• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10045.74 0.00
  • Altın: 2412.135 -0.63
  • Dolar: 32.2988 -0.62
  • Euro: 34.6561 -0.46

Kendisini dolandıran yeğenini affetmedi

Gölcük’te bulunan Balaban Döviz’in sahibi Müjdat Balaban’ın kendisini dolandıran yeğeni hakkında açtığı dava, Yargıtay tarafından onandı. Hakkında 5 yıl hapis cezası kararı bulunan yeğen Erdem Karacan, cezaevinin yolunu tuttu.
Kendisini dolandıran yeğenini affetmedi

Gölcük’te bulunan Balaban Döviz’in sahibi Müjdat Balaban, ancak filmlerde olacak bir dolandırıcılık hikâyesi yaşadı. 1994 yılında döviz dükkânı açan Balaban, aradan 3 yıl geçtikten sonra yeğeni Erdem Karacan’ı işe aldı. Karacan’ı asgari ücret ile çalıştıran işyeri sahibi Balaban, yeğenin kendine önce lüks bir araba daha sonra ise ev almasından şüphelendi. Yeğenine, bu kadar pahalı şeyleri nasıl satın aldığını soran Balaban, ‘Kayınpederim evi sattı, bana destek oluyor’ yanıtı aldı. 

“DUBLEKS EV ALDI”

Erdem Karacan, bir ev ve bir araba ile de kalmadı. Gün geçtikçe servetini arttırmaya devam eden Karacan, dikkatleri üzerine çekmeye başladı. O dönem iki lüks iki katlı ev daha satın alan Karacan, lüks araba sayısını da arttırdı. Olayların geliştiği dönem inşaat işine girdiğini belirten işyeri sahibi Müjdat Balaban, dükkânı açtıktan sonra ilk kez o dönemde işyeri ile ilgilenemediğini ve işlerinin iyi giderken bir anda kredi çekmek zorunda kaldığını söyledi. Hesaplarda sürekli açık çıktığını söyleyen Balaban, mallarını ipotek ettirmek zorunda kaldığını ifade etti.

“KENDİ MALINI BORÇ ALDI”

Balaban’ın ifadelerine göre yeğen Karacan, dükkândan kaçırdığı paraları yeniden Balaban’a borç olarak verdi. Bir yandan dolandırıldığını düşünen Balaban, diğer yandan borçlarını kapatmak için yeğeninden para almaya devam etti. İşin içinden tek başına çıkamayacağını anlayan Balaban, uzmanlardan yardım isteyince dolandırıldığını anladı.

“AİLE ARASINDA ÇÖZÜLSÜN”

Dolandırıcının yeğeni olması nedeniyle sorunu aile içinde çözmeyi deneyen Müjdat Balaban, aile büyüklerini de çağırarak borçlarının ödenmesini talep etti. Bunu kabul eden ve imza atan Erdem Karacan’ın, ertesi gün polise giderek ‘Beni darp ederek imza aldılar’ şeklinde şikâyette bulunduğu öğrenildi. Anlaşmaları üzerine yeğeni hakkında şikâyetçi olmaktan vazgeçen Balaban, yeğenin polise gitmesinden sonra dava açarak, hakkını aramaya koyuldu.

“2 MİLYON 586 BİN EURO ALACAK”

2004 yılından bu yana devam eden davada ise karar kesinleşti. Yerel mahkemenin hakkında 5 yıl hapis cezası verdiği Karacan, dosyayı temyize götürmüş ve taraflar buradan çıkacak kararı beklemeye koyulmuştu. Yargıtay tarafından verilen kararda Müjdat Balaban hakkında beraat kararı verilirken, yeğen Erdem Karacan’a verilen 5 yıllık hapis cezası ine onandı. Yargıtay gelen karardan dolayı umutları yıkılan yeğen Karacan’a cezaevi yolu gözüktü. Yargıtay tarafından verilen karara göre tüm mal varlığına el konulan Karacan’ın üzerinde bulunan mallar satıldıktan sonra, işyeri sahibi Müjdat Balaban’a 2 milyon 586 bin Euro’yu ödeme yapılacak. Karacan’ın, Balaban Döviz’de çalışırken, bir normal, bir villa, çatı katından iki adet ev, ayrıca 4 tane de lüks araç aldığı ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim