• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Kenan Tuzcu'nun abisi Bakan Yardımcısı oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ticaret Bakan Yardımcılığı görevine Gebzeli Mustafa Tuzcu atandı. Muztafa Tuzcu, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu'nun da abisi...
Kenan Tuzcu'nun abisi Bakan Yardımcısı oldu!

Gebze’de doğan ve başarılı okul hayatı ile birlikte Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi’nin ardından   Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde ve daha sonra ABD’nin Boston şehrinde Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulunda “Uluslararası Örgütler ve Dış Ticaret Hukuku ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Bölge Çalışmaları alanında Doktora eğitiminden sonra başladığı iş hayatında Dünya Ticaret Örgütü’nde ve sonraki iş hayatında önemli görevlerde bulunan Mustafa Tuzcu son olarak  Ticaret Bakanlığı’nda Bağdat Ticaret Müşaviri, Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

ÇAYIROVA BAŞKAN YARDIMCISININ ABİSİ
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu akşam saatlerinde Ticaret Bakanlığı Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Tuzcu ayrıca Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu’nun da abisi.


İŞTE O ATAMA
Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur görevden alınmış ve Bakan Yardımcılığına Mustafa Tuzcu atanmıştır." ifadelerine yer verildi.

whatsapp-image-2021-05-08-at-02.01.14.jpeg

MUSTAFA TUZCU KİMDİR?

1979 yılında Gebze’de doğan Mustafa TUZCU, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde ve ABD’nin Boston şehrinde Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulunda “Uluslararası Örgütler ve Dış Ticaret Hukuku” alanlarında tamamladı. Akabinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Bölge Çalışmaları alanında Doktora eğitimini sürdürdü.
Son olarak Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Ticaret Başmüşaviri olarak görev yapan TUZCU, aynı zamanda DTÖ Korunma Önlemleri Komitesi Başkanı olarak görev yapıyordu. Mustafa Tuzcu, DTÖ’de Türkiye’yi temsil etmenin yanında öncesinde de Türkiye’nin birçok ülke ile tercihli ticaret anlaşmaları müzakerelerine ve karma ekonomik komisyon toplantılarına başkanlık yaptı. DTÖ, UNCTAD, OECD nezdinde Türkiye adına çok taraflı birçok çok taraflı müzakereyi yürüttü. Türkiye-Arap Ligi Ekonomi ve Yatırım Komitesi Eşbaşkanlığı görevinde bulundu. OECD İstanbul Rekabetçilik Merkezi’nin kurulmasına yönelik müzakerelerde de Türkiye’yi temsil eden Mustafa Tuzcu, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığında ticaret ve yatırım çalışma grubunun başkanlığını yaptı.

Ticaret Bakanlığı’nda Bağdat Ticaret Müşaviri, Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli kademelerde görev yapan TUZCU, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile ticari ilişkiler, çok taraflı ve bölgesel ticari anlaşmalar, yurtdışı müteahhitlik alanlarında ve İhracatçılar Birliği’nde sektör uzmanı olarak çalıştı.

Mustafa Tuzcu evli ve 3 çocuk babası olup, çok iyi derece İngilizcenin yanı sıra, Arapça ve Fransızca biliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
eyup emın erdoğan
02 Ağustos 2021 Pazartesi 12:54
12:54
mükemmel ınsanlar ALLAH yolunuzu acık edsın
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim