• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2500.666 0.67
  • Dolar: 32.5483 0.09
  • Euro: 34.667 -0.26

Kocadon: "Beldeler Artık Mahalle Oldu"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “bulanık suda balık avlanmaz” diyerek imara ilişkin her türlü faaliyetin geçici bir süre için durdurulduğunu açıkladı.
Kocadon: "Beldeler Artık Mahalle Oldu"

- Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “bulanık suda balık avlanmaz” diyerek imara ilişkin her türlü faaliyetin geçici bir süre için durdurulduğunu açıkladı.

Başkan Kocadon, Bodrum’da bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Bodrum Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda basın açıklamasında bulundu. İkinci dönem yeniden başkan seçilen Kocadon, imara ilişkin her türlü faaliyetin durdurulduğunu söyledi. 10 belediyenin tek belediye olması nedeniyle bütün imar planlarını toplayıp yeni bir imar planı çıkarmak için imara ait tüm faaliyetleri durdurma kararı aldı. Kamuoyuna imar planlarının durdurulduğunu duyuran Kocadon, yeni bir yapılanmaya girdiklerini ve 10 belediyeyi tek belediye çatısı altında topladıkları için böyle bir uygulama yaptıklarını açıkladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “yaz sezonuna hızlı bir şekilde Bodrum’u hazırlamaya başladık. Tabi bu süreçte de ilk çalışmalarımızda imarla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Fakat Bodrum Belediyesi olarak artık bulanık suda avlamak gibi bir niyetimiz yok. Bunun için bulanık suların durulması lazım. Bu nedenle özellikle imar planlarımız, beldelerdeki imar planlarımızı da toplayıp düzgün bir hale getirebilmemiz için, mevzuata uygun alınmış devam eden inşaatlar ve onlara verilen iskanların dışında diğer bütün faaliyetleri geçici bir süre için durdurduk. Bunun altında yatan neden artık Bodrum’da beldelerinde kapanmasıyla beraber iyi bir imar müdürlüğü oluşturmak ve bundan sonra da birlik beraberlik içinde, özellikle imar planlarını aynı seviyeye, aynı düzeye getirip hiç kimsenin hakkını yemeden güzel bir Bodrum için geçici bir süre için bu planlara dur dedik. Durdurma kararı en az 15 gün olabilir, zaten inşaat sezonu bitiyor ama hızlı bir süreçte bu inşaat yasağının sonuna gelmeden tekrar sizle beraber bu olayı paylaşıp kısa zamanda da imar müdürlüğümüzü devreye sokarak, yine yatırımcımızın yanında olacağız ama bu sürece Bodrum Belediyesi olarak ihtiyacımız var. Bodrum’da yaşayan halkımızın da gelecekte Bodrum’u çocuklarına iyi bir şekilde emanet edebilmeleri için bu sürece ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz ve böyle bir karar aldık.”

Kocadon, "İmar yasağı Bodrum merkez mi yoksa beldeleri de etkileyecek mi?" sorusuna şöyle cevap verdi: “Artık belde diye bir şey yok. Yalıkavak, Turgutreis, Gümüşlük, Mumcular gibi bir kavram yok arkadaşlar. Bunların hepsi mahalle oldu. Bir tek Bodrum var ve mahallelerimiz var. Tabi 50 yıllık bir belediyenin kapanması kolay değil. Oradaki halkımız dilekçesini yazarken hâla Turgutreis diye yazıyor, Yalıkavak diye yazıyor, Gümüşlük diye yazıyor ama artık yavaş yavaş bu belediyelerimiz kapanaraktan arkadaşlar, bu belediyelerimizde birkaç memur arkadaşımız kalabilir ama sonuçta imar olsun, destek ve fen hizmetleri olsun, zabıta olsun hepsi tek elde yürütülecek. Bunun içinde özellikle ilk etap da Bodrum’u çok ilgilendiren, taşı toprağı pırlanta olan yarımadamızın geleceği için baştan dediğim gibi bulanık suda balık avlamanın bir alemi yok. Su bulanık bir durulsun. Bunun içinde sürece ihtiyaç var. Bu süre 15 gün olabilir, inşaat yasağının başlamasına kadar olabilir ama bu süreçte herkesin bize yardımcı olmasını diliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim