimiz ellerinden gelen desteği veriyorlar ve vermeye devam edeceklerdir. Bu anlamda ayırt etmeksizin bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.

Değerli vatandaşlarımız Sosyal Tesis talebimizi Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi görüşmelerinde dile getirdik. Uygun yer bulmanın zor olduğu fikri üzerinde ihalelerin takip edilmesi yönünde düşünce belirtilmiştir. Bu düşünce ile ihaleleri takip eden derneğimiz İzmit Belediyesi'nin açtığı ihaleye girmiş ve kazanamamıştır. Fakat kazanan kişi Kocaeli Samsun Dernekleri Federasyon Başkanı Reşat AKIN beyden rica ederek kullanmak ve faaliyetlerimizin desteklenmesi üzerine bizlere Değerli Başkan katkı sunacağını belirtmiştir.

İhalede Ordulular Derneği katılmamış  ve bizlerde bütçemiz gereği ihaleden çekilmek zorunda kaldık. Bu aşamada hiç bir yönetici ve kuruluş ile siyasi bir talep ve istek içerisinde olmadık kamu çalışanı olduğumuz için bunun olmasıda mümkün değildir.

Basın açıklamalarında ve yorumlarında Alikahya Demokrasi Parkı içerisindeki alanın siyasi bir girişim algısı oluşturulması bizleri rahatsız etmekte ve  üzmektedir. Yanlış anlaşılmasından çekinen Yönetimimiz daha hiç bir siyasi parti ve yöneticisinide Ziyaret edememiştir. Hatta bazı Milletvekillerimiz, Siyasi Yöneticilerimiz, Kurum Yöneticilerimiz ,Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini kendimize ait yerimiz olmadığı için ya kafelerde, ya sivil toplum merkezlerinde ağırlamış veya ziyaret talepleri  ertelenmek ve ötelenmek  zorunda kalınmıştır.

Derneğimiz tüm yöneticileri ile barışık ,üreten, katkı sunan,projeler geliştiren, değer kazandıran,  Kocaelimiz'den tüm Türkiye'ye örnek olan bir Sivil Toplum Kuruluşu olmak çabası içindedir. Yaptığımız ve yapacağımız Eğitim, gelişim, Spor ve sosyal faaliyetler ile adından söz ettirecektir. Bu anlamda ülkemizin çok değişik yerlerinden bizlere ulaşan meslektaşlarımız tebrik ve takdir mesajlarını iletmektedir. 

Kocaeli'de 26 bin SAĞLIK ÇALIŞANI mevcuttur ve en yoğun meslek grupları arasındadır. Bu meslek grubunu ihtiyaçlarını konuşacağı bir Sivil Toplum Kuruluşu olması artık bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç 1 yılda inanılmaz izlenimler oluşturmuştur ki. Ülkemizden gelen diğer talep ve istekler üzerine SAĞLIK ÇALIŞANLARI FEDERASYON kurulması çalışmalarıda Derneğimiz ve  Bursa Sağlık Çalışanları Derneği öncülüğünde başlamıştır ve önemli bir seviyeye gelmiştir.

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği SAĞLIK ÇALIŞANLARI'nın  kendi oluşturdukları ve  kendi ihtiyaçlarını belirleyen Vatanı ve Milleti için üreten katkı sunan, İhtiyaç olması durumunda canını feda edebilecek Türk milletinin asil evladı olarak her zaman her yerde görevinin başında olacaktır. Saygı ve Sevgilerimizle.

Adem YAMAN 
Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı (Yönetim Kurulu adına)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim