• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2494.511 0.42
  • Dolar: 32.5088 -0.13
  • Euro: 34.6886 0.05

Kadem: “Kadınlar Düşük Gelire Rağmen Mutlu”

KADEM tarafından hazırlanan raporda Türk kadınlarının eğitim düzeyinin ve aylık gelirlerinin düşük olmasına rağmen mutlu oldukları açıklandı. Raporda, çocuk gelinlerin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden ziyade Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde arttığı belirtildi.
Kadem: “Kadınlar Düşük Gelire Rağmen Mutlu”

- KADEM tarafından hazırlanan raporda Türk kadınlarının eğitim düzeyinin ve aylık gelirlerinin düşük olmasına rağmen mutlu oldukları açıklandı. Raporda, çocuk gelinlerin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden ziyade Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde arttığı belirtildi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) öncülüğünde, PollMark araştırma şirketi ile birlikte, ‘Türkiye’de Kadınların Sosyal, Kültürel Siyasal ve Ekonomik Durumu Araştırması’ gerçekleştirdi. 26 ilin ziyaret edildiği, 5 bin 36 kişi ile gerçekleştirilen anket sonuçlarında; Türkiye’de yaşayan seçmen niteliğine sahip kadınların sosyo-kültürel durumları, politikaya katılım düzeyleri, siyasal tercihlerini etkileyen faktörleri ve çeşitli konulara ilişkin görüşleri tespit edildi.

Anketin sonuçlarını basın lansmanında açıklayan Prof. Dr. Ömer Çaha, kadınların yüzde 70’inden fazlasının 21 yaşından önce evlendiğini, 10-21 yaş aralığına kadar eğitim seviyesi arttıkça erken yaşta evlenme oranı azaldığını, 22 yaş sonrasında ise eğitim seviyesi arttıkça ileri yaşta evlenme oranı çoğaldığını söyledi. Çaha, çocukluk çağında evliliğin bölgesel düzeyde dağılımında ise, yüzde 20,6 ile en çok Ortadoğu Anadolu’da, yüzde 17,3 ile Orta Anadolu’da, yüzde 15,5 ile Kuzeydoğu Anadolu’da diğer bölgelere göre daha yüksek olduğu görüldüğünü dile getirdi.

“TÜRKİYE’DE YÜZDE 14 KADIN OKUMA- YAZMA BİLMİYOR”

Eğitim düzeyi ve çalışma oranı arttıkça anlaşarak evlenme oranlarının da arttığını söyleyen Çaha, okuma yazma oranının yüzde 86 olduğunu, okuma- yazma bilmeyen kadınların hala yüzde 14 oranında olduğunu dile getirdi.

Türk kadınlarının inançlarına önem verdiğinin belirtildiği raporda Ömer Çaha, “Türk kadınlarımızın yüzde 79’u namaz kılıyor, yüzde 51’i devamlı namaz kılıyor, yüzde 28’i ise namazını arada sırada kılıyor. Kadınların yüzde 78’i de oruç tutuyor” şeklinde konuştu.

“YÜZDE 44 KADININ GELİR SEVİYESİ BİN LİRANIN ALTINDA”

Kadınların eşitliğe önem verdiğini dile getiren Çaha, “Kadınların yüzde 50,4’ü kadın ve erkeklerin birbirine eşit olduğunu, yüzde 18,3’ü erkeklerin kadınlardan daha üstün olduğunu düşünmektedir. Feminizmi gerekli görüp desteklediğini belirtenlerin oranı sadece yüzde 12,3’tür. Kadınların yüzde 51,9’u feminizm hakkında fikir belirtmemişlerdir. Eğitim ve gelir seviyesi yükseldikçe feminizmi destekleme oranı artmaktadır. Kadınların yüzde 20,5’i kadın sığınma evlerini duyduğunu ancak ne işe yaradığını bilmediğini belirtmiştir” dedi.

Ömer Çaha, Türk kadınlarının yüzde 23’ünün ehliyetinin olduğunu, yüzde 77’sinin de ehliyetinin olmadığını açıklarken, yüzde 44 kadının gelir seviyelerinin bin liranın altında olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim