• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10190.68 1.44
  • Altın: 2412.296 -0.62
  • Dolar: 32.3677 -0.44
  • Euro: 34.7308 -0.31

KADEM İl temsilciliği açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM)’nin il protokolünün de katılımıyla Kocaeli temsilciliği açıldı
KADEM İl temsilciliği açıldı

Kent protokolünün katılımı ile il temsilciğini açan KADEM, İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan Portakal Hafız Konağı’nın 3’üncü katında hizmet verecek. Açılık programı kapsamında değerlendirmelerde bulunan  KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, “KADEM kurulduğundan beridir kadınların ayak sesleri oldu. Temsilciliğimizin Kocaeli’de de ses getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

YOĞUN KATILIM

KADEM İl Temsilciliği açılışına KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ve Kocaeli İl Temsilcisi Berna Abiş’in yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

‘DESTEK OLDULAR’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli İl Temsilcisi Berna Abiş, “Kadının mevcut statüsünü güçlendirmek, haklarını sağlamak için adımlar attık destekler olduk. Bugüne kadar 24 ilde temsilcilik açtık. Bugün ise 25’inci temsilciliğimizi Kocaleli’de açıyoruz. Bu yolda bize örnek olan çok kıymetli genel başkanımıza ve Sayın Sümeyye Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Sürekli desteğini gördüğümüz Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve sayın rektörlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘KOCAELİ’DE SES GETİRECEĞİNE İNANIYORUM’

KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ise, “KADEM kurulduğundan beridir kadınların ayak sesleri oldu. Temsilciliğimizin Kocaeli’de de ses getireceğine inanıyorum. Biz bu dünyada hangi isimle nefes aldıysak o isimle yaşayacak kadınlarız. Kadınları temsil edecek KADEM çatısı altında toplanmaktan da gurur duyuyoruz. KADEM olarak bölgelere özgü çözüm önerileri ve politikalar için çalışarak temsilciliklerimiz ile kadınlara katkılarda bulunmaya çalışıyoruz. Kocaeli’de de kendine has problemler olacağını düşünüyoruz. Bugün burada kadınlar için çalışmalarımıza mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘KADIN ERKEK MEYDANLARDAYIZ DEDİK’

Açıklamalarına devam eden Yılmaz, “Çok teşekkür ediyorum bu toplumsal buluşmada kadın ve erkekler ile yan yanayız. Bizler eğer yanyana yürürsek güçleniriz. O yüzden bugün bizlerle birlikte olan tüm beyefendilere çok teşekkür ediyorum. KADEM kadınların bir araya geldiği bir sivil toplum örgütüdür. Kadın olmadan ailenin varlığının tamamlanmayacağına inanıyoruz. Kadın tek başına bir güçtür zannetmeyin. Asla değildir. Kadın erkekle yan yana geldiğinde bir güçtür. Kadın kız arkadaşıyla, devletiyle yan yana geldiğinde bir güçtür. Biz diyoruz ki birlikteyken güçlüyüz. 15 Temmuz hain darbe girişinde hiçbir yere gitmiyoruz dedik. Kadın erkek meydanlardayız dedik. Biz nasıl KADEM’i emanet aldıysak, sizlerin de sahip çıkmanızı istiyoruz” diye belirtti.

‘ÖNEMLİ OLAN BİZE DÜŞEN GÖREVLER’

Genel Başkan Yılmaz’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kadının onuru insanlığın onurudur. Bizim öğretimizde ve mantaletimizde insanı yücelt ki devlet yüceltsindir. Bizim asıl mücadelemiz insan onurunu korumaktır. Yaradılış ve islam inancına göre yer yüzünün en değerli varlığı insandır. İnsanlığın mayası da kadın ve erkektir. Bu Allah’ın takdiridir. Önemli olan bize düşen görevlerdir. Birbirimize değer vererek hayatı paylaşarak mücadele etmek önemlidir” dedi.

‘HER ZAMAN GÖREVİMİZ’

Konuşmalarının devamında Başkan Karaosmanoğlu, “Kadın onur itibari ile daha önde tutulmalıdır. Kadına değer vermeyen insanların mayasında bozukluklar vardır. Kadınımızı asla ihmal etmeyeceğiz. Asla önemsizleştirmeyeceğiz. Derneğimize düşen görev de budur. Sizlerden ricamız sürdürülebilir projeler yürütmeniz olacaktır. Kadınımızı yücelttiğimiz zaman toplumumuzu da yüceltmiş olur. Kadın gülerse aile güler, kadın ağlarsa anamız ağlar. Burada çok yararlı çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Sizlere yardımcı olmak ise bizim her zaman görevimizdir” şeklinde konuştu.

‘GÜÇLÜ BİR OLUŞUM’

Karaosmanoğlu’ndan sonra sözü alan Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Yarım asırlık vatanın evladı olarak son 16 yıla baktığım zaman muhteşem değişimi ve sessiz devrimi görmemek mümkün değil. Bir kadının işte çalışabilmesi için 16 yıl önce bir zorunluluk vardı. 80’li yıllarda ise kadın çalışsın mı çalışmasın mı konuşuluyordu. Böyle tartışmaları yaşayan ülkeden bugün toplumun her adımında ben de varım diyen kadınlarımız var. İş gücüne katılım yüzde 34,5 olmuş. Kadını yalnızlaştırmadan, aileyi de erkeğiyle, çocuğu ve yaşlısı ile hareket ederek kendi varlığımızı hissederek yolumuza devam etmeliyiz. KADEM gerçekten çok menmli bir sivil toplum örgütü. İnsan hakları bağlamında kadınları biliçlendiren çok güçlü bir oluşum. Biz birlikte güçlüyüz” diye konuştu.

‘FARKLI BOYUTLARDA KATKIDA BULUNACAK’

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kadın ve demokrasi gerçekten sivil toplum örgütü olarak güzel bir isimle yola çıktı. Demokrasinin daha iyi bir noktaya ulaşmasını istiyorsak kadınlarımızın her alanda olmasını sağlamak zorundayız. Kadınlarımız iş dünyasında ve siyasette daha fazla yer almalıdır. Kadınların dünya ortalamasının biraz daha üzerinde yer aldığı nokta ise akademilerdir. Temel hak ve özgürlüklerin korunmasının adına Türkiye’de çok fazla çalışmalar geliştirildi. Kadınlarımızın daha iyi bir noktaya gelmesinde hepimizin yapması gereken çalışmalar bulunmaktadır. Amacmız kadınlarımızı daha duyarlı ve bilinçli hale getirmektir. KADEM’de bu yöndeki çalışmalara farklı boyutta katkılarda bulunacaktır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim