• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:11Güneş 05:51Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:11Yatsı 21:44
    • 9°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.367 0.03
  • Dolar: 32.335 -0.05
  • Euro: 34.7427 0.01

KOCAELİ İTFAİYESİNDEN ORDU İTFAİYESİNE EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 'İtfaiye Eri Temel Eğitimi'nde 41. grup olan Ordu İtfayesinin eğitimleri başarıyla tamamlandı.
KOCAELİ İTFAİYESİNDEN ORDU İTFAİYESİNE EĞİTİM

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen eğitimler sürüyor. Kırbirincisi tamamlanan eğitimlerin sertifika töreni gerçekleştirildi. Yeni Büyükşehir statüsü kazanan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelinden 25 itfaiyecinin katıldığı eğitimlerde, Teorik ve uygulamalı olarak Yangınla Mücadele Teknikleri, Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme ve Hareket Tarzı, Trafik Kazalarında Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma, Flashover Eğitimi, Şehirsel Arama ve Kurtarma, Kuyulardan ve Dar Alanlardan Kurtarma ve Tehlikeli Maddelere Müdahale gibi birçok konuda mesleki bilgiler aktarıldı.
Programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Kocaeli itfaiyesinin yılda 10 bin'in üzerinde çıkış yaptığını ifade ederek, “Kocaeli Anadolu'nun hatta Orta Asya'nın şahdamarı. Anadolu'ya gidecek pek çok malzeme gemilerle bizim limanlarımıza geliyor. Bizim yollarımızla dağıtımı yapılıyor. Bu maddelerin içinde her türlü yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı madde bulunuyor. Bölgemizde binlerce sanayi kuruluşu var. En yoğun trafiğin olduğu otoyolumuz var. Dolayısıyla diğer illere göre biz çok daha fazla çeşitli olayla yüz yüze geliyoruz. İtfaiyeciliğin en önemli fonksiyonu tecrübe. Bu olaylara tecrübelerimizle müdahale ediyoruz" dedi.
Ordulu İtfaiyeciler Denetim ve Proje Hizmetleri eğitiminde, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Denetim Biriminde ve Proje Biriminde görev yapan personelden teknik anlamda Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik başta olmak üzere ilgili diğer mevzuat hükümleri gereği her türlü yapı ve bina denetiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler aldılar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verilen ve 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen eğitimlerde yurtdışından toplam 10 ülke ve yurtiçinden 290 belediyeden toplam 1154 itfaiyeciye eğitimler verildi.
Eğitimler Uluslar arası Fuar Merkezi yanında bulunan İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitim sahasında gerçekleştirildi. Eğitim programı sonunda kursiyerlerin her birine Türkiye Belediyeler Birliği tarafından tam takım itfaiyeci kişisel korunma ekipmanı hediye edildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti. Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim