• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Huzurevinde Ressam Oldular Sergi Açtılar

Adana'da, biri mimar diğeri eczacı iki yaşlı kadın, huzurevine yerleştikten sonra yaptıkları resimlerle sergi açtı.
Huzurevinde Ressam Oldular Sergi Açtılar

- Adana'da, biri mimar diğeri eczacı iki yaşlı kadın, huzurevine yerleştikten sonra yaptıkları resimlerle sergi açtı.

Adana Huzurevi Rehabilitasyon Merkezi'ne 5 yıl önce yerleşen 81 yaşındaki eczacı Ayhan Eyin ile iki yıl önce yerleşen 77 yaşındaki mimar Nimet Alpay huzurevinin resim öğretmeni Serhat Önenköprülü'nün yardımıyla resim yapmaya başladı. Eyin'in resim yeteneği öğretmen ve diğer yaşlıların dikkatini çekti. Eyin, huzurevinde kaldığı 5 yıl içinde yüzlerce doğa ve portre resimleri yaptı. Mimar Alpay da daha önce resim yapmasına rağmen huzurevine gelince bu yeteneğini daha da geliştirme imkanı buldu. O da öğretmenin gözetiminde yüzlerce eser ortaya koydu.

Adana Huzurevi Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurdan Avcı, iki yaşlı kadının huzurevinde yaptığı yüzlerce eserin sergilenmesi için kolları sıvadı. Akrilik ve yağlı boyadan oluşan 38 resim Altınoran Düşünce ve Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Salona gelen sanat severler yapılan resimlere hayran kaldı.

"RESİM YAPARAK HAYATA BAĞLANIYORUM"

Eczacı Ayhan Eyin, ölümü beklemek yerine resim yapmaya başladığını bütün dertlerini unuttuğunu belirterek şöyle konuştu: "10 yıl önce romatizma nedeniyle yürüyemez hale geldim. Eğitim almadan resim yapmaya başladım ama şimdi huzurevinde eğitim alıyorum. Eğitim aldıktan sonra yaptığım resimler belli. Huzurevine geldikten sonra boş zamanım iyice arttı. Yürüyemediğim için bir yere gidemiyordum. Bu nedenle resime merak sardım. Resim sayesinde bütün dertlerimi, sıkıntılarımı unutuyorum. Ölümü beklemek yerine hayata bağlanmak için resim yapıyorum."

Mimar Alpay da daha önce resim yapmaya çok fazla zamanı olmadığını ya da ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için çalışmak zorunda olduğundan resim yapamadığını ifade ederek şunları söyledi: "Huzurevine geldikten sonra resim yapmaya daha fazla vaktim oldu ve artık maddi imkanlarım resim yapmaya izin veriyor. Burada bir sergi bile açtık."

Resim öğretmeni Serhat Önenköprülü, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, huzurevi sakinlerinin bu tip sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Huzurevinde kalan iki resim tutkununun bu sergiye emek vermelerini çok önemsediklerini belirten Önenköprülü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece resim değil diğer sanat dallarıyla da ilgilenen yaşlılarımız var. Bu resim sergisini açmamız bizi gururlandırdı. Serginin açılmasının yanında, yaşlılarımızın rehabilite edilmesi için bu tip sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesine çok önem veriyoruz. Çocuklar nasıl oyun oynayarak parka giderek rehabilite ediliyor, yaşlılarda resim yaparak rehabilite oluyor."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim