• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:57Güneş 05:42Öğle 13:05İkindi 17:00Akşam 20:19Yatsı 21:56
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10218.58 -0.49
  • Altın: 2444.587 0.00
  • Dolar: 32.193 0.00
  • Euro: 34.7877 0.00

Hüseyin Kurt vazgeçmiyor!

AK Parti Gebze İlçe Kongresi öncesi İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ikna için her ne kadar sahaya inse de gazetemize konuşan Hüseyin Kurt, yüzde 5 barajı gibi bir sıkıntıları olmadığını ve kesinlikle adaylıktan vazgeçmeyeceğini söyledi
Hüseyin Kurt vazgeçmiyor!

AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nda işler karıştı. Gebze İlçe Teşkilatı’nın 3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan kongresinde Genel Merkez’in adayı İrfan Ayar’a karşı teşkilatın adayı olarak ikinci bir liste hazırlayan eski il başkan yardımcısı ve il yöneticisi Hüseyin Kurt’u ikna edemeyen İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, partinin eskileriyle birlikte sahaya indi, delegasyonu ikna çabasına girişti. Ancak bu şu ana kadar pek mümkün olmuşa benzemiyor. Tüm bu yaşananlarla ilgili gazetemize konuşan Hüseyin Kurt, kesinlikle adaylıktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Kurt, Derince İlçe Teşkilatı’nda çıkan ikinci listenin tüzükteki yüzde 5 barajına takılmasına da değinerek, “Bizde yüzde 5 sorunu yok, biz kongreyi kazanmaya talibiz, Allah’ın izniyle de kazanacağız” dedi. Gebze’de 18’i kırsal (köy), 22’si merkez olmak üzere 40 mahalle mevcut ve delegelerin büyük bir kısmını merkez mahalleler oluşturuyor. Hüseyin Kurt, bu merkez mahallerden 11’inin kendilerine destek verdiğini kaydetti. Kurt, genel merkezin de kongrede çift liste olduğunu bildiğini dile getirerek “Genel merkez kongreyi iptal etmez, atama yoluna gitmez ise yani kongre gerçekleşirse yüzde 100 adayım” şeklinde konuştu. 
DERİNCE’DE YÜZDE 5’E TAKILDI 
Bilindiği gibi AK Parti, bir süredir kongrelerini aldığı prensip kararıyla tek listeli gerçekleştiriyor. İl ya da ilçe başkanlığına aday olan isimler, Ankara’ya çağırılıyor ve büyük ihtimalle teşkilatın talep ettiği isimler tek aday yapılıyor. İşte AK Parti’de kongreler bu doğrultuda sürerken AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Büyükşehirlerdeki kongreler ertelenmişti. Bu talimat geldiğinde Kocaeli’de yapılmayan sadece 4 kongre vardı. Kongreleri ertelenen ilçeler Derince, Körfez, Başiskele ve Gebze idi. 25 Kasım Cumartesi günü yapılan Derince İlçe kongresinde mevcut başkan ve tek aday olan İbrahim Şirin’in karşısına son anda ikinci bir liste çıkarıldı. Mehmet Demirkol tarafından hazırlanan ikinci liste AK Parti tüzüğünün 3. Kısım 2. Bölüm 4. Ayrım 46. Madde 4. Fıkrası gereğince divan başkanlığınca kabul görmedi. Yani Demirkol, 4. Fıkra’da yer alan “Belde, ilçe veya il başkanlığına adaylık başvurusu, o kongrede oy kullanma hakkına sahip delege tam sayısının en az yüzde 5’inin divan başkanlığı veya noterlikçe tevsik edilmiş imzasını taşıyan yazılı isteği ile yapılır” kuralına uymadığı, yani yüzde 5 barajına takıldığı için ikinci listeyi çıkaramadı.  
GENEL MERKEZ BİLİYOR 
25 Kasım’da yapılan Körfez ilçe kongresi ile 26 Kasım’da yapılan Başiskele ilçe kongresinde ise herhangi bir problem yaşanmadı, genel merkezin belirlediği adayların karşısına başka aday çıkmadı. Ve sıra; zurnanın zırt dediği yere, Gebze İlçe Teşkilatı’nın kongresine geldi. Kocaeli’deki son ilçe kongresi olan Gebze İlçe Kongresi 3 Aralık Pazar günü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kongre saat 11.00’de başlayacak. AK Parti Genel Merkezi, Gebze’de tek aday olarak İrfan Ayar’ı belirledi ancak bu isim teşkilatta kabul görmedi. Bunun üzerine de Hüseyin Kurt, AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek teşkilatın adayı olarak ikinci listeyi hazırladı. İl yöneticiliği hala süren Kurt’un son güne kadar durup, kongre günü ikna edilebileceğine yönelik iddialar mevcut ancak bu Hüseyin Kurt tarafından bizzat yalanlandı. Kurt, “Genel merkez kongrenin çift listeli olacağını biliyor, kongre iptal edilmez, atama yoluna gidilmezse kesinlikle adaylıktan vazgeçmeyecek ve ikinci listeyi divana kabul ettirip yarışa girecek, Allah’ın izniyle de kazanacağız” dedi. Kurt, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve partinin eskilerinin sahaya inerek ikna çabalarının da boşa olduğunu belirtti.  
TALEBİMİZ ADAYIN DEĞİŞMESİYDİ 
Hüseyin Kurt, genel merkezin belirlediği tek adaya rağmen ikinci bir liste çıkarmalarının sebebini şu şekilde açıkladı: “İrfan Ayar’ın aday yapılması hata idi. Aday belirlenirken uzlaşı olmalıydı, teşkilata sorulmalıydı, teşkilatı kucaklayacak bir isim olmalıydı. 2019 seçimlerinde yüzde 50+1’i sağlayacak, teşkilatın kapı kapı dolaşarak bunu başarmasını sağlayacak biri olmalıydı. Ancak bu fazla gözetilmedi, hata yapıldı. Teşkilatın talebi ile bu yola çıktık. Burada aday ben değil bir başkası da olabilirdi, önemli olan saymış olduğumuz özelliklerde biri olmasıydı. Ancak İrfan Bey’in ne geçmişine bakıldı, ne teşkilatçılığına. Bizim talebimiz adayın değiştirilmesi, bahsettiğimiz özelliklerde birinin aday yapılmasıydı. Bu talep dikkate alınmadı. Bunun üzerine teşkilatın talebiyle adaylığımı ilan ettim. Adaylığımı açıklamaz, son gün de liste çıkarabilirdim ama bu etik olmazdı, partiye zarar verirdi, bu yüzden 1 ay önceden açıkladım.” 
22 MAHALLEDEN 11’İ DESTEKLİYOR
Hüseyin Kurt, AK Parti Derince’de çıkarılan ikinci listenin kabul edilmemesinin Gebze’de de yaşanabileceği yönündeki beklentilere de cevap vererek, “Bizim durumumuz Derince’deki gibi değil. Orada tüzüğe göre delegelerin yüzde 5’inin imzasının toplanamaması söz konusu, bizim öyle bir problemimiz yok, biz yüzde 5’i geçtik, seçimi almaya talibiz ve büyük ihtimal de bu gerçekleşecek. Son gün uzlaşıp ikinci liste çıkarmaktan vazgeçeceğimizi söyleyenler var ancak öyle bir şey kesinlikle söz konusu olmayacak. Genel merkezin kongrenin ikinci liste çıkaracağından haberi var. Zaten bizde tek liste dayatması da söz konusu değil, aslında uzlaşı var ve uzlaşı sağlanamadığı için teşkilatın talebi ile yola çıktık. 22 merkez mahallesinden 11’inin desteğini aldık. Bu sadece mahalle başkanları bazında değil. Her mahallede delegenin mahalle başkanının dediğini yapması da söz konusu değil. İradeleri hür. Derimiz koltuk değil, ben koltuğu bırakarak yola çıktım. Kongre iptal edilmez, atama olmaz ise yüzde yüz adayım” ifadelerini kullandı. Yani görünen o ki Gebze kongresi ya iptal edilecek ya da Hüseyin Kurt, tüm ikna çabalarına rağmen adaylıktan vazgeçmeyip kongreyi iki adaylı yaptıracak. Ve kulislerde böyle bir durumda Kurt’un kazanma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu konuşuluyor.  
TÜZÜKTE, İKİNCİ LİSTENİN ÇIKMASI İÇİN GEREKLİ OLAN ŞART 
3. Kısım 2. Bölümün. 4. Ayrımında 46. Maddenin 4. Fıkrasına göre: “(Değişik: 12.09.2015 günlü BKK. m.1) Partili her üye, yer kaydı aranmaksızın, kongrede yapılacak seçimlerde aday olabilir veya aday gösterilebilir. Ancak belde, ilçe veya il başkanlığına adaylık başvurusu, o kongrede oy kullanma hakkına sahip delege tam sayısının en az yüzde 5’inin Divan Başkanlığı veya noterlikçe tevsik edilmiş imzasını taşıyan yazılı isteği ile yapılır. Yüzde 5’in hesabında kesirli sayılar tama iblağ edilir. Partiye üye olmayan kişilerin seçimle bir göreve gelmesi halinde bu kimseler Parti üyesi sıfatını kazanır. Bir kongre döneminde, alt kongrece bir teşkilat kademesinin zorunlu veya ihtiyari organlarına seçilen kişiler, aynı kongre döneminde üst kademe organlarına başkan adayı olamaz ve aday gösterilemez.”

 

kaynak: kocaelibarisgazetesi.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim