• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.99 2.85
  • Altın: 2291.7 0.69
  • Dolar: 32.3134 0.18
  • Euro: 35.1036 -0.01

‘İlklerin Kadını’ Yarımada'yı kalkındıracak

20 yıl önce üç arkadaş kurdukları Türkiye'nin ilk kitap, kaset ve gümüş takının birarada satıldığı konsept dükkan 'Metropol'le İstiklal Caddesi'nin kaderini değiştirdi.
‘İlklerin Kadını’ Yarımada'yı kalkındıracak

Ankara Hukuk Fakültesi mezunu Derya Okçelik, kendini turizme adadı. 20 yıl önce üç arkadaş kurdukları Türkiye'nin ilk kitap, kaset ve gümüş takının birarada satıldığı konsept dükkan 'Metropol'le İstanbul İstiklal Caddesi'nin kaderini değiştirdi. Yarattıkları yeni 'alışveriş trendi'yle yetinmeyip, Beyoğlu'nun 24 saat açık kalmasına da liderlik etti. 'Doğa'nın içinde yaşama hayalini gerçekleştirmek için yoğun çalışma yaşamının ardından bir gecede İstanbul'u terk etti. İzmir'de Yarımada'yı keşfetti. Gezmek için gelip "İşte burada yaşamalıyım" dediği Mordoğan'ın ilk butik oteli Mavi Keçi'yi 1.5 milyon lira yatırımla hizmete açtı.

ÇAN SESLERİ İLHAM VERDİ MAVİ KEÇİ DOĞDU

Yarımada'nın pek çok güzelliği yanında keçilerinin ayrı bir yeri vardır. Turizmci Derya Okçelik'i Mordoğan'a bağlayan da aslında keçiler oldu. Butik otel için yer arayışı sırasında Mordoğan'ın rüzgarlı tepesi olarak da bilinen Çatalkaya Mevkii'ne geldiğinde burada yalnızca kayalık ve 3 zeytin ağacıyla karşılaştı. "Burası olur mu?" diye düşünürken bu kez önünden geçen keçi sürüsünün "çan"larından gelen sesler dikkatini çekti. Her birinin ayrı notalar eşliğinde çalan çanların seslerinin "büyüleyici bir melodiye dönüştüğünü işitiğini duyunca aradığım yeri de bulduğumu anladım" diyerek butik otelinin temellerini buraya attı. Dostuğun ve denizin rengi maviye özel bir ilgi duyan Derya Okçelik, otelin adını "Mavi Keçi" koydu.

KEÇİ İNADI

Eski bir Rum köyü ile yine eski bir Türk köyünün tam birleştiği noktada yer alan 'Mavi Keçi'nin kuruluş öyküsünü anlatan Derya Okçelik, "Çok zorlu bir doğanın içindeydik. Her yer taş, toprak; dikili ağaç bile yoktu. Yalnızca 3 zeytin ağacı vardı. Sadece keçilerin çıktığı bir tepedeydik. Keçiler, öyle sevimliler ki biliyorsunuz onların önüne yem koysanız bile yemezler. Onlar zorlu yerleri tercih eder, mücadelecidirler. Biz de onların mücadelesini örnek aldık. Aslında işin kolayına kaçıp düz ovada bir otel kurabilirdim ama rızkımızı yukarılarda aradık" dedi.

İLK BUTİK OTEL

15 dönümlük arazide 1.5 milyon lira yatırımla kurulan Mavi Keçi için çok çalıştıklarını ve Mordoğan'ın ilk butik otelini hizmete açtıklarını belirten Okçelik, "Elektrik yoktu, getirdik. İki yıl boyunca her noktasını kendi ellerimizle inşaa ettik. Yeri geldi usta bulamadık, heykeltıraş arkadaşım Ayhan Tomak'in katkılarıyla yılmadık yaptık" diye konuştu.

DOĞAL DETOKS KAMPI

Mavi Keçi Butik Otel'de herşey yüzde 100 doğal. Derya Okçelik, oteldeki sabunları bile kendilerinin yaptıklarına dikkat çekerek, "Yediğiniz herşey bu bölgede yetişiyor. Bahçemizin 500 metrekaresini de müşterilere ayırdık. Dileyenler orada kendileri domates, biber, salatalık yetiştirebiliyorlar. Hem toprakla uğraşıp hem de kendi ürünlerinin tadına bakabiliyorlar" dedi.

HER HAFTA SANAT ETKİNLİĞİ

Deniz, kum, Güneş'in ötesinde alternatif tatil imkanı sunduklarını belirten Derya Okçelik, "Yaz döneminde sanat atölyemizi açacağız. Gelenler her hafta farklı bir sanat koluyla karşılaşacaklar. Resim, müzik, heykel hatta makyaj eğitimi kursları açıyoruz. Tatil yaparken, kurslara da katılacaklar" diye konuştu.

NASIL GİDİLİR

Çeşme otoyoluna girdiğinizde Karaburun ayrımına girin. 30 km sonra Mordoğan'a girdiğinizde solunuzda Çatalkaya Mahallesi tabelasını göreceksiniz. Oraya doğru devam edin köyün camisine kadar çıkın. Yolun bundan sonraki kısmında Mavi Keçi tabelaları size eşlik edecek. Tek yapmanız onları takip etmek. Ayrıntılı bilgi ise 0 (232) 7375721 nolu telefondan alınabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim