• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2492.847 0.86
  • Dolar: 32.5154 0.28
  • Euro: 34.7265 0.10

Kışanak Ve Anlı’dan Vali Kıraç’a Ziyaret

Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.
Kışanak Ve Anlı’dan Vali Kıraç’a Ziyaret

- Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.

Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı makam arabası ile Diyarbakır Valiliğine geldi. Kışanak ve Anlı’yı valilik bahçesinde vali yardımcıları karşıladı. Daha sonra valilik makamına çıkan Kışanak ve Anlı’yı burada Vali Kıraç karşıladı. Valilik makamında açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, bu şehri bundan sonra da Türkiye ve dünyaya kazandıracaklarının olduğunu söyledi. Vali Kıraç, “Bu çalışmaları da tabi yerel yöneticiler merkezi idare yöneticileri bölgede çalışan sivil toplum örgütleri Diyarbakır’a fikir üreten akıl yönlendiren Diyarbakır’ı seven insanlarla birlikte hareket etmek durumundayız. Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere Diyarbakır’a hizmet edecek aktörlerle birlikte Diyarbakır’ı daha iyi günlere götürmek için gayret göstereceğimizi ifade ediyorum” dedi.

Kışanak ise Vali Kıraç’ın, Fırat Anlı’dan bahsederken ‘Başkan Vekili’ sıfatının kullanması üzerine “Öncelikle bir düzeltme ile başlamak istiyorum. Valimizin ifade ettiği Fırat Anlı’nın pozisyonu ile ilgili durum kamuoyu nezdinde halk nezdinde bir eş başkanlık pozisyonudur. Biz seçimlere eş başkan adayları olarak girdik. Halkın karşısına böyle çıktık, böyle oy istedik. Bu nedenle biz ikimizde Diyarbakır halkının iradesini eş başkan olarak temsil etme görevi ve sorumluluğu ile mükellef görüyoruz” diye konuştu.

Kendileri için Diyarbakır’ın çıkarları, bu halkın ihtiyaçlarının karşılanmasının her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Kışanak, “Biz halkımızdan bunun için yetki istedik, bunun için görev istedik. Halkımız da teveccüh gösterdi bu görevi bize verdi. Biz bu görevi en iyi şekilde ifa etmek için, yerine getirmek için büyük bir gayret ve çaba içerisinde olacağız. Tabi merkezi hükümeti temsil eden valilik makamı ve valimizin bu konuda bize gerekli desteği sunacağını umut ediyoruz. En nihayetinde yerel yönetimlerde bu ülkenin bir yönetim mekanizmasıdır. Bir merkezi yönetimimiz var bir de yerel yönetimimiz var. Her ikisi de seçimle iş başına geliyor. Ankara’daki hükümet de Diyarbakır’daki büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerimiz de seçimle iş başına gelen halktan yetki alan sorumluluk alan yönetim mekanizmalarıdır. Umut ediyorum ki aynı anlayış ve yaklaşımla merkezi hükümetin kentimizdeki temsilcisi olan ve bu yerel yönetimlerle kolaylaştırıcı destek olucu yaklaşımı ortaya koyacak bir yönetim anlayışı ile karşılaşırız diye umut ediyorum ve bunu da biliyoruz. Böyle olması gerekiyor. Hep beraber. Kentimizin daha iyi bir geleceğe hazırlanması daha güçlü bir ekonomiye kavuşması sorunlarını çözmesi konusunda gayret ve çaba içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Fırat Anlı da seçimlerin geride kaldığını hatırlatarak, “Şimdi Diyarbakır’da halk çok ciddi bir şekilde hepimizden hizmet bekliyor. Diyarbakır’ın birikmiş sıkıntılarının giderilmesinde bundan sonraki sürece ilişkin son derece yapıcı iş birliklerine ihtiyaç var. Maalesef bu konuda isteğimiz noktalarda değiliz. Turizm meselesi kırsal kalkınma tarım ve hayvancılık ticaret gibi başlıklarda Diyarbakır’da büyük bir fark yaratma inancı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE ÜRETİLEN PETROLDEN PAY İSTEĞİ

Bir gazetecinin sorusu üzerine, daha önce verdiği bir röportajda ‘Bölgede üretilen petrolden pay istiyoruz’ söylemine açıklık getiren Kışanak şunları söyledi:

“Kastettiğimiz şey şudur, yerel yönetimin görev ve sorumlulukları arttı. Bu konuda ekonomik kaynakların da arttırılması yönündeki bir taleptir. Bu aynı zamanda yerel imkanların daha iyi kullanılmasına vesile olacak bir taleptir. Biliyorsunuz büyükşehir yasasında yeraltı, yerüstü, maden işletmeciliği, taş ocağı da dahil olmak üzere kum ocağı, jeotermal kaynakların tamamı merkezi hükümetin yetkisine bırakıldı. Bunun eksik bir düzenleme olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bu kentte ya da başka bir kentte, İstanbul’da, İzmir’de Konya’da halkın seçtiği yerel yönetimlerin de bu konuda bir iradesinin katılımının ve katkı payı alma hakkının olduğunu ifade eden bir söylemdi böyle anlaşılması daha doğru olur diye ifade ediyorum kısaca.”

Ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim