• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2497.855 0.56
  • Dolar: 32.5859 0.11
  • Euro: 34.6982 -0.00

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Görkemli Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğine katıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Görkemli Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğine katıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne beraberindeki heyetle gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ilk olarak kampüs içinde yapımı tamamlanan Selçuklu mimarisinden esinlenerek projelendirilen, ve minaresi ‘Elif’ harfi ile taçlandırılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Camisi’nin açılışını yaptı. İşler ve Görmez daha sonra bölgenin en büyük Kongre Merkezi olma özelliği taşıyan, akustik ve modern tasarımı ile dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. Heyet burada canlı Ney dinletisiyle birlikte, ‘Zamanı Aşan Çizgiler’ adını taşıyan Hat Sanatı Sergisi, İslam sanat tarihinin önemli dallarından biri olan Ferman ve Hat sanatı sergisini inceledi.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliği Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlarken gecede İbrahim Sadri ve grubu tarafından ‘Naat-ı Şerif Dinletisi' sunuldu. Bu sırada Fatih Koca tarafından ‘Tasavvuf Müziği Dinletisi’ sunuldu.

Buradaki törende konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler insanlığın atası Hz. Adem’den buyana herkesin samimiyet sınavına tabi tutulduğunu ifade ederek, “Samimiyet, içi dışı bir olmak, Hz. Mevlana’nın ifadesiyle göründüğü gibi olmaktır. Samimiyet, içten ve gönülden bağlılıktır. Hesabi değil, hasbi olmaktır. İki yüzlülükten uzak durmaktır. Aldatmamaktır, aldanmamaktır. İlişkilerde çıkar ve menfaat gözetmemektir. Kısacası her işi Allah için yapmaktır. Bizler de Allah ile olan ilişkilerimizi, insanlarla olan ilişkilerimizi, kısaca bütün evrenle olan ilişkilerimizdeki samimiyetimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Amirimiz, memurumuz, komşumuz, ailemiz, kısaca hepimiz bütün beşeri ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bütün dünyada insan yetiştirme düzeneklerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çünkü insan o kadar değişti o kadar kötü bir duruma düştü ki kainatın dengesini bozmaya başladı. İnsan sadece kendi Müslümanlığını unutmakla kalmadı, insan kainatın Müslümanlığına kainatın teslimiyetine de müdahale ederek dünyanın düzenini bozmaya başladı. Bu nedenle bizim insan yetiştirme düzenimizi yeniden ele almamız gerekiyor. İslam dünyasına baktığımız da bütün başkentlerden ateşler yükseliyor. Yüce Kur-an yüce peygamberimize ‘Bir birinize kardeş olun’ dedi ama kardeş kardeşi katlediyor. Yüce Kur-an bize ‘Bütün kainata karşı şefkatli merhametli olun’ dedi ama insan gittikçe zalimleşiyor. İnsan insanın kurdu oluverdi. Son aylarda hassaten bir samimiyet kaybına uğradığımızı gördük. Hepimizin bir samimiyet sınavından geçtiğini gördük. Kardeşlerin arasına fitnelerin girdiğine şahit olduk. Onun için sevgili peygamberimizin ‘Din samimiyettir’ hadisini bu yıl ki etkinliklere başlık olarak seçtik” dedi.

Görmez konuşmasında öğrencilere bir tavsiyede de bulunarak herkesin şahıs merkezli okumalardan mutlaka kaçınması gerektiğine işaret ederek, “Şahıs merkezli okumalardan kaçının. Herkesi okuyun, her insanı okuyun, her fikir adamını, her âlimi okuyun. İnsan bütün okumalarını bir şahıs merkezli yaptığı zaman, Allah’ın, yüce Rabbimizin o ‘İkra’ emrine de muhalefet etmiş olur. Elbette değerli ne kadar yazar varsa, ne kadar âlim varsa, herkesten istifade edin. Tarihin hangi evresinde olursa olsun yaşayan bütün büyüklerden istifade edin. Ama biz eğer hakikati şahıslara bağlı öğrenirsek, sonra yanılırız. Bu kim olursa olsun” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Muhteşem bir medeniyetin evlatlarıyız. Muhteşem bir kültürün, tarihin, kimliğin çocuklarıyız. Bu taşıdığımız emanet ve sorumluluk ne kadar önemli olduğunu bugün kutlu doğum münasebetiyle bir kez daha hatırlıyor, ne kadar önemli olduğunu yaşıyor ve geleceğe ne kadar çok taşımamız gerektiğini inanıyoruz” dedi.

Törende konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz ise etkinliği katılan herkese teşekkür ederek, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum yıldönümünün tüm insanlığa huzur, mutluluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum. İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle tüm İslam Âlemi’nin “Kutlu Doğum Haftası’nı” tebrik eder, Kutlu Doğum Haftasının milletimize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasını, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diler, saygılar sunarım” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı İşler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez’e, plaket takdim edildi. Program sonunda, Peygamber Efendimizin sevdiği yemek olan Tirit ikramı gerçekleştirildi.

Törenlere Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Koordinatör Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Milletvekilleri Abdulkadir Aksu, Halil Mazıcıoğlu, Fahrettin Poyraz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yargıtay Üyesi Ahmet Ceylani Tuğrul, Sayıştay Üyesi Rıdvan Güleç, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıpoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekinci, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu, Mütevelli Heyet Üyeler, Ömer Faruk Kalyoncu, Haluk Kalyoncu, Mehmet Okyay, Mustafa Çakmak, Necip Fazıl Yılmaz, Temur Bülbül, Asım Özsöyler, Fatih Büyükkonuklu, Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Üniversite Akademi ve İdari Personeli ve öğrencileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim