• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Kafa Dengi, Başakşehir'de Sosyal Medyayı Yorumladı

Başakşehir’de katıldığı söyleşide sosyal medya ile daha rahat hareket edebilir hale gelindiğini ifade eden Kafa Dengi ekibi üyelerinden Tarık Tufan, “İnsanların sosyal medyada kullandığı dil nefret diline döndü” dedi.
Kafa Dengi, Başakşehir'de Sosyal Medyayı Yorumladı

- Başakşehir’de katıldığı söyleşide sosyal medya ile daha rahat hareket edebilir hale gelindiğini ifade eden Kafa Dengi ekibi üyelerinden Tarık Tufan, “İnsanların sosyal medyada kullandığı dil nefret diline döndü” dedi.

Başakşehir Belediyesi’nin her ay düzenlediği sohbet söyleşilerinin bu ayki konuğu, Kafa Dengi ekibi üyelerinden Tarık Tufan ve Gökdemir İhsan oldu. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Başakşehirliler katıldı. Kafa Dengi ekibi, söyleşide samimi sohbetleri ile gündeme dair analizler yaptı.

“SOSYAL MEDYANIN DİLİ NEFRET DİLİNE DÖNÜŞTÜ”

“Başakşehir’e geldiğimde yan apartmanda bir komşuma gitmişim gibi sıcak bir his uyandı” diyerek sözlerine başlayan Kafa Dengi ekibinden Tarık Tufan, sosyal paylaşım mecralarının dilini sert bulduğunu söyledi. Tarık Tufan, sosyal medyada kullanılan dilin nefret diline dönüştüğünü ifade ederek, “İnsan yüz yüze iletişim kurduğu zaman çoğu zaman ahlakı, vicdanı az buçuk varsa kötü sözleri söylemekten çekinir. Ama araya sosyal medya ile mesafe girdiği için daha rahat hakaret eder hale geldik. Ben biri bana sosyal medyada hakaret ettiği zaman uykularım kaçıyor, kayıtsız kalamıyorum. Kendi kimliklerini bulamamış insanlar bu mecra ile bir kimlik bulmaya çalışıyor. Fark edilmek istiyorlar, bunu da sıradan insan olunca başaramadıkları için, aykırı söylemlerle yapmaya çalışıyorlar. Biz vasata dahil olmakla tanımlanmış ümmetleriz, ama bu medya fark edilmek üzerine kurulu” dedi.

Sosyal medyanın çocukların ahlakı üzerinde etkileri olduğunu belirten Gökdemir İhsan ise, “Çocuklarımızı modern dünyada kendimizden ayırdık, tek başlarına, bilgisayarlarla baş başa bıraktık. Onlarla sohbet edemez hale geldik. Onlar da kendilerini ifade mecrası olarak sosyal medyayı tercih etti. Çocuklarımızı yanımızdan ayırmamalıyız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE TAHSİLLİ CEHALET ÇOK FAZLA”

"Türkiye’de tahsilli cehalet çok fazla" diyen Tarık Tufan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Toplumun her kesiminden, İslamcısı, solcusu, entelektüeli tahsilli bir cinnet yaşıyor. Ama toplumumuzun çok şükür ki büyük kısmı, her şeyi ayırt edebilme yetisine sahip. İnşallah bu tahsilli cinnet topluma sirayet etmeden yıkılır.”

Gökdemir İhsan ise, tahsilli cinnetin gelenekle bağımızın büyük oranda kopmasından kaynaklandığını dile getirerek, “Gelenekle bağımızın kopmasıyla yeni yeni modernist akımların türemesi bu süreci tetiklemiştir. Sadece seküler kesimde değil, dini camiada da tahsilli cinnet durumu söz konusudur. Bu kesimde de insanlar, ilim sahibi olmadan anne babasını, toplumu beğenmiyor. Ben bu kesimdeki cinneti daha tehlikeli buluyorum” dedi.

“Medeniyetten, kültür sanattan bahsettiğimizde bizim entelektüel kesimimiz, okumuş yazmış adamlarımız bunları gereksiz bir teferruat olarak görüyor” diyen Gökdemir İhsan sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi, mimariyi, müziği, sanatı gereksiz bir süs gibi görüyorlar. Dünya görüşü bir bütündür. Aksi halde, hakikatle kuracağımız ilişki kısmi bir ilişki olur ve bu haliyle de yanlış olacağını bilmemiz gerekiyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim