• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9109.99 0.33
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

Kadın cinayetlerinde ikinci sıradayız!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Mayıs 2019 raporunu açıkladı. Kocaeli bu listede üçüncü sırada yer aldı.
Kadın cinayetlerinde ikinci sıradayız!

Rapora göre, 2019 yılının Mayıs ayında 37 kadın öldürüldü. En çok kadın ölümlerinin ise İstanbul ve İzmir'de gerçekleştiği belirtildi. Raporda, kadınların her geçen gün öldürülmeye devam ettiği vurgulanırken, çocuk istismarı ve cinsel şiddetin ise sürdüğünün altı çizildi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada, "Nefretle işlenen bu cinayetlerde, saldırıya uğrayan şey kadın kimliğidir” diye belirtildi. Raporda ayrıca, devletin kadınların yüzde kaçını koruduğu ve kadınların hangi tip erkekler tarafından öldürüldüğüne dair de bilgiler verildi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ

Platformu'nun raporu ise şu şekilde: Her ay basına yansıyan kadına yönelik şiddet haberlerinde davalar, yeni yaşanan olaylar ve kadın hareketine dair ayrıntılar yer almaktadır. Kadın cinayeti haberleri şikayete bağlı olmaksızın direkt kamuya yansırken; cinsel şiddet ve çocuk istismarı haberlerinin ortaya çıkması, gerek bu suçların üstünün örtülmesi gerek soruşturma ve dava süreçlerinin devam ediyor olmasından dolayı net sayının belirlenmesi zorlaşmaktadır. Dolayısı ile çocuk istismarı ve cinsel şiddet verileri açıkladığımız ve basına yansıyan haberlerden çok daha fazla olduğunu belirtmek isteriz. İstanbul Sözleşmesi kapsamında devletin ilgili mercilerinin tespit etmesi ve buna göre şiddetle mücadele yöntemlerini belirlemesi gerekirken; söz konusu makamlar bunları yapmamaktadır. Bizler, basına yansıyan ve doğrudan bize gelen başvurular halini derleyerek bir sayıya ulaşıp, bu çerçevede raporumuzu hazırlıyoruz. Kadın Cinayeti raporumuzu Femicide kavramına göre ele alıyor, bir araya getiriyor ve değerlendiriyoruz. Yani Femicide kavramına göre; “embriyodan cenine, bebekten çocuğa, erişkinden yaşlıya kadar tüm kadın cinsiyetteki bireylerin sadece cinsiyetlerinden dolayı ya da toplumsal cinsiyet kimliği algısına aykırı eylemleri bahane edilerek, bir erkek tarafından öldürülmesi ya da intihara zorlanmasıdır. Femisidler salt kadın cinsiyetteki insanların öldürüldüğü cinayetler olarak algılanmamalıdır. Nefretle işlenen bu cinayetlerde, saldırıya uğrayan şey kadın kimliğidir.” Buna göre; 2019 yılının Mayıs ayında 37 kadın öldürüldü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti.



Bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 5’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 21 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 2’si ekonomik bahaneyle, 8’i kendi hayatına dair karar almak isterken ve 1’i de boşanmak istemesi sonucu öldürüldü. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe;  adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor. İllere göre Mayıs ayının kadın cinayetleri verileri ise şöyle: İstanbul 4, İzmir 4, Antalya 3, Kocaeli 3, Adana 2, Aydın 2, Diyarbakır 2, Kayseri 2, Samsun 2, Afyon 1, Bartın 1, Bingöl 1, Iğdır 1, Kütahya 1, Mersin 1, Niğde 1, Ordu 1, Osmaniye 1, Sakarya 1, Tekirdağ 1, Tunceli 1, Uşak 1

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim