• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9889.76 1.78
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

"Japonlara Anlatılmalı"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tokyo’da kıldığı cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, "İslam’ın hikmetini, irfanını bütün Japonlara yayabilecek, anlatabilecek gerçekten medeni bir sese, medeni...
Japonlara Anlatılmalı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tokyo’da kıldığı cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, "İslam’ın hikmetini, irfanını bütün Japonlara yayabilecek, anlatabilecek gerçekten medeni bir sese, medeni bir soluğa ihtiyaç var” dedi.

Resmi temasları kapsamında Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cuma namazını Tokyo Camii’nde kıldı. Kurtulmuş, Japonca ve Türkçe olarak hutbelerin de okunduğu cuma namazının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş açıklamalarında, Japonya’nın İslam’la tanışmasının eski tarihlere dayandığını kaydederek, “Özellikle Sibirya’dan Kazan Türklerinin buraya gelmesiyle birlikte başlayan bir burada Müslümanlaşma, Müslümanlıkla tanışma süreci var. Biraz sonra kabrini ziyarete gideceğimiz Abdül Reşit İbrahim, Kazan Müslümanlarının öncülerinden, fevkalade önemli bir isim. Türkiye’de maalesef çok az tanınıyor. Son derece önemli ve çok yönlü bir şahsiyet. Ta Kazan’dan, bir tarafı Özbek bir tarafı Türk olan birisi. Oradan buraya gelmiş Japonya’da uzun yıllar faaliyette bulunmuş, hem önemli bir bilim adamı hem önemli bir seyyah hem de aynı zamanda önemli bir mücahit” diye konuştu.

TOKYO CAMİİ’NE ÖVGÜ

İslam’a karşı yapılan faaliyetlere değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Son zamanlarda İslam adına ortaya çıkan karanlık bazı görüntülerin, bir takım İslamofobiya faaliyetleriyle birlikte, bütün dünyada olduğu gibi Japonya’da da İslam’ın adını kirlettiği, Japon toplumu ile Müslümanlık arasına bir mesafe koymaya başladığını maalesef görüyor ve biliyoruz. Dolaysıyla İslam ortaya konulan bir takım terör örgütlerinin, bir takım terör gruplarının İslam’ı baskıyla, İslam’ı kafa kesmekle, İslam’ı adam öldürmekle, insanlara zulüm etmekle neredeyse eş değer gösteren bu yanlış uygulamaların aksine bu değerli kardeşlerimizin, Japon kardeşlerimizin temsil ettiği gibi İslam’ın hikmetini, irfanını bütün Japonlara yayabilecek, anlatabilecek gerçekten medeni bir sese, medeni bir soluğa ihtiyaç var. Bu Tokyo Cami, İslam’ın medeni yüzünü Japonya’ya tanıtan gösteren önemli bir merkezdir” ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Tokyo Camii’nin aktif bir şekilde Japonlara hizmet etmesinden dolayı memnun olduğunu sözlerine ekleyerek, “Türkiye olarak bu caminin bundan sonraki süreçlerde de önemli bir kültür, irfan ve hikmet merkezi olarak faaliyetlerine devam etmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Ümit ediyorum ki İslam’ın güler yüzü, İslam’ın medeni yüzü, İslam’ın gerçek yüzü İslam’ın insancıl yüzü buradan bu merkezden bütün Japon halkına, bütün Japon milletine yayılmaya devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim