• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:59Güneş 05:43Öğle 13:05İkindi 17:00Akşam 20:18Yatsı 21:55
    • 12°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10218.58 -0.49
  • Altın: 2444.587 -0.40
  • Dolar: 32.193 -0.08
  • Euro: 34.7877 0.51

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayını Eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı tarifine atıfta bulunarak, “E haliyle hem ulusalcı olacak, hem milliyetçi, hem kapitalist olacak, hem sosyal...
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayını Eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı tarifine atıfta bulunarak, “E haliyle hem ulusalcı olacak, hem milliyetçi, hem kapitalist olacak, hem sosyalist, hem kucaklayıcı olacak, hem de faşist olacak. Gerektiğinde bozkurt işareti yapacak, gerektiğinde zafer işareti yapacak. Aslında, Pensilvanya’daki akıl hocaları bu tarife uyuyor ama onun da üniversite mezuniyeti yok, sıkıntı bu” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar kampının kapanış töreninde yaptığı konuşmada paralel yapıyla mücadelenin AK Parti’nin sarsılmaz bir misyonu haline geldiğini söyledi. 30 Mart’ta AK Parti’nin yüzde 45.5 oy oranıyla bu misyonu yüklenmesinin istendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Paralel yapıyla mücadele, herkes bilsin ki, şahısların değil, devletin misyonu, AK Parti’nin de siyasetidir. Bunu böyle bileceğiz. Milletin partisi olan, milletin kurduğu ve milletle yürüyen AK Parti, devletle birlikte, milleti ve ülkeyi tehdit eden bu yapıyla, her ne pahasına olursa olsun mücadeleyi sürdürecektir. İşte son iki Milli Güvenlik Kurulu toplantımızın sonuç bildirgelerinde ne yayınladık, ilk madde milli güvenliğimizi tehdit eden illegal yapılanmalara karşı devlet her türlü tedbiri alacaktır. Olay budur. Bu mücadelede ihmalkar davranan, milletin emanetine haksızlık eder. Bu mücadelede geri adım atan, uzlaşmaya niyetlenen, yaşananları unutan, milletin emanetini yere düşürür. Bu mücadelede sessiz kalan, tepkisiz kalan, susan, tehdide, şantaja boyun eğen, fırsat kollayan da, biliniz ki milletimizin nazarı dikkatinden kaçmaz ve tarihe de o şekilde kaydolur” diye konuştu.

“AİLEME VE ÇOCUKLARIMA SALDIRDILAR”

30 Mart öncesinde paralel yapı eliyle kendisine çok ağır saldırılar yapıldığını belirten Erdoğan, “Bununla yetinmediler, aileme, çocuklarıma alçakça saldırdılar. Bununla yetinmediler, arkadaşlarıma da saldırdılar. Partimize, hükümetimize, ekonomiye, Çözüm Sürecine, kardeşliğimize saldırdılar. Bizim üzerimizden, Filistin davamıza, Mısır’daki demokrasi davasına, Suriye’deki insanlık davasına saldırdılar. Eğer, tüm bunlar yeterli değilse, hatırlatmalıyım ki, bunlar, MİT TIR’ları üzerinden, Dışişleri’ndeki gizli toplantılar üzerinden, istiklalimize, bayrağımıza, toprağımıza saldırdılar. Bana, aileme, arkadaşlarıma, davamıza saldırıldığında susanlar olabilir. Ama onlara diyorum ki, ’Vatanınıza saldırıldı, bayrağınıza saldırıldı, yani şerefinize taarruz edildi, en azından bunun için susmayın’ diyorum. Değerli arkadaşlar susanı tarih affetmeyecek, sessiz, tepkisiz kalanı inanın tarih affetmeyecek. Unutmayın ’Haksızlık karşısında susan dilsiz’ şeytandır. Göreceksiniz, başta CHP ve MHP olmak üzere, bu suskunluk, bu tepkisizlik, bu destek, tarihe kara bir leke olarak geçti. AK Parti, bu kara lekenin ortağı olmayacak, süt gibi beyaz hayat şeridine inşallah leke sürdürmeyecek. İşte onun için değerli arkadaşlar makamlar, görevler değişse de, AK Parti var olduğu sürece, Allah’ın izniyle bu mücadele kesintisiz devam edecek. Şunu bilin ki, bu alçakça saldırıları, nefes alıp verdiğim müddetçe unutmayacak ve affetmeyeceğim. Çünkü birçoklarıyla bunu çok yaşadık, çok iyi tanıyorum bunları, artık çok iyi öğrendim, ama ben bunların bu kadar yalancı, bu kadar takiyyeci, bu kadar müfteri olacaklarına inanmıyordum. Ama yaşayınca bunları öğrendik. 2010 bize çok şey öğretti. 2010’dan sonraki süreçte işte her şeyi açık açık görmeye başladık. Bunu şahsım için değil, neferi olmaktan gurur duyduğum davam için unutmayacağım, davam için bunu affetmeyeceğim” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

22. İstişare Toplantısı’nda Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, bu seçimlerin öncesini ve sonrasını da etraflıca değerlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Adayımız kim olursa olsun, aramızdan kim Cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, ilkelerimizde, istikametimizde, davamızın seyrinde en küçük bir sapma olmayacaktır. Arkadaşlar, gerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde, gerek sonrasında partimiz içine nifak tohumları serpmek, partimiz içinde fitne çıkartmak isteyenler unutmayın mutlaka olacaktır. Allah’a şükür biz bunlara karşı şerbetliyiz. Bugüne kadar böyle nice girişimler gördük ve hepsini hamdolsun boşa çıkardık. Partimizden ayrılıp parti kuranlar olmadı mı? Oldu, şimdi neredeler? Hatırlıyor musunuz? Şöyle sırayla sayın desem belki bir tane iki tanesini ya hatırlarsınız, ya hatırlamazsınız. İşte şimdi bu dönemde de yine biliyorsunuz tuzluklar çıktı. Şimdi bu tuzlukların markasını da unutacaksınız, niye, çünkü ihanet edenleri hiçbir zaman tarih tutup da böyle anıtlaştırmaz, onları gömer. Bakın hep söylüyoruz Menderes’i idam edenler, onun idam kararını verenler konuşuluyor mu, unutuldu gitti. Ancak böyle bu işin ilmini yapanlar, tarihçiler vesaire onlar bunu konuşur. Ama halk, Menderes’i unutmuyor, Fatin Rüştü Zorlu’yu unutmuyor, Hasan Polatkan’ı unutmuyor ama o kararı verenleri hatırlamıyor. Arkadaşlar bizim çok sağlam bir çatımız var. Şimdi birileri de çıkmış çatı aday bulacağız diyorlar. 30 Mart’ta milletin estirdiği rüzgar bunların çatılarını uçurdu arkadaşlar, uçurdu. Şimdi bunların üstlerinde çatı falan yok. Şimdi yeni çatı kurmaya çalışıyorlar. CHP genel müdürü ne diyor, ’adayımız MHP’nin desteğini alacak’ diyor, ’aynı zamanda Kürtlerin desteğini alacak’ diyor, ’aynı zamanda sosyalistlerin desteğini alacak’ diyor. E haliyle hem ulusalcı olacak, hem milliyetçi, hem kapitalist olacak, hem sosyalist, hem kucaklayıcı olacak, hem de faşist olacak. Gerektiğinde bozkurt işareti yapacak, gerektiğinde zafer işareti yapacak. Aslında, Pensilvanya’daki akıl hocaları bu tarife uyuyor ama onun da üniversite mezuniyeti yok, sıkıntı bu. CHP ile MHP’nin üzerine üçgen çatı kuracak adayı doğrusu biz de merakla bekliyoruz. Ödünç oyla, taşıma suyla çatı kurulmaz, inşallah 10 Ağustos’ta bunu bir kez daha millet onlara öğretecek” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim