• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 16°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

İngiliz Ticaret Odası İle 8 İlin Ticaret Odaları Mutabakat Bildirisi İmzaladı

İngiliz Ticaret Odası ile 8 ilin Ticaret Odaları arasında mutabakat bildirisi imzalandı.
İngiliz Ticaret Odası İle 8 İlin Ticaret Odaları Mutabakat Bildirisi İmzaladı

- İngiliz Ticaret Odası ile 8 ilin Ticaret Odaları arasında mutabakat bildirisi imzalandı.

İngiliz Ticaret Odası tarafından ekonomik güç birliği yoluyla İngiltere ve Türkiye’deki şirketler arasındaki ticari ilişkilerin gelişimini teşvik hedefiyle Ticaret Odaları ile mutabakat bildirisi imzalandı. Ankara’da İngiltere Büyükelçiliği’nde gerçekleşen imza törenine, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt ile Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Antalya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, İzmir Ticaret Odası Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyon Müdürü Uğur Sülün, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Mersin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör katıldı.

Büyükelçi Richard Moore yaptığı konuşmada, mutabakat zaptının ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını kaydederek, “İkili ticaret ve yatırım ilişkilerimizi arttırma çalışmalarımızda Türkiye’deki Britanya Ticaret Odası’nın bizler için kilit bir stratejik ortak olduğunu vurgulamak istiyorum. Oda, Britanya ihracatı için ve tüm Türkiye genelindeki ticaret odalarıyla işbirliği için çok büyük fırsatlar yaratıyor” diye konuştu.

İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt ise, “Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası olarak, illerdeki Ticaret Odaları ile yakın ilişiklerin ilerlemesi, İngiltere ve illerin içinde yer aldığı bölgelerdeki şirketler adasındaki optimal bir gelişme göstermesi ve ekonomik işbirliğinin teşvik edilmesi amacıyla bir mutabakat bildirisi oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Vize alma sürelerine de değinen Gaunt, “İş nedeniyle yapacağınız vize başvurusunu 6-7 gün çerçevesinde almanız sağlanmış olacak. Böylece başvuru süreniz hızlanmış olacak” dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Bezci, İngiltere’nin Türkiye’nin en çok ticaret yaptığı ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “8.7 milyar dolarlık ihracat rakamıyla toplam ihracatımızın içinde İngiltere’nin payı yüzde 5.8’dir. Ankara ili olarak İngiltere’ye gerçekleştirdiğimiz ticaret hacmi ise toplam 603 milyon dolardır. Vizeye kolaylık getiriyorlar. Ancak biz uzun süreli vize istiyoruz. Sizden 5 yıllık vize istiyorum” şeklinde konuştu.

“VİZELERİN UZUN SÜRELİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz da, mutabakatların iki ülke için de çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kayseri ticaret denince ilk akla gelen şehir bilindiği gibi. Hem ticaret, hem sanayi şehriyiz. Aynı zamanda eğitim, kültür, turizm bakımından da mesafe almış durumundayız. Erciyes’teki kayak merkezimiz son yıllarda yapılan yatırımlarla 250 milyon euroluk yatırım yapıldı. Havaalanına inildikten 20 dakika sonra Kayseri’ye gelenlerin kendisini pist üzerinde bulabileceklerini söylersem ne kadar önemli tesislere sahip olduğumuzu da ifade etmiş olurum diye düşünüyorum. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gerekir. İkili ilişkilerin yapılması gerekir. Her iki ülke için ve illerimiz için de fayda sağlayacağını düşünüyorum. Vizelerin uzun süreli olması gerektiğini düşünüyorum bende. Çünkü işadamlarımızın bu süre içinde çok gidip gelmeleri gerekir ve her seferinde vize almamaları gerekir. Yapacağımız bu mutabakat hem Kayseri için, hem Türkiye için hem Birleşik Krallık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından 8 ilin ticaret odası başkanları mutabakat bildirisini imzaladılar. Ardından İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt, Ticaret Odası başkanlarına Buckingham Sarayı kraliyet koleksiyonundan tabaklar hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim