Bilimfili'nin haberine göre kahveye veya çaya konan şeker bu iki içeceği tatlılaştırmıyor; içeceklerin acılığını azaltıyor. Üstelik bunu da yalnızca maskeleme yöntemiyle değil, içeceğin temel kimyasını değiştirerek yapıyor.Eğer çaya ya da kahveye şeker katanlardansanız, bu eylemi muhtemelen içeceğinizi biraz daha tatlı hale getirmek için yaptığınızı düşünüyorsunuzdur. Ancak gerçekte; çaya ya da kahveye küçük bir miktar şeker katmanın tek sebebi onu biraz daha tatlı yapmak değildir. Bilim insanları; şekerin, acılığı azaltmada önemli bir etkisi olduğunu ve bunu yalnızca acılığa dair bir maskeleme yaparak değil temel kimyasını da etkileyerek yaptığını söylüyorlar.
Food and Function ‘da yayımlanan çalışmada, araştırmacılar kafein, şeker ve suyun moleküler düzeydeki etkileşiminin sıcak içeceklerin tadını etkilediğine dair yeni bir bakış ortaya çıkardılar.
Kafein, acı taddan sorumludur. Kafein molekülleri su içerisindeyken birbirlerine yapışma eğilimi gösterirler ve şeker ilavesi ile bu eğilim daha da artırılır. Yıllardan beri, bilim insanları; bu durumun su molekülleri arasındaki bağların şeker etrafında güçlenmesinden kaynaklı olduğunu kabul ediyorlardı.
Fakat, University of York ‘dan Seishi Shimizu öncülüğündeki araştırma; bu durumun altında yatan sebebin; su ve şeker molekülleri arasındaki çekim olduğunu ve bunun da kafein moleküllerinin şekerden kaçınmak için birbirlerine yapışmalarına (toplaşmalarına) sebep olduğunu ortaya koyuyor.
Bu da acı tadı neden daha az hissettiğimizin sebebi. Bu sürecin arkasındaki temel mantığın doğru şekilde kavranması gıda bilimine birçok açıdan fayda sağlayabilir.
Araştırmacılar; günlük yiyecek ve içeceklerimizin arkasındaki etkileşimleri ve aktiviteleri araştırmak için, gündelik yaşam ve mikroskobik alemi birbirine bağlayan teorik fiziksel kimyanın bir dalı olan istatistiksel termodinamiğikullandılar.
- Dilovası’nda Yangın: 63 Yaşındaki Asım Bal Hayatını KaybettiParamedikler yoğun iş yükü, şiddet ve yanlış ihbarlarla mücadele ediyor!Çayırova Belediyesi’nin rakibi GöztepeCumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gonca’nın efelerine tebrikZeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandıBaşkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuBaşkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretilanGebze’de 3 şirket konkordato kapsamında koruma altına alındı
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 10985.55 0.61
- Altın: 5796.917 0.99
- Dolar: 42.5043 -0.13
- Euro: 49.5361 -0.31
Kahve ve çaya neden şeker atarız
.Eğer çaya ya da kahveye şeker katanlardansanız, bu eylemi muhtemelen içeceğinizi biraz daha tatlı hale getirmek için yaptığınızı düşünüyorsunuzdur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Paramedikler yoğun iş yükü, şiddet ve yanlış ihbarlarla mücadele ediyor!Paramedikler yoğun iş yükü, şiddet ve yanlış ihbarlarla mücadele ediyor.
PREMATÜRE BEBEKLERDE 5 KIŞ TEHDİDİ!Kış ayları prematüre yani 37 haftadan önce doğan bebekler için her zaman daha zorlu geçiyor.
Yalancı Nodüller Gereksiz Tiroit Ameliyatlarına Yol Açabiliyor!Prof. Dr. Erhan Ayşan: “Yalancı Nodüller Biyopsi Gerektirmez, Yanlış Tanı Hastaları Gereksiz Yere Ameliyata Bile Götürebilir”.
Diş etlerindeki yanma ve ağrı farklı sorunların habercisi olabilir!Diş etlerinde yanma, ağrı ve aft gibi şikâyetler birçok nedenden kaynaklanabileceğini belirten uzmanlar, bu tür şikayetlerde bir hekime görünmenin önemli olduğunu söylüyor.Güncel Haberler
1/20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim

































