• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:48Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:25Yatsı 22:05
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.06
  • Dolar: 32.1989 -0.09
  • Euro: 34.8984 0.11

İŞKUR'dan iki büyük proje

İŞKUR İl Müdürlüğü, ‘Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı’ kapsamında ‘İşe İlk Adım Projesi’ ve ‘İş’te Anne Projesi’ adlı projeleri hayata geçirdi. Yeni projeler sayesinde istihdama katkı daha da artmış olacak
İŞKUR'dan iki büyük proje

İŞKUR İl Müdürlüğü, ‘Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı’ kapsamında genç ve kadınların iş hayatına katılımını arttırmak amacıyla iki yeni projeyi hayata geçirdi. Bu amaçla hayat bulan ‘İşe İlk Adım Projesi’ ve ‘İş’te Anne Projesi’ adlı projeler hem gençler hem de kadınlar için teşvik edici nitelikte. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, hayata geçirilen iki projelerle istihdama katkı sağlamak istediklerini dile getirerek projeler hakkında bilgi verdi. Öncelikle ‘İşe İlk Adım Projesi’ hakkında bilgi veren Yılmaz, “Proje sayesinde İŞKUR’a kayıtlı yüksekokul veya fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacak” dedi.

İŞKUR’DAN DESTEK

Ulvi Yılmaz ayrıca, “Program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi program süresi kadar istihdam etmeleri talep edilecek. Zorunlu istihdam süresinden sonra ise 12 ay süreyle işverenlerin bu kişileri istihdam etmeye devam etmesi beklenecek. Zorunlu istihdam sürecinde ödenecek ücretin net asgari ücretin %50’sine karşılık gelen tutarı İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Zorunlu istihdam sürecinden sonra işveren tarafından 12 ay süreyle bu kişileri istihdam etmeye devam edeceğine dair taahhüt verilmesi ve il müdürlüğü ile yeni bir sözleşme imzalanması durumunda istihdam edilecek bu kişiler için 12 ay süresince net asgari ücretin %25’i İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmaya devam edilecek” ifadelerini kullandı.

ARANAN ŞARTLAR VAR

‘İş’te Anne Projesi’ hakkında da bilgi veren Ulvi Yılmaz, “Bu projemiz Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında uygulanan mesleki eğitim kursları, istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması hedefleri çerçevesinde, İŞKUR’a kayıtlı herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olamayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenmekte. Projeye katılım şartları; kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde program düzenlenecek işverenin çalışanı olmamak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak” diye belirtti.

70 TL KURSİYER ÜCRETİ

Konuşmalarına devam eden Yılmaz, “Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu olan kadınlar yararlanabilecek. Çocuğun proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması projeden yararlanmaya engel olmayacak. Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de destekten yararlanma hakkı bulunmakta. Katılımcılara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL kursiyer veya katılımcı zaruri gideri ödenmesi öngörüldü” diyerek sözlerini sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim