• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.336 0.04
  • Dolar: 32.3297 0.06
  • Euro: 35.1889 -0.02

‘Hastalığın yayılmasına lütfen fırsat vermeyelim’

Şehitlik ziyaretinin ardından konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, pandemiyla alakalı uyarılarda bulundu. Yavuz,” Lütfen pandemi kurallarına hiçe sayacak etkinliklerden uzak duralım. Yoksa gönlümüzden geçen Cumhuriyet Bayramı bu değildi.
‘Hastalığın yayılmasına lütfen fırsat vermeyelim’

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlamaları kapsamında  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile beraber Bağçeşme Asker-Polis şehitliğini ziyaret ettiler. Program şehitlerimize dualar okunarak tamamlandı. Şehitlik ziyaretine Deniz Eğitim, Öğretim ve Garizon Komutanı Yalçın Payal, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve birçok STK Yöneticisi eşlik etti.

97 BİN BAYRAK DAĞITMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şehitlik çıkışında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet bayramlarını coşkulu bir şekilde kutlamak için bir kampanya başlatarak 97 bin bayrak dağıtımı ilçelerde gerçekleşiyor. 97 bin demiştik ama bu rakam 120 binlere kadar çıktık. Türkiye Cumhuriyeti kuruluştan önce başladığı risklerle yine yüzleşiyor.

CUMHURİYET EMİN ELLERDE

Trablusgarp, Balkanlar, Yemen yine kuşatma altında. Sessiz ve büyük bir devrim gerçekleşiyor. O yüzden sahada onların yaptığı tüm saldırılarla baş edecek güce sahibiz. Doğu Akdeniz’in ardından Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırarak aciziyetini ortaya koydu. Biz elbette savaşın ne tarafı ne destekçisiyiz ama konu vatan olunca ölmeyi en iyi bilen milletiz. Belki de dünyada kutsal değerleri için ölmeyi bir şeref olarak değerlendiririz. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin emin ellerde olduğunu ve oyun kurucu olduğunu söylemek istiyorum. 83 milyon vatan evladı ve soydaşlarımızın, dünyadaki mazlumların sesini haykıracak bir ses olduğunu herkes oluyor. O yüzden Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini geçmek için çalışan bir devletimiz var.

“ONLARIN DEVLETE NAZLANMA HAKLARI VAR”

2200 yıllık şanlı bir tarihe sahip bir milletiz. Biz çıkarsak ne Avrupa ne Asya tarihini yazamazsınız. O yüzden milletimizin Türk tarihini iyi öğrenmesi, ecdadına saygı göstermesi gerekmektedir. Bu anlayışta sultan Alparslan’dan Atatürk’e tüm liderlerimizi saygıyla anıyoruz. Allah’ın seçip onurlandırdığı Aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz. Vücudunda izlerini taşıyan gazilerimize teşekkür ediyoruz. Onların devlete nazlanma hakları vardır. O yüzden taleplerini çok görmeyelim, onlara saygı duymamız, sahip çıkmamız gerekir.

HASTALIĞIN YAYILMASINA İZİN VERMEYELİM

Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir. Pandemi kuralları var.  Lütfen pandemi kurallarına hiçe sayacak etkinliklerden uzak duralım. Yoksa gönlümüzden geçen Cumhuriyet Bayramı bu değildi. Bir kez daha ikaz ediyorum. İnsanların ölmesine, hastalığın yayılmasına lütfen fırsat vermeyelim. Böyle bir yanlışın içine düşmeyelim.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim