• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

İMES OSB'den öğretmenlere sertifika

İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi, Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesini arttırmayı hedefleyen Metek III projesi kapsamında Makine ve Metal branjlarında12 farklı konu üzerinde Türkiye genelinden gelen 31 öğretmenin eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını te
İMES OSB'den öğretmenlere sertifika

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ile yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite (METEK III) projesi sektörel mükemmeliyet merkezlerinin kurulması yoluyla Mesleki ve Teknik eğitimin
kalitesinin arttırılmasını hedeflemektedir.

Yüksek katma değerli üretimin olduğu birçok önemli firmaya ev sahipliği yapan modern teknik ve yönetim organizasyonuna sahip, İMES Organize Sanayi Bölgesi’nin kurduğu, Marmara Bölgesi’nin en güçlü uygulamalı eğitim merkezlerinden biri olan İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi eğitimlerine devam ediyor. Metek III Projesi’nin önemli paydaşlarından biri olan merkez, iş birliği kapsamında Türkiye genelinden birçok makine öğretmeninin katılımıyla anlaşma kapsamındaki eğitim programlarını başarıyla tamamladı.

Proje dahilindeki iş birliği ile İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi’nde 12 farklı eğitim kategorisinde Türkiye genelinden 31 farklı öğretmene eğitim verilmiştir.  Öğretmenler, makine ve tasarım teknolojileri alanında 8, kaynak teknolojileri dahilinde de 4 farklı konu da eğitimden faydalandı. Proje kapsamında İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde öğretmenler sertifikalarını İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Kerim ÇOLAKOĞLU, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimlerden Sorumlu Şube Müdürü Hayati AYDIN, Mükemmeliyet Merkezi Genel Müdürü Deniz AYGAN ve yöneticilerimizden aldı.

Sanayinin kısa, orta ve uzun vadeli sorunlarına çözüm getiren bir araştırma ve geliştirme merkezi gereksinimini gidermek için Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteğiyle hayata geçirilen İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi'nde, firmalara eğitimin yanı sıra AR-GE, imalat, hibe ve teşviklerle ilgili danışmanlık hizmetleri de veriliyor.

İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi faaliyete geçtiği ilk 4 ay itibariyle 74 farklı eğitimde yaklaşık 1350 kişiye seminer ve kurslar verdi. Ana misyonu sanayiye yönelik nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olan merkezde, Sanayi geçmişi olan usta öğreticiler tarafından teori ve uygulamalı olarak eğitimleri veriliyor. Merkezin en önemli özelliklerinden birisi Eğitimlerin uygulamalı olması olarak öne çıkmaktadır.

Eğitimleri başarıyla tamamlayarak tecrübe ve nitelik kazanan kursiyerler, İMES OSB ve çevresindeki firmalarda asgari ücretin 1,5 katının üzerinde ücretle iş başı yapma imkânı bulabiliyor. Merkez, 2023 yılında 100’ün üzerinde gerçekleştirilecek eğitimlerde 2500 kişiye eğitim imkanı sağlayacak ve Globalde gelişen yeni trendlerde sanayii ye öncülük yapacaktır. Bunun yanı sıra 2023 yılını kapsayan faaliyet programında imalat, AR-GE, hibe ve teşvik alanlarında da bölge sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

whatsapp-image-2022-12-23-at-18.53.58.jpeg

hayati-aydin--ve-kerim-colakoglu-plaket.jpgmurat-tasocak-kerim-colakoglu.jpgkerim-colakoglu-kursiyer-sertifika-takdim.jpg

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim