• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Katak,"Amaç gündemi saptırmak"

ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, ortaokuldaki türban serbestisinin amacının gündemi saptırmak olduğunu ifade etti.
Katak,"Amaç gündemi saptırmak"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Anadolu ve Ortadoğu’nun emperyalizmin bölgesel taşeronlarının neden olduğu kaoslarla boğuştuğunu söyleyen Katak, “Ülkemizi ve bölgemizi hedef alan terör dalgası geleceğimizi tehdit etmektedir. Bölgemizi esir alan terör kabusundan ülkemiz de nasibini almış, uzun yıllardır mücadele ettiğimiz etnik-ırkçı terörün yanı sıra komşularımızda da büyük felaketlere neden olan sözde dinci, özde emperyalist taşeronu olan sahte cihat çeteleriyle de uğraşmak zorunda kalmıştır” dedi.
 
ETNİK-IRKÇI ÖRGÜT
Sözlerini sürdüren Katak, “Yanlış izlenen politikalar ve ‘çözüm süreci’ adı altında verilen tavizler ırkçı terörü güçlendirmiştir. Gün geçtikçe haddini aşan, kanun ve nizam tanımayan etnik-ırkçı terör örgütü, son dönemlerde iyice kontrolden çıkarak okullarımıza yönelik provokatör eylemler yapmış ve hatta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerine saldıracak kadar ileri gitmiştir. Barıştan bahseden bazı milletvekilleri hem devletten maaş alıp, hem de devletin evlatları olan askerlerimize taş atmaktadırlar” diye konuştu.
 
KAMUOYUNA AÇIKLANMALI
IŞİD’e de değinen Katak, “Bir yandan etnik-ırkçı terör gün geçtikçe kontrolden çıkarken, diğer yandan komşularımızda felaketlere neden olan sahte cihatçı emperyalist çetelerin ülkemize ve bölgemize yönelik tehditleri artmaktadır. Konsolosluk görevlilerimizin rehin alınmasıyla bu tehdidi daha yakından hisseden ülkemiz için, rehin alınan vatandaşlarımızın serbest bırakılması sevindirici bir gelişmedir. Bütün vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için kutsaldır. Ancak bu konuyla ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması gereken noktalar vardır. Rehin alınan yurttaşlarımızın serbest bırakılmasına karşılık olarak terör örgütüne herhangi bir taviz verilip verilmediği kamuoyu tarafından merak edilmektedir” dedi.
 
BAŞARISIZLIĞI GÖLGELİYORLAR
Ortaokullardaki türban serbestisine de değinen Katak, şunları söyledi: “İç siyasette ve dış siyasette oldukça yoğun günler geçiren ülkemiz, eğitim alanında da pek çok sorunla karşı karşıyadır. Ancak görünen o ki siyasi muktedirlerin eğitimle ilgili ciddiye aldığı tek sorun türbanın ortaöğretimde serbest olup olmamasıdır. Ülkemizde eğitimle ilgili pek çok sorun varken, çocuk işçi ve çocuk gelin sayıları gittikçe artarken, ciddi sorunlara çözüm üretmek yerine ideolojik bakış açısıyla gündelik siyaset yapmak ülkemize hiçbir şey katmayacaktır. İç ve dış siyasette bocalayan, yapıcı bir politika üretemeyen siyasi mekanizma; ortaöğretimde gerçekleştirdiği türban serbestliği ile gündemi saptırmaya çalışmakta ve başarısızlığını gölgelemek istemektedir.
 
FIRSAT EŞİTLİĞİ
Eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel, ilerici ve çağın koşullarına uygun yöntemlerle yetiştirilmesine öncelik verilmeli, eğitimden siyaset uzak tutulmalıdır. Okullar ideolojik propaganda yeri değil, eğitim ve bilim yuvalarıdır. Yeni nesiller ne kadar iyi eğitim alırlarsa geleceğimiz de o kadar parlak olur. Bu yüzden başta siyasi mekanizmalar olmak üzere; eğitimci sendikalarını, sivil toplum örgütlerini ve bütün yurttaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ortak akıl ile çözüm üretebileceğimize, dayanışma ruhu ile aydınlık bir gelecek kurabileceğimize olan inancımız tamdır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim