• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 0.00
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Kocaeli' de Atığa Yer Yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atık toplama ve atıkların imhası konusunda çalışmalarıyla çevreye duyarlı belediyecilik örneği sergiliyor.
Kocaeli' de Atığa Yer Yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre duyarlılığı konusunda hassas bir belediyecilik sergiliyor. Çevreye duyarlı projeler ve uygulamalar yürüten Büyükşehir Belediyesi çevrenin korunması ve kirlenmemesi için çalışıyor. Bu kapsamda Atık Getirme Merkezlerinde, atıkların çevreyi kirletmemesi için toplama yapan Büyükşehir, İZAYDAŞ’ta tıbbi ve sanayi atıkları yakarak imha ediyor. İzmit Körfezi’nde denizin kirlenmesinin önüne geçmek için gemilerle petrol türevi atıklar toplanıyor ve İZAYDAŞ’ta imha ediliyor. Kocaeli genelindeki 18 tesiste atık sular arıtılıyor. Arıtılan sulardan oluşan geri dönüşüm suyu ise park ve bahçelerin sulanmasında ve sanayide kullanılıyor.

ATIK GETİRME MERKEZLERİNDE TOPLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde ilçe belediyelerle birlikte yürütülmekte olan Atık Getirme Merkezleri’nde tüketiciler tarafından getirilen her türlü atık bertaraf ediliyor. Körfez, Derince, Gölcük ve Kartepe’deki Atık Getirme Merkezleri’nde toplanan atıklar bertaraf işlemine tabi tutuluyor. Ambalaj atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, kızartmalık atık yağlar, atık piller, inşaat ve yıkıntı atıkları, ömrünü tamamlamış lastikler, evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar, büyük hacimli atıklar, park-bahçe atıkları gibi birçok atık her biri ayrı bölmelerde tasnif ediliyor. Vatandaşlar tarafından Atık Getirme Merkezleri’ne getirilen atıklar için daha sonra bertaraf işlemleri uygulanıyor.

 

ENDÜSTİRİYEL VE TIBBİ ATIKLAR YAKILIYOR

İZAYDAŞ tesislerinde patlayıcı maddelerden, piller, aküler mezbaha atıkları, radyoaktif maddeler, klinik tıbbi atıklar ve endüstriyel atıklar 1.800 °C ısıda yakılarak bertaraf ediliyor. Tesiste, günde 120 ton katı ve sıvı atık yakılıyor.

 

GEMİ KÖRFEZİ TEMİZLİYOR

Lisanslı atık toplama gemisi, sadece petrol ve petrol ürünlerinden kaynaklanan kirlenmeyi temizlemekle kalmıyor, evsel ve sanayi atıkları da temizlenebiliyor. Denizdeki çöpleri toplayarak, pis suları da bünyesine alan gemi sayesinde, deniz içindeki yaşam daha hızlı şekilde canlanıyor. Toplanan atıklar, İZAYDAŞ tesislerinde imha ediliyor.

 

ATIKSULAR ARITILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Körfez’i tekrar temiz ve mavi görünümüne kavuşturdu. Körfez’in dört bir tarafına yaptığı dev arıtma tesisleri ile atık suların Körfez’e dökülmesini önlendi. Körfez’e dökülen atık sular arıtılarak denize ulaştırılıyor. Bu kapsamda 7’si biyolojik olmak üzere Kocaeli’nde 18 atık su arıtma tesisi bulunuyor.

 

KÖRFEZ TEMİZLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanına yapılan arıtma tesisleri kirliliği önlerken atık toplama gemisi ise körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmamak için aralıksız olarak görev yapıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim