• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

GOSB Teknopark ve Fonangels girişimciler için önemli bir iş birliğine imza attı

GOSB Teknopark ve Fonangels girişimciler için önemli bir iş birliğine imza attı.
GOSB Teknopark ve Fonangels girişimciler için önemli bir iş birliğine imza attı

Ar-Ge ve inovasyon öncelikli olmak üzere bölgeyi, ülkemiz ve dünyanın önde gelen araştırma, geliştirme, teknoloji ve yenilikçilik merkezi haline getirmeyi amaçlayan GOSB Teknopark A.Ş, inovatif ve özgün fikirlerin keşfedilmesine ve desteklenmesine yardımcı olan Girişim Kitle Fonlama Platformu Fonangels ile iş birliği anlaşması imzaladı.

GOSB Teknopark A.Ş. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” imza töreni ve bilgilendirme toplantısına, Fonangels Genel Kurul Üyesi Yaşar Çakmak, GOSB Teknopark A.Ş. firmaları, sektör temsilcileri ve iş insanları katılım sağladı. GOSB Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci ve Fonangels Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş tarafından gerçekleştirilen imza töreninde yapılan iş birliğiyle, girişimci ve yatırımcıların bir araya gelmesi sağlanarak girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak hedefleniyor.

“Türkiye’nin en iyi markalarını GOSB Teknopark A.Ş.’ye getireceğiz”

Türkiye’nin en akıllı insanlarının GOSB Teknopark A.Ş. içerisinde yer aldığını belirten GOSB Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “Teknoparkımız içerisinde yer alan güzide firmalarımız ile ilk defa bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğim günden itibaren gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler ve iş birlikleri için elimizden gelen tüm çalışmaları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. 

“Türkiye’nin en akıllı insanlarının kurduğu teknoparktayız”

“Bugün Türkiye’nin en akıllı insanlarının kurduğu teknoparktayız. Teknoparkımız içerisinde yer alan firma sahiplerimizin çoğu Türkiye’nin en nitelikli üniversitelerinden mezun olmuş ve belli dereceler yapmış iş insanları. GOSB Teknopark A.Ş. bir sanayi teknoparkı ve üniversite desteği olmadan bugüne kadar çok güzel işlere imza atmış. Bende aynı hassasiyet ve kararlılıkla Türkiye’nin en önemli markalarını buraya getirmek için geldim. Bugün bu güzel işlerin başlangıcını Fonangels firması ile gerçekleştiriyoruz. Biz buradaki firmalarımızın hizmetine alanının en iyi firmalarını getireceğiz. Hangi firma ile çalışmak istediğinize, iş birliği yapmak istediğinize sizler karar vereceksiniz. Eskiden bilgiyi ticarileştirmek bir hedefti, ticarileştirecek bir bilgi vardı ve biz buna inovasyon diyorduk. Artık bu noktadan sonra bilgiyi ticarileştirmekten ziyade ticarileşmiş bir ürünü nasıl daha parlak bir hale getirebiliriz düşüncesi önem taşımaktadır. Burada bulunma sebebimiz sizlersiniz. Sizler olmazsanız burada bulunmamızın bir anlamı yok. Başta misafirlerimize ve buranın gerçek ev sahiplerine teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşmamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

gosb-teknopark-fonngels-is-birligi-2.jpeg

“Girişimcilerin küresel yolculuğunda önemli rol almayı hedefliyoruz”

Türkiye’de yeni nesil yatırım enstrümanlarını girişimcilik ekosistemine kazandırmak istediklerini vurgulayan Fonangels Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş, “Bugün Gebze’nin en önemli organize sanayi bölgesi olan GOSB’dayız. Amacımız ülkemizde girişimci projelerinin mini bir girişimcilik borsası çerçevesinde halka arz ederek girişimciler ve yatırımcıları bir araya getiren organizasyonu inşa etmek. Kitle fonlama kavramı, bugün melek yatırım ağlarını, teknoparkları, girişim sermayesi yatırım fonlarını, nitelikli yatırımcıları içerisinde barındıran, onları domine eden bir yapı olarak karşımıza çıkmakta. Ülkemizde 101 teknopark girişimcilik ekosistemine hizmet veriyor. Bugün onlar içerisinde en değerlisi olan GOSB Teknopark A.Ş.’deyiz. Fonangels olarak sadece bir girişim sermayesi yatırım fonu imzası atmıyoruz, firmalarımıza, startuplarımıza ve kuluçka merkezlerimize küresel yolculuklarında destek vermeyi hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz imza törenimiz ile teknoparkımıza katkı sağlayarak teknoparkımızın imkanlarından faydalanarak katkı almayı planlıyoruz. Çalışmalarımıza devam ederken bunun yanında Albaraka ile bir girişim sermayesi yatırım fonu kurduk. Albaraka ile yapmış olduğumuz bu çalışmada amacımız yine kitle fonlama tarafında çıkan girişimlerimize buradan onların yatırım süreçlerine destek vermek. Genelde kitle fonlamada şöyle bir algı oluyor sadece startupların, kuluçkaların ya da fikir üzerindeki projelerin hayata geçirildiği düşünülüyor, kitle fonlamada sadece startuplar değil, ileri düzeyde firmaların burada halka arz edildiğini yatırım turlarının organize edildiğini söylemekte fayda var” şeklinde konuştu. İmza töreninin ardından Fonangels yetkilileri tarafından GOSB Teknopark firmalarına Girişim Sermayesi Yatırım Fonu hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi. 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim