• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9093.58 0.15
  • Altın: 2324.208 0.76
  • Dolar: 32.3676 0.13
  • Euro: 34.9781 -0.13

Hakan Fidan Konusunda Fikir Ayrılığı Var Mı ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan’ın aday adaylığını geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı görevine tekrar getirilmesi hususunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aralarında herhangi bir görüş ayrılığı olmadığı...
Hakan Fidan Konusunda Fikir Ayrılığı Var Mı ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan’ın aday adaylığını geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı görevine tekrar getirilmesi hususunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aralarında herhangi bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’te gazetecilerin ’Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığını geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı görevine tekrar getirilmesine’ ilişkin sorularını cevapladı. "Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hangi mevkide ve makamda olursa olsun milletvekili aday adaylığı için başvurabilir" diyen Davutoğlu, "Bunun hiçbir sınırlaması yoktur. Aynı şekilde ilgili 298. Sayılı Kanunu’nun ilgili maddesine göre de aday adaylığında vazgeçme konusunda da o kanunda zikredilen yargı mensupları ve TSK mensupları dışında herkes aday adaylığından vazgeçip görevine geri dönebilir. Bu, genel bir ilkedir. Sayın Hakan Fidan, benim de Sayın Cumhurbaşkanımızın da aldığı görevleri hakkıyla yapması bağlamında takdir ettiğimiz devlet adamıdır, bürokrattır. Dolayısıyla milletvekili aday adaylığı söz konusu olduğunda gereken izni vermiş olduğumuz gibi, bu adaylığı çekmek istediğinde de aynı şekilde kendisinin kararına saygı duyarak dün itibarıyla hem bu talebini kabul ettim. Nasıl ayrılırken benim imzamla, tek imzayla bu işlem gerçekleşmişse dün de aynı şekilde görevine iade etmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda bu konuda herhangi bir görüş ayrılığı veya farklı kanaatler yoktur. Her zaman istişare ederiz. Tabii eğer farklı kanaatler olursa onlar da bu istişarelerle açılır. Son adımda, dün göreve atanması konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare yaptık. Sayın Hakan Fidan bir ay önce nasıl bizim için kıymetli bürokratsa bugün de görevini hakkıyla yapacağına inandığımız kıymetli bir bürokrattır, bu konuda spekülasyon yapmanın da bir karşılığı yoktur" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Hakan Fidan’la ilişkimiz benim Başbakan Başdanışman dönemimden itibaren, o da TİKA Başkanıyken o zamandan beri kendisini yakından takip ettiğim, aldığı görevi hakkıyla yapan bir bürokratımızdır. Tabii ki kanaatlerini paylaşır ama ben bu tür görevlerde bulunan kişilerin kendileriyle ilgili düşündükleri planlara saygı duyarım. Bu çerçevede kendisi de, ABD dönüşü, kendisi randevu istedi. Cumartesi gecesi kendisiyle de görüştüm, kanaatini aldım. Tekrar görevine dönme yönündeki kanaatini, arzusunu. Daha doğrusu aday adaylığından çekilme yönündeki. Aday adaylığından çekilse, seçime giip kaybetse dahi öncelikli olarak hepimizin göreve dönme hakkı vardır. Benim kanaatimde bu görevi hakkıyla yapmakta olduğu yönünde olduğu için Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare, Pazartesi günü görevine iade etme kararını imzaladık."

"BÜYÜK BİR AŞKLA, ŞEVKLE GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

Hakan Fidan’ın yorulduğu yönündeki iddialara ilişkin soruya Davutoğlu, "Sayın Hakan Fidan’ın böyle birşeyi olduğunu zannetmiyorum. Tabii ki her zaman hepimiz her zaman devlet görevi esnasında çok büyük çabalar sarfederiz. Sayın Hakan Fidan da zor görevleri zor dönemlerde ifa etti. Eğer gerçekten yorulmuş hissine kapılmış olsaydı dün göreve iade yazısını imzalarken tümüyle izin isterdi. Öyle bir izin istemedi. Büyük bir aşkla, şevkle görevine devam edecek" karşılığını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim