• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2310.506 1.52
  • Dolar: 32.336 0.26
  • Euro: 35.0929 -0.01

Hdp’den Yeni İttifaklara Yeşil Işık

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ÖSP, DDKD ve AZADİ Hareketi ile kurdukları ittifakın koltuk paylaşma çalışması olmadığını, yeni ittifaklara da açık olduklarını söyledi.HDP Eş Genel Başkanı S...
Hdp’den Yeni İttifaklara Yeşil Işık

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ÖSP, DDKD ve AZADİ Hareketi ile kurdukları ittifakın koltuk paylaşma çalışması olmadığını, yeni ittifaklara da açık olduklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin ÖSP, DDKD ve AZADİ Hareketi ile kurduğu seçim ittifakı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında okunan ortak mutabakat metninin adından açıklama yaptı. Demirtaş, HDP’nin 7 Haziran’da Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlük umudu olarak gireceği seçimlerde açık desteklerini beyan eden DDKD, ÖSP ve AZADİ Hareketi’ne teşekkür ettiğini belirterek, “Biraz önce arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi biz tarihsel bir dönemde, tarihsel bir süreçten geçerken hiçbir siyasi gelişmeyi olağan karşılayamayız. Özellikle Ortadoğu’nun kan revan içerisinde olduğu bir dönemde Türkiye’de böyle bir seçimi olağan bir şekilde karşılayamayız. Bugün burada ortaya konulan tutum, olağanüstülüğe karşı fedakarca bir tutumdur” dedi.

“İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAK”

Bugün ittifak kurarak, bir masa etrafında buluşmuş bütün siyasi hareketlerin ilk defa aynı masaya oturmadığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "Son defa da aynı masaya oturmayacaklar. Bizler uzun süredir bu topraklarda ezilenlerin bütün hukukunu savunmak için birlikte mücadele eden partileriz. Bizlerin burada ifade edilen deklarasyonun her maddesine bağlı kalacağımızı ve bu ilkelere sadık bir mücadele yürüteceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimler gelip geçicidir ama baki olan yoldaşlıktadır. Biz, arkadaşlarımızla bu yoldaşlığı yakalayabildiğimizi söyleyebiliriz. İttifak arayışımız son güne kadar sürecek ve seçimden hemen sonra devam edecektir. Çünkü biliyoruz ki bu coğrafyada zulüm görmeyen hiçbir kimlik ve toplumsal kesim yoktur. Bu toplum üzerinden ulusal ve uluslar arası düzeyde hegomonya kurup, kanımız canımız üzerinden kendini var etmiş olan bütün ezenlere karşı ezilenler olarak artık bir araya geliyoruz.”

“HDP O SORUNUN CEVABI OLMAYA TALİPTİR”

90 yıllık cumhuriyet tarihinin hukuksuzluklar, acılar tarihi olduğunu dile getiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “12 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin halkların önüne demokrasi koymadığını görüyoruz. AK Parti’nin yerine ikamet edilecek olan demokratik güç kim olacaktır. Bütün halklar bu cevabı arıyor. İşte HDP o cevap olmaya taliptir. Türkiye’yi biz yönetmek istiyoruz, yani bütün ezilenler. Kimliğimizden dolayı Türk, Kürt, Ermeni, Arap, Çerkez, Laz, Mıhellemi olduğumuz için aşağılanmak istemiyoruz. Başımız açık ya da kapalı, Alevi ya da Ezidi olduğumuz için, işçi, emekçi, çiftçi esnaf olduğumuz için ötekileştirmek itemiyoruz. HDP bütün isyanların ortak sesidir. 7 Haziran’da inşallah halkımızın desteği ile çok güçlü bir sonuç elde edeceğiz.”

“VATANIMIZ GİBİ ÇOK RENKLİ OLACAĞIZ”

İttifakın muazzam bir moral ve manevi destek olduğunu, klasik bir sandık ya da koltuk paylaşma çalışması olmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:

“Bu bir mücadele birliği ve gönül birliğidir. Hepimiz farklı pencerelerden baksak da aynı sıkıntıları gören, çözüm önerilerimiz birebir uymasa da aynı topraklar üstünde kardeşçe yaşamak zorunda olduğumuz partiler ve hareketler olarak yola çıktık. Çok sesli olacak, çok kültürlü ve çok inançlı olacak. Tıpkı vatanımız gibi ve bu topraklar gibi. Farklılıklarımızla eşit olacağız. Farklılıklarımızı bizim ezilme ve hor görülme gerekçemiz olmaktan çıkaracağız. Özgürlüğümüzü sonuna kadar yaşayarak, yeni yaşamın ve birlikte yaşamın ne olduğunu bütün Türkiye’ye ve dünyaya göstereceğiz. Bu ittifak birilerine düşmanlık üzerine de tesis edilmemiştir. Herkese kalıcı barış ve demokrasi mesajı vermek üzere yapmış bulunmaktayız.”

ABDULLAH ÖCALAN’IN GÖRÜNTÜLÜ MESAJI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Demirtaş, Nevruz’da Abdullah Öcalan’ın görüntülü mesajının yayınlanıp yayınlanmayacağına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: “Heyetimiz, İmralı’ya gitmeden bunları öğrenmek mümkün görünmüyor. Öcalan’ın dışarı ile doğrudan temas kurmasını çok istiyoruz. Görüntülü olur, sesli olur ancak bizim verebileceğimiz bir karar değil. Önümüzdeki günlerde heyetimiz gidince öğrenmiş olacağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim