• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2503.102 0.77
  • Dolar: 32.5844 0.30
  • Euro: 34.5241 0.86

Hem Eğleniyor, Hem Meslek Öğreniyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde, Türkiye de ilk olma özelliği taşıyan bir proje hayata geçti. Proje kapsamında 12-18 yaş grubundan çocuklar spor, aşçılık, cam boyama, d
Hem Eğleniyor, Hem Meslek Öğreniyorlar

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde, Türkiye de ilk olma özelliği taşıyan bir proje hayata geçti. Proje kapsamında 12-18 yaş grubundan çocuklar spor, aşçılık, cam boyama, drama ve ritim eğitimleri alıyor.

Kocaeli’de ki tüm ilçelerden belirlenen 12-18 yaş grubundan çocuklar, servisle evlerinden alınarak Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’ne getiriliyor. Merkezde konusunda uzman personelden eğitim alan çocuklar eğlenerek öğreniyor. Beyaz Kalpler’de eğitmenlerin yanı sıra 4 sosyolog ve 1 psikolog görev yapıyor.

Meslek edindirme kurslarında 1 yıl süreyle eğitim alacak çocuklar, program sonunda sertifikaya da sahip olacak. Sosyolog ve psikologların gözetiminde eğitmenlerden mesleki eğitim alan çocuklar, hem yaşıtlarıyla zaman geçiriyor, hem de eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Antikkapı Restaurant’ın aşçılarından aşçılık eğitimi alan çocuklar, merkez mutfağında pratik yapma imkanı bulurken, Beyaz Kalpler’in bünyesindeki atölyelerde cam boyama, drama ve ritim eğitimleri alıyor. 150 kadar çocuğun bir yıl süreyle eğitim alacağı Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde çocukların rahatı için her şey düşünülmüş.

Tiyatrocu ve yönetmen Mehmet Beyazıt ile kendisi gibi tiyatrocu olan eşi İnci Beyazıt tarafından drama eğitimi alan çocuklar, kendilerini vücut diliyle anlatmanın yolunu da öğreniyor. Projeyi insana yatırım olarak değerlendiren tiyatrocu ve yönetmen Beyazıt, drama eğitiminin tiyatro olmadığını belirterek bunun bir eğitim metodu olduğunu ifade ediyor.

Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nde, psiko drama, eğitici drama ve üretici drama eğitimleri verdiğini söyleyen Beyazıt, çocuklara değerler ve özgüven vermek için drama eğitimin önemini vurguladı.

Beyazıt, ”Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ustalık projesi olarak gördüğüm bu projeyle, ilgi ve sevgiyle her biri cevher olan çocukların içlerindeki cevheri ortaya çıkarmak için çaba gösteriyorum” dedi.

Büyükşehir’in Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, THK, İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü gibi çok sayıda paydaşla yürüttüğü proje kapsamında gençlerin başarı grafiğinin yükseltilmesi ve yeteneklerine göre meslek gruplarına yönlendirilmesi amaçlanıyor. Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nden faydalanacak gençler uzmanlar tarafından okullarda yapılan incelemeler neticesinde belirleniyor. Belirlenen gençlerin aileleriyle de görüşülüyor. Bu aşamalardan sonra gençler, okuldaki başarı grafiklerinin yükseltilmesi, el becerilerinin kazandırılması ve yeteneklerine göre mesleki alanlara yönlendirilmesi için merkeze alınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim