• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:53Güneş 05:39Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:22Yatsı 22:01
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10158.63 -0.15
  • Altın: 2459.504 0.55
  • Dolar: 32.277 -0.03
  • Euro: 34.9682 0.02

Karla gece gündüz mücadele

Büyükşehir Fen İşleri, ekipleri gece gündüz karla mücadelesini sürdürüyor.
Karla gece gündüz mücadele

İlimizde devam eden kar yağışı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle ekipleriyle alarma geçti. Kar yağışı sebebiyle yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama yapan ekipler Rotatif, unimod, botcat grayder, tuzlama ve pikaptla karla mücadele ediyor. Yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan ekipler, Kocaeli’nde ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da devamlı çalışma yapıyor.

 

KARTEPE VE UMUTTEPE DE

Kocaeli’nde dün akşam saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde şiddetini arttırarak aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla kimsenin yolda kalmaması ve mağdur olmaması için gece boyunca çalışmalar aralıksız devam etti. Kocaeli’nin yüksek rakımlı bölgeleri Umuttepe ve Kartepe’de iş makineleri yol açma, personel de kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Kent genelinde yapılan çalışmalarla ana arterlerin de sürekli açık kalması sağlandı.

 

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI

İlimizde etkisini gösteren kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, trafik akışının aksamaması için gerek ana arterlerde gerekse köy yollarında aralıksız olarak yapılan çalışmalarla karın yolları kapatmasına ve tuzlama işlemleriyle yağış sebebiyle yolların kayganlaşmasına engel oldu. Umuttepe Hastanesi güzergâhı, Gündoğdu Konutları, Radar Yolu, Kuruçeşme Irak Konutları, Santral yokuşu ve Kuruçeşme TOKİ Konutları’nda ve ilçelerde birçok noktada ekipler, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışma yaptı.

 

KÖY YOLLARI DA AÇIK

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tüm köy yollarında kar küreme çalışmaları yapıldı. İl genelindeki tüm köy yollarında trafik akışı sağlanırken ekipler çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Büyükşehir tarafından köy muhtarlarına kışın yolların kardan kapanmasını önlemek için 33 adet bıçaklı traktör verilmişti. Bıçaklı traktörlerde köy yollarının kapanmaması için kar küreme çalışmalarında bulundu.

 

214 PERSONEL 91 ARAÇ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu hafta etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle tüm tedbirleri aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 214 personelin 91 araçla yolların kar yağışından kapanmaması için 24 saat boyunca görev yapacağını açıkladı.

 

KAR BEKLENEN YERLERDE EKİPLER HAZIR

İzmit merkezdeki kontrol noktalarından bazıları Umuttepe Hastanesi güzergâhı, Gündoğdu Konutları, Radar Yolu, Kuruçeşme Irak Konutları, Santral yokuşu ve Kuruçeşme TOKİ Konutları olarak belirlendi. Ayrıca diğer ilçelerde birçok noktada ekipler, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışıyor. Büyükşehir ekipleri ayrıca don olaylarının önüne geçmek amacıyla şehrin önemli noktalarında tuzlama araçları ile çalışma yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim