• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2301.089 1.11
  • Dolar: 32.3484 0.30
  • Euro: 35.109 0.00

Hoşcan Pankartı Kınadı

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Eskişehirspor-Trabzonspor maçında bordo-mavili taraftarların "Satılmış Eskişehir" pankartı açması ile ilgili olarak Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşçan, o pankartın açılmasının hiç hoş olamadığını ve pankartın hazırlan
Hoşcan Pankartı Kınadı

- Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Eskişehirspor-Trabzonspor maçında bordo-mavili taraftarların "Satılmış Eskişehir" pankartı açması ile ilgili olarak Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşçan, o pankartın açılmasının hiç hoş olamadığını ve pankartın hazırlanmasına destek verenleri kınadığını söyledi.

Eskişehirspor Tesisleri’nde Başkan Mesut Hoşçan basın toplantısında E-bilet uygulaması, Trabzonspor maçı ve kupa maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda Eskişehirspor’un performansının eleştirildiğini belirten Başkan Hoşçan, "Bunu şanssızlıklara bağlıyorum. Oyuncularımıza, teknik ekibime çok güveniyorum. Bunu da aşacağız. Trabzon maçı istediğimiz gibi olmadı ama performans bizi umutlandırdı. Bu sebeple Eskişehirspor için hocama ve oyuncularımıza laf söyletmem" dedi.

"PANKARTI ESEFLE KINIYORUM"

Basın mensuplarının Eskişehirspor-Trabzonspor maçında yaşananlara ilişkin soruyu ise Hoşcan, "Buraya gelen konuk takım başkan ve yöneticileri ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Taraftarlar arasında iyi diyalog kurulmasını istiyoruz. Eskişehirspor taraftarının ağır bir tahrik içinde olduğunu gördük. Bundan dolayı da çok üzgünüz, bunu Trabzonspor yönetimine ilettik" dedi.

Burada güvenlik ile emniyet teşkilatı arasında bir görev paylaşım sorunu olduğunu gördüklerini vurgulayan Hoşcan, "Güvenlik şirketinden savunma istedik. Emniyet teşkilatı da bir kavram karmaşası olduğunu kabul etti. Gerekli çalışmanın yapılıp bize bilgi vereceklerini söylediler. O pankart hoş olmadı. O taraftarın elini kolunu sallayarak o pankartı içeri sokması ve açması, kulüpler arasındaki dostluğu çaba sarf edilirken böyle yapılması hoş olmadı” diye konuştu.

Trabzonspor yönetiminin de açılan pankarttan dolayı rahatsız olduklarını kendilerine ilettiklerini belirten Hoşcan, "Taraftarın verdiği tepkinin ağır bir tahrik olduğunun da farkındayız. Anlam veremediğim bir olay. Trabzon ile Fenerbahçe arasında gerilim Eskişehirspor ile karıştırmaya çalışmasınlar. Kimse benim taraftarıma benim takımıma o kelimeyi kullanamaz, üzgünüz gereği yapılacaktır. Trabzon camiasına da hoş olmadı. Biz bütünlük ve dostluk sağlamak için gayret sarf ettiğimiz bir dönemde bunun yaşanması iyi olmadı. Bazen kendini bilmez, bir kişinin böyle bir pankart hazırlamasını ve yanındakilerin de bunu desteklemesini esefle kınıyorum. Taraftar tespit edildi ve hakkında işlem yapıldı. Gerekli ceza yaptırımı başladı. Taraftarımızın ağır tahrik altında yine de çok duyarlı davranıp özellikle ikinci yarıda sadece takımını desteklemek için verdiği gayretten dolayı da çok teşekkür ediyorum" dedi.

"YASA ÇIKTI GERİ DÖNÜŞ YOK"

E bilet uygulamasına ile ilgili olarak ise Başkan Hoşcan, "Uzun zamandan beri yaşananlar var. Bir yasa var, bu yasa ile birlikte e bilet geçti. Güvenlik olayı ikincisi de ticari boyutu. 6222 sayılı yasa daha evvelki yıllarda uyarı yapılmadığı için hatırlatılmadığı için artık yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Eskişehir başkanı olarak e biletin uygulaması konusunda ciddi mesailer yaptık. Ticari boyutu ile güvenlik boyutunu birleştirdiğinizde sizin aracılığın aracılığı anlatmak istiyoruz. Bu yasa olarak çıktığı için geri dönüş yok. Bunun yumuşaması açısından çok ciddi çalışmalar yaptık. Yönetici ve hukukçularımız özel gayret gösterdiler. Diğer başkan ve federasyonla görüştük. E bilete ciddi bir yatırım var. Kulüplere 80 milyon dolar bir yatırım. Bu kulüplere yük olmadan halledilmesi için güven ve ticari boyut birleştirilerek bugün başlanma noktasına geldik. Özellikle hatırlatmak istiyorum. Perşembe kupa maçında e bilet dahil değil. Sadece Eskişehirspor’da değil, diğer kulüplerde de farklı bir bakış açısı var" ifadelerini kullandı.

"FİNALE ÇOK YAKINIZ"

Şehir olarak kupaya inandıklarını vurgulayan Hoşcan, "Sahamızda Antalyaspor’a 1-0 yenildik. 1972 yılından bu yana ilk defa finale bu kadar yakınız. Finale çıkacağımıza inanıyoruz. Futbol sahada konuşuluyor. Futbolcularımız sahada gereğini yapacaklardır. Bu kupayı bizler, camia çok istiyor. Hiçbir şey dünyanın sonu değildir. Yönetim olarak elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim