• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Kamu Hastaneleri’nden ebelere eğitim

5 gün sürecek "Ebelerin Güçlendirilmesi Eğitimi" programı Wellborn Otel’de başladı
Kamu Hastaneleri’nden ebelere eğitim

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sezaryen oranlarını düşürmek, normal doğumu özendirmek, annelerin mutlu doğum yapmalarını sağlamak ve anne-bebek ölümlerini engellemek amacıyla Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Fakültesi’nin de desteğiyle "Ebelerin Güçlendirilmesi Eğitimi" programı Wellborn Otel’de başladı.

5 GÜN SÜRECEK

5 gün sürecek eğitim programı Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Görkem Aksu, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Onursal Varlıklı, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Ergin ve Kamu Hastaneleri Program Koordinatörü Halide Varol’un açılış konuşmalarıyla başladı.

17886753_10211253436346225_1242938886_o.jpg

NORMAL DOĞUMUN YAYGINLAŞTIRILMASI

Eğitim programında; Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesisleri bünyesinde, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi, normal doğumun yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

HER ZAMAN ARKANIZDAYIZ

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Op. Dr. Şenol Ergüney, “Ebelik mesleği hakikaten Türk milletinde bütün dünyanın karanlıklar içerisinde bulunduğu dönemde bile bizim kökenimizde ebelerin çok değerli bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın Ebelik üzerine oluşturmuş olduğu politikalar çok önemli. Güzel bir mesleğiniz var. Hakikaten ben sizi bir cerrah operatör olarak görüyorum. Ülkemiz de bunun farkına vardı. Önümüzdeki dönemlerde Ebelik mesleği çok ön planda olacak. Y​oğun çalışmaların ilk toplantısı olduğu için Kocaeli’de tarihi bir önem taşıyor. İstanbul, Ankara burnumuzun dibinde, para derseniz var eğitim derseniz var, üniversite var sonuna kadar arkanızda olan Genel Sekreterlik var Kocaeli Üniversitemiz, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu işi kendisine misyon edinmiş doktor arkadaşlarımız var. Yağ var un var öyleyse helva yapmak çocuk oyuncağı olmalı. Bu projelerle Kocaeli’den çok güzel sinerji çıkacağına inanıyorum. Eğitimin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

img_4013.jpg

EĞİTİM VERECEK

Wellborn Otel’de düzenlenen ve 5 gün sürecek olan programda; KOÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Ergin, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Op. Dr. Ünal Türkay, Doç. Dr. Hasan Terzi, Ebe Nevin Şengör, Ebe Şermin Dere, Kocaeli KHB Genel Sekreterliği Uzman Halide Varol, Ebe Ebru Çalışkan, KOÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğr. Gör. Dr. Sena Aksoy, Öğr. Gör. Dr. Resmiye Özdilek, Öğr.Gör. Belgin Babadağlı, Öğr. Gör. Nafiye Dutucu ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Deniz Köktan eğitim verecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim