• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10208.65 1.62
  • Altın: 2391.91 -1.46
  • Dolar: 32.3216 -0.58
  • Euro: 34.6843 -0.51

Kobani eylemleri gece boyunca devam etti

IŞİD'in Kobani sınırına dayanması üzerine başlatılan eylemler eylemler dün gecede tüm şiddeti ile davam etti.
Kobani eylemleri gece boyunca devam etti

videotikla-163-055.png

Bir çok ilde günlerdir devam eden eylemler dün gecede devam etti. Polis araçlarına taş ve Molotof kokteylleri ile saldıran guruplara polis gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. 

MERSİN

Mersin’in Tarsus ilçesinde Kobani protestosu devam ediyor. Protesto yapılan mahallede terör örgütü terör örgütü yandaşları kenti yangın yerine çevirirken, Tarsus’ta 4 ayrı nokta yürüyüşe geçen yaklaşık 5 bin öfkeli kalabalığı Belediye Başkanı Şevket Can, ikna edip sağduyuya davet edip, vatandaşların dağılmasını sağladı. Gösterilerin devam ettiği Fahrettinpaşa mahallesinde de 4 Çevik Kuvvet Polisi av tüfeğiyle yaralandı. Öfkeli kalabalığının önü kesen polis ekipleri, vatandaşları ikna etmek istedi. Konuşmanın ardından kalabalık dağıldı.

ŞIRNAK

Cizre’de gün boyu devam eden sessizlik karanlığın basması ile yerini olaylara bıraktı. Eylem yapan göstericiler polise silahla ateş açtı, özel harekât timleri göstericilerin dağılması için havaya ateş açtı. Yola barikat kurup polis araçlarına taş ve Molotof kokteylleri ile saldıran guruba özel harekat timleri gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

MUŞ

Muş’ta 2 gün önce başlayan olaylar halen devam ediyor.
IŞİD’in Kobani’ye girmesini protesto eden göstericiler, Muş’ta eylemlerini sürdürüyor. Gündüz İstasyon Caddesi’nin Dede Parkı civarında eylem yapan göstericiler, akşam saatlerinde ise Yeşilce Mahallesi’nde eylemlerine devam etti. Burada bir marketi ve bir sağlık ocağını tahrip eden eylemciler, ateş yakara ve barikat kurarak sokağı da trafiğe kapattı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde IŞİD’in Kobane saldırılarını protesto eden bir grup genç kentte havanın kararmasının ardından eylemlerine tekrar başladı. Grup sloganlar atarak,cadde üzerinde bulunan çöp konteynırlarını devirerek,duraklara zarar verdi.Olay yerine gelen polis ekiplerine taşlarla saldıran gruba,polis ekipleri tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri akrep ve TOMA araçlarını kentin belirli noktalarına yönlendirirken müdahale sonrasında olay yerlerinden kaçan grup ara sokaklarına girerek kaçtı.

AYDIN

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ikinci gününe giren IŞİD’in Kobani işgalini protesto eden gruba polis biber Akrep isimli zırhlı araçla biber gazlı müdahale etti. Ateş yakarak, refüj taşlarıyla yolu kapatmaya çalışan gruba jet hızıyla karşılık veren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göstericileri kısa sürede etkisiz hale getirdi. Polis ekiplerinin büyümeden önlediği olay sonrası taşlı saldırıda bulunan grup, HDP’li yöneticiler ve Mahallenin önde gelenlerinin araya girmesi ile dağıtıldı.

MARDİN'DE GÖSTERİCİLER DURDURDUKLARI ARACI YAKARAK 2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Mardin'de göstericiler tarafından durdurulan bir araç içindeki iki kişi silahla vurulduktan sonra araçları ateşe verildi.
Mardin Valiliği il genelinde yaşanan sokak olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada huzurun bozulmaması için sağ duyu çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Kobani’deki gelişmeler nedeniyle ilimizde provokatif amaçlı sokak olayları sırasında 08.10.2014 tarihinde saat 19.00'da ilimiz, Kızıltepe ilçe merkezinde göstericilerce durdurulan araçta bulunan 2 erkek şahıs göstericiler tarafından ateşli silahla vurulmuş, araçları yakılmış, cesetleri yere atılmıştır" denildi.

POLİS MERKEZİNE UZUN NAMLULU SİLAHLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada Dargeçit ilçesinde polis merkezine yönelik uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Ayrıca ilimiz Dargeçit İlçe Polis Merkezi’ne saat 20.30 civarında uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunulması üzerine, verilen karşılık sonrası saldırganlardan bir erkek şahıs yaralanmış ve Dargeçit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Diğer taraftan 08.10.2014 tarihinde alınan bilgiye göre yasa dışı örgüt mensuplarının tahrik edip olayları tırmandırmak amacıyla halkın üzerine ateş açıp galeyana getirecekleri öğrenilmiştir. Valiliğimizce her türlü kanunsuz olayları önlemek için sabır ve titizlik içinde yoğun bir çalışma sürdürülmekte ve hukuk devleti kuralları çerçevesinde önleyici tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede kanunsuz olayları gerçekleştiren ve teşvik edenlerle ilgili olarak yasal işlemlerin mutlaka uygulanacağının bilinmesini istiyor, vatandaşlarımızı bu tür provokatif olaylara karşı dikkatli olmaya davet ediyor; sınır komşularımızda yıllardır cereyan eden karışıklıklara bakarak ülkemizdeki huzur ve düzenin bozulmaması için bütün hemşehrilerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim