• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Halkbank'tan esnafa 25 bin TL'lik destek

Halkbank esnaflar için 25 bin TL’lik destek kredisi verecek. Halkbank 25 bin TL esnaf kefalet faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılacak, Halkbank’tan destek kredisi almak isteyen esnafların bazı şartları sağlaması gerekiyor.
Halkbank'tan esnafa 25 bin TL'lik destek

Koronavirüs önlemleri kapsamında en fazla etkilenen kişiler esnaflar oldu. Bankalar esnaflar için destek paketlerini açıklamaya başladı. Halk Bankası Koronavirüs önlemleri kapsamında mağdur olan bütün esnaflara 25 bin TL’lik kredi vereceğini açıkladı. Ayrıca bu kredinin taksit ödemeleri 6 ay ertelenebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteğiyle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi destekleri uygulanmaya devam ediliyor. Esnaf Destek Paketi kapsamında, şu ana kadar faiz destekli kredi almayan esnaflara 25 bin TL kredi verilmesi hedefleniyor. Bu kredinin üst limiti 25 bin TL olarak belirlendi ve 36 aya kadar vade ve 6 ay taksit ödemesi alınmayacak.

Halkbank Esnaf Kefalet Faizsiz Kredi Paketleri

2019 yılında 22 milyarlık destek kredisinin 10 milyarı Ocak, Şubat ve Mart aylarında esnaflara verilmişti. Geri kalan 12 milyarlık destek ise Nisan ve Aralık aylarında verilmişti. Bu destekler başlamadan önce de Halkbank esnaflara destek paketleri veriyordu. Kredi şartlarını sağlayan kişiler bankaya yada kooperatife başvuru yaparak kredi alabilir.

Halkbank Faizsiz Esnaf Kredisi Nasıl Alınır?

Esnaf kefalet kooperatifine üye olan kişiler gerekli şartları sağlamaları halinde destek kredisi için başvuru yapabilecek. Lokanta, kırtasiye, manav, kasap, emlakçı gibi yerleri işleten kişiler kredi alabilmektedir. Halkbankası’na başvuru yapmadan önce Kooperatife kayıtlı olunduğuna dair belgenin alınması gerekmektedir.

Halkbank Esnaf Kredisi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Halkbank daha önceki esnaf kredilerinde 500 TL kadar dosya masrafı almıştı. Koronavirüsten etkilenen esnaflara verilen 25 bin TL'lik kredide aşağıdaki belgelerin tamamlanması gerekiyor.

- İşletme sahibinin nüfus cüzdanı,  

- Vergi levhası ve sicil gazetesi,

- Kefalet kooperatif üyelik belgesi.

Halkbank Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Başvuru yapacak kişiler kefalet kooperatiflerine ve Halkbank şubelerine başvuru yapabilecek.

Faizsiz Krediden Kimler Yararlanabilir?

Halkbank esnaflar için sürekli kredi fırsatı sağlamaktadır. Esnaf kooperatifine üye olan kişiler Halkbank şubelerinden başvurularını yapabilir. Kredi alacak kişilerin unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarında ve ustalık belgesine sahip olunması gereken bir meslek dalında faaliyet gösteriyor olması gerekmektedir.

Halkbank Koronavirüs Önlemleri Kapsamında 2 Destek Kredisi Verecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Koronavirüsten etkilenen esnaflara kredi desteği sağlanacağını açıkladı. Esnafların ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği perakende ticaret, ulaştırma, imalat ve yiyecek meslek dalları başta olmak üzere esnaf ve sanatkarlara yüzde 4,5 faizle 25 bin TL kredi verilmesi hedefleniyor.

İşletme kredisinin yanı sıra 3 ay geri ödemesiz, 12 aya kadar vadeli 25 bin TL’ye kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaflara destek verilecek. Halkbank esnaflara verdiği krediler için 6 ay ertelemeli ödeme alacak.

 

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim