• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9063.53 -0.18
  • Altın: 2324.398 0.76
  • Dolar: 32.369 0.14
  • Euro: 34.9442 -0.30

Kandıralı ekolü Büyükşehir Konservatuvarı'nda yaşayacak

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli klarnet virtüözlerinden Mustafa Kandıralı ekolü Büyükşehir Konservatuvarı’nda gelecek nesillere aktarılacak
Kandıralı ekolü Büyükşehir Konservatuvarı'nda yaşayacak

Türkiye’nin geleneksel klarnet alanında yetiştirdiği en önemli virtüözlerinden Kandıra doğumlu merhum Mustafa Kandıralı’nın adı ve ekolü Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda yaşayacak. Mustafa Kandıralı’nın aynı zamanda yeğeni olan ve klarnet camiasında Kandıralı ekolünü devam ettiren Türkan Kandıralı, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın eğitim kadrosunda yer alacak. Büyük usta, Konservatuvarda sol klarnet derslerine girecek. Türkan Kandıralı’nın Büyükşehir Konservatuvarda ders verecek olması öğrenciler için önemli bir şans olurken, merhum Mustafa Kandıralı’nın tarzını da gelecek nesillere taşıyacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ailesi’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkan Kandıralı, “Hayatımda aldığım en övünülecek tekliflerden biri oldu. Klarnetin dünyada duyulmamış ses tonlarını amcam merhum Mustafa Kandıralı ve ben biliyorum. Tüm bu bilgi birikimini ve Kandıralı ekolünü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda genç nesillere, öğrencilerime aktarmaya çalışacağım. Bana bu fırsatı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” dedi.

EYLÜL’DE KONSERVATUVARDAKİ DERSLERİNE BAŞLAYACAK

Türkan Kandıralı, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’ndaki derslerine Eylül ayı itibariyle başlayacak. Üstat Kandıralı haftada bir gün geleceğin klarnet virtüözlerini yetiştirecek. Türkan Kandıralı’nın Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda ders verecek olması, sanat çevrelerinin yanı sıra konservatuvar öğrencileri ve velileri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

HAYATIMDA ALDIĞIM EN ÖVÜNÜLECEK TEKLİF

Yeni eğitim döneminde Konservatuvar’ın eğitim kadrosunda yer alacak olan Türkan Kandıralı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ailesi’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin yaşayan en kıymetli klarnet virtüözlerinden olan Türkan Kandıralı, “Bu teklif bana yapıldığında çok gurur duydum. Hayatımda aldığım en övünülecek tekliflerden biri oldu” dedi.

KANDIRALI EKOLÜ BÜYÜKŞEHİR KONSERVATUARI’NDA

Klarnetin dünyada duyulmamış ses tonlarını amcası merhum Mustafa Kandıralı ve kendisinin bildiğini kaydeden Türkan Kandıralı, “Tüm bu bilgi birikimini ve Kandıralı ekolünü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda genç nesillere, öğrencilerime aktarmaya çalışacağım” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Kandıralı ekolünün Büyükşehir Konservatuvarı’nda yaşayacak olmasına tekrar değinen Türkan Kandıralı,  “Bu aynı zamanda klarnetin gelişimi için de büyük bir hizmettir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu anlamda önemli bir sanat girişimi yapmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a sanata olan bu anlamlı bakış açısı için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

İLK ADIM KANDIRA KLARNET GECESİNDE ATILDI

Türkan Kandıralı’nın Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ile gönül bağı geçtiğimiz günlerde Kandıra’da yapılan Klarnet Gecesi’nde atıldı. Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın simgesi klarneti düzenlediği muhteşem bir gece ile dünyaya tanıttı. Klarnetin Türkiye’deki en önemli isimleri Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici aynı sahnede bir araya gelerek klarnete adeta nefese oldu. Sanatçılar seslendirdikleri eserlerle, aynı zamanda Kandıra’nın yetiştirdiği merhum Mustafa Kandıralı’yı da anmış oldu.

TÜRKAN KANDIRALI’DAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Kandıralı ekolünün yaşayan dev isim Türkan Kandıralı gecede adeta devleşti. Türkan Kandıralı eserleri seslendirmedeki ustalığı ve performansı ile Kandıralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

YETENEK SINAVLARI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 31 AĞUSTOS

Bu arada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın yetenek sınavları için başvuru süresi 31 Ağustos Çarşamba günü sona eriyor. Yetenek sınavlarına girecek olan öğrenciler, sınav kayıtlarını Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapacak. Büyükşehir Belediye Konservatuvarının sınavları, 3-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ KAYITLARI 7-13 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Konservatuvarın yeni eğitim dönemi kayıtları ise 7-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin hakları yedek öğrencilere geçecek. Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda yeni eğitim dönemi 19 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim