• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 10319.96 1.59
  • Altın: 2466.756 0.01
  • Dolar: 32.2483 0.04
  • Euro: 35.1194 -0.19

Jandarmadan 'Skorskyli' trafik denetimi

Kocaeli Jandarma sorumluluk bölgelerinde gerçekleştirilen havadan denetimler sayesinde, son 6 ayda ölümlü kazalarda yüzde 40, yaralanmalı trafik kazalarında ise yüzde 23 oranında azalma görüldü
Jandarmadan 'Skorskyli' trafik denetimi

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından, yeni yıldan itibaren havadan drone ve zaman zaman helikopter kullanılarak gerçekleştirilen denetimler deyim yerindeyse meyvesini verdi.  Özellikle sürücülerin dikkatsiz ve hatalı araç kullanmaları nedeniyle kazaların yaşandığı yollarda yapılan denetimler ile alınan tedbirler sayesinde, ilk 6 ayda Kocaeli’nde jandarma sorumluluk bölgesinde ölümlü kazalarda yüzde 40, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 23 oranında bir azalma olduğu görüldü. Gerek sürücülerin gerekse yayaların can ve mal güvenlikleri için gerçekleştirilen denetimlerden,  vatandaşlarda oldukça memnun.

 

TEK TEK TESPİT EDİLDİLER

Kocaeli’nde özellikle Kuzey Marmara Otoyolu ile D-650 Kandıra –İzmit Karayolunda gerçekleştirilen helikopterli denetimlerden bir yenisi Perşembe günü sabah saatlerinde yapıldı. Kocaeli'nin Karadeniz kıyısındaki turistik ilçesi Kandıra'ya giden yol üzerinde gerçekleştirilen denetime Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan’da katıldı. Skorsky tipi helikopter ile havadan gerçekleştirilen denetimlerde,  hatalı sollama, şerit ihlali, emniyet şeridi ihlali yapan araçlar tek tek tespit edilerek yol üzerindeki uygulama noktalarına bildirildi.  Ekipler uygulama noktalarında araçları durdurarak gerekli görülen cezai işlemi uyguladı.

320 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

 Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan’ın katılımı ile yapılan denetimlerde ayrıca Kurban Bayramı öncesi alınacak tedbirler, hassas noktalar ve önlemlerin arttırılacağı yerler belirlendi. Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Skorsky S70 helikopterin destek verdiği uygulamada, havadan, kural ihlali yaptıkları belirlenen sürücülerinin araçlarının plakaları, denetim noktalarındaki jandarma ekiplerine bildirildi. Uygulama kapsamında 320 araç kontrol edildi. Helikopterden tespit edilen trafikte kural ihlali yapılan 4 araca 921 TL para cezası kesildi. Karada kontrol noktalarındaki Jandarma ekiplerince sürücülere alkol, ehliyet, ruhsat, muayene kontrolleri yapıldı.

SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ

Kandıra yolunda yapılan denetimlere önümüzdeki günlerde de devam edileceği, bayram tatili ve hafta sonlarında Jandarma sorumluluk bölgelerinde yol ve trafik uygulamalarının yanı sıra Asayiş uygulamalarının da yapılacağı öğrenildi. Ayrıca trafik tedbir ve uygulamalarının plaka tanıma, elektronik denetim ve radar sistemleriyle destekleneceği de belirtildi. Öte yandan son dönemde gerek havadan, gerekse yol üzerinde değişik noktalarda yapılan uygulamalar sayesinde,   genellikle sürücülerin kurallara riayet ettikleri, trafiğin yer yer uzadığı noktalarda, solama yapmadıkları veya yolu boş bulduklarında ise hız limitlerini aşmadıkları görüldü.

KAZALAR AZALDI

2019 yılı içerisinde kazaları önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında,”Bu yolda Birlikteyiz” projesi ile sürücü, yolcu, yaya ve öğrencilere trafik eğitimleri verildi.  Uygulamalarda Helikopter ve Drone kullanıldı.  Verilen eğitimler ile gerçekleştirilen aralıksız denetimler adeta meyvesini verdi.  2019yılının ilk altı ayında Kocaeli İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde, ölümlü kazalarda yüzde 40, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 23 oranında azalma olduğu görüldü.  Verilen eğitimler ve yapılan aralıksız denetimler sayesinde, kaza sayısının daha aza ineceği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim