• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

KO-MEK’TE FİNAL HEYECANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK’e devam eden kursiyerler arasında yapılan 'Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız' yemek yarışmasının finali Seka Park Otel’de düzenlendi. İlk üçün seçildiği yarışmada kursiyerler hünerlerin
KO-MEK’TE FİNAL HEYECANI

KO-MEK, bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin öğrendiklerini pekiştirmeleri ve motivasyonlarını artırmaları adına düzenlenen yarışmada finale kalan 12 kursiyer iki kategoride yarıştı. Büyük bir heyecanla birbirleriyle yarışan kursiyerlerin 6’sı tatlılar-börekler kategorisinde yarışırken diğer 6 kişi de etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarıştı.
KO-MEK kursiyerleri hazırladıkları yemekleri jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesi için sunumlarını yaptı. Tatlılar ve börekler kategorisini Seka Park Otel Aşçısı Hayrullah Tüysüz, Seka Park Otel Aşçısı Şaban Koç ve Seka Park Otel Pastacı Ustası Ahmet Kartal değerlendirildi. Etli ve sebzeli yemekler kategorisi ise Seka Park Otel Aşçısı Şaban Koç, Seka Park Otel Aşçısı Gülşen Akgöz, ve Seka Park Otel Gıda Mühendisi Meryem Yıldırım tarafından değerlendirildi. Kursiyerlerin yaptıkları birbirinden güzel yemekleri değerlendirirken jüri, yemeklerde lezzet, kıvam, görünüm, yöresellik ve malzeme kalitesini göz önünde bulundurdu.
Değerlendirmeler sonucunda yapılan puanlama sisteminin ardından ’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ adlı yemek yarışmasının kazananları açıklandı. Tatlılar ve börekler, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarışan 12 yemek arasından tatlılar ve pastalar kategorisinde KO-MEK kursiyeri Gülşen Oktay baklavasıyla birinci olurken, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde Ayşe Nurcihan haşıl dolmasıyla birinciliği elde etti. Tatlılar ve börekler kategorisinde ikinciliği Türkan Akyüz çikolata aşkı pastasıyla, üçüncülüğü ise Nimet Ağca gazete baklavasıyla hak etti. Etli ve sebzeli yemekler kategorisinde ise Enise Adıyaman patlıcan kebabıyla ikinciliği kazanırken, Nesrin Pekdemir patates püreli rostosuyla üçüncü oldu.
Seka Park Otel’in Mutfaktan Sorumlu Aşçısı Muhammed Apaydın, KO-MEK kursiyerlerinden övgü ile bahsederek, “Büyükşehir’in verdiği kurs avantajlarını değerlendirerek daha önce bizim mutfağımızda çalışan arkadaşlarımız oldu. Gerçekten KO-MEK kurslarının çok faydalı olduğunu gördüm. Yarışmaya katılan kursiyerlerimizin yaptığı yemekler birbirinden güzeldi. Jüri arkadaşlarımla ben karar vermekte çok zorlandık. Fakat ilk üçü belirlemek zorundaydık. Hepsinin ellerine emeğine sağlık” dedi.
Haşıl dolmasıyla etli ve sebzeli yemeklerde birinci olan Ayşe Nurcihan, “İlk senem ve 9 aydır KO-MEK kursuna geliyorum. Kendimi geliştirmek ve farklı bir çevre edinmek için gelmiştim. Fakat o kadar çok şey öğrendim ki anlatamam. Bugünü de 9 aylık eğitimle almış olduğum birinciliği verilen eğitimin kalitesine borçluyum” dedi.
'Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız' yemek yarışmasında dereceye giren kursiyerler ödüllerini KO-MEK Genel Sergisi’nde alacak. KO-MEK Genel Sergisi, 13 Haziran Cuma günü fuar içi Güneş Sahnesi’nde düzenlenen törenle açılacak.

komekte_final_heyecani_kentgebze.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim