• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:53Güneş 05:39Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:22Yatsı 22:01
    • 8°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 7°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10173.42 1.17
  • Altın: 2445.956 1.25
  • Dolar: 32.2822 0.23
  • Euro: 34.9585 0.50

Kaplan: Bonzai Facebook üzerinden satılıyor

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, KSon dönemlerde birçok kentimizde ölüm ve intihar vakalarıyla karşımıza sıkça çıkan "bonzai" adlı uyuşturucu maddesi için Meclis Araştırması istedi.
Kaplan: Bonzai Facebook üzerinden satılıyor

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan, Meclis Araştırması teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi;

 

Son dönemlerde birçok kentimizde ölüm ve intihar vakalarıyla karşımıza sıkça çıkan ‘’bonzai’’ adlı uyuşturucu maddesi, gençler arasında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu madenin kullanımı sonucu hayatını kaybeden birçok gencimizin ölümü, basın aracılığıyla kamuoyuna birçok defa yansıdı. Bonzai yüzünden her gün yeni bir ölüm haberi gelinen noktanın vahametini gözler önüne sermektedir.

 

Uzmanlarca kullanımı, denge kaybı sonrasında bilinç kaybı ve körlük yaratan bu maddeyi kullananlarda ölüyormuş hissi yaratmakta ve kişiyi intihara sürüklemektedir.


Uyuşturucu kartellerinin ülke sınırlarımızdan bu kadar rahat geçirdiği uyuşturucu maddeleri, internet üzerinden de rahat bir şekilde satılmakta ve bu sayede büyük kitlelere ulaşmaktadır.


Son yıllarda gençlerin hayatını karartan sentetik uyuşturucu ‘bonzai'ye karşı tıp dünyasının eli kolu bağlı bir durumda. İçinde 400'den fazla madde olduğu söylenen bu uyuşturucu için henüz bir tedavi bulunmamaktadır. İçildiği anda direkt beyne zarar veren sentetik uyuşturucu, uzmanlara göre insan bedenini 3 yıl gibi kısa bir sürede tüketmektedir.


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hızla yayılmaya başlayan ve kullanma yaşı 10’a kadar düşen Bonzai özellikle Marmara bölgesinde daha yaygın.


Emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 2014 yılının ilk altı ayı için sadece Marmara Bölgesi'nde 89 kilogram Bonzai ele geçirildi.


Türkiye genelinde ele geçirilen 141 kilogram Bonza'nin yüzde 62'sinin Marmara bölgesinde olduğu tespit edildi.
Diğer birçok ile nazaran Marmara/Kocaeli Bölgesinde bu tip uyuşturucu madde kullanımının daha fazla olmasının altında yatan sebeplerin başında bu bölgenin, Ortadoğu’dan, Avrupa’ya giden ve Avrupa’dan, Ortadoğu’ya geçen uyuşturucunun güzergâhı olarak kullanılmasıdır.
Sokaklarda yaygın bir şekilde kullanılan ‘’bonzai’’ adlı sentetik uyuşturucu (Bonz, rüya, Bombay mavisi, spice, jamaican gibi) takma isimlerle anılmaktadır.


Satışının internet üzerinden yapıldığı bu maddelere ulaşmanın bu kadar kolay olması, özellikle gençler arasında hızlı bir şekilde yayılmasına sebep olmaktadır. Siparişi, gençlerin kolay ulaşabileceği şekilde internetten ‘’facebook’’ gibi sosyal ağlar üzerinden yapılan bu uyuşturucular, kargo aracılığıyla yollanmakta hatta elden teslim edilmektedir.


Sahip olmanın bu kadar rahat ve kolay olduğu bu uyuşturucuya 5 TL karşılı herkes ulaşa bilmekte, kullanımı da 10 yaşından küçük çocuklar kadar inmektedir.


Kocaeli gibi uyuşturucunun geçiş güzergâhı olan iller başta olmak üzere kullanıcılar üzerinde ölümcül etkilerinin sıklıkla görüldüğü ‘’bonzai’’ adlı uyuşturucu maddesinin gençler arasında bu kadar rahat bir şekilde yayılmasını ve kullanılmasını önleme adına gerekli inceleme ve araştırmaların yapılarak, başta güvenlik ve eğitim konularında gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim