• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9107.39 0.30
  • Altın: 2325.051 0.79
  • Dolar: 32.2687 0.29
  • Euro: 34.9584 -0.17

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, il başkanlarına seslenerek, "Yolsuzluk konusunda hiçbir müsamahamızın olmadığını sizler de biliyorsunuz. Biz, bu günlere bu konudaki hassasiyetlerimizle geldik. Kim hangi yalanı uydurursa uydursun bunlar tutmaz. Tutmadığı iç
Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, il başkanlarına seslenerek, "Yolsuzluk konusunda hiçbir müsamahamızın olmadığını sizler de biliyorsunuz. Biz, bu günlere bu konudaki hassasiyetlerimizle geldik. Kim hangi yalanı uydurursa uydursun bunlar tutmaz. Tutmadığı için de milletimiz gereken dersi verdi. Biz eserlerimizle konuşacağız. Eğer, devletin kuruşu burada çalınmış olsa biz bu eserleri ortaya koyamazdık, bütün herşey ortada" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'de sandık dışı formül arayanların her zaman kaybetmeye mahkum olduğunu belirten Erdoğan, "Silahlı güçlerden, terörden, sokak eylemlerinden medet umanlar avuçlarını yalamıştır. Türkiye'de sadece siyasetin hükmü geçer sandık konuşur. Türkiye'de istikamet artık manşetler değil, zeytinyağı gibi her seferinde üste çıkan işveren örgütleri değli istikameti sadece millet belirler, siz belirlersiniz. Planı, projesi, vizyonu ve ufku olan siyasi parti göreve gelir olmayan da ya kaybeder ya da tasviye edilir. Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin ürettiği gerilim siyaseti, sahillerde MHP'nin, CHP'nin ürettiği gerilim siyaseti 30 martta iflas etmiştir. Ben, CHP'ye gönül veren, MHP'ye gönül veren, BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum gelin bu süreçleri çekin. Bunların Türkiye millet için derdi var mı, kazandığımız belediyelerde acaba biz ne yapabildik, bunları bir sorgulayın, birlikte sorgulayalım. Ne altyapıda ne üstyapıda bunları göremezsiniz. İçme suyunu bile onlara biz getirdik, biz getiriyoruz yine biz getireceğiz. Bizim için orada o partinin yönetimi değil millet söz konusu. Ben inanıyorum ki yeni Türkiye artık yeni bir muhalefet anlayışını doğuracaktır. Tek hedefi Türkiye'yi büyütmek olan plan ve projesi olan muhalafelet bu süreçte şekillenecektir. Ahlak ve edep dışı saldırıların Türkiye'ye yarar değil zarar getirdiğini herkes gördü. Birleştirici bir siyaset Türkiye'nin yegane gündemi olmalı" dedi.

Seçimlerde bütün meydanlarda 'tek millet, tek bayrak tek vatan ve tek devlet ve rabia' dediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, bunun dışındaki tüm farklılıkların bir zenginlik olduğunu ve bu farklılıklara saygı duyarak yollarına devam edeceklerini ifade etti.

"SANDIK SONUÇLARI BİZİ REHAVETE DEĞİL, GAYRETE SEVK ETMEK ZORUNDADIR"

"Sandık sonuçları bizi rehavete değil, sorumluluğumuzun ağırlığıyla daha bir gayrete sevk emek zorundadır" diyen Erdoğan, "Teşkilatımızın her kademede değerlendirmelerini yeniden yapmalarını, eksikleri hataları varsa ihmalleri ortaya koyacak 5 yıl sonrası için şimdiden bunları telafi etmenin gayreti içine gireceğiz. Belediye başkanlıklarımızı kazandığımız birimlerde sorumluluğumuz daha da büyük. İstanbul'da 1994'ten beri kesintisiz olarak İstanbul'a hizmet ediyoruz, aynı durum Konya, Ankara için diğer birçok ilimiz için geçerli. Biz buralarda projelerimizle, eserlerimizle doğru yatırımlarımızla kararlılık gösteriyoruz. Seçim öncesi verilen vaatlerin halkımızdan önce sizler teşkilat olarak takipçisi olacaksınız. Mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine genç bir arkadaşımızı getirdik Abdülhamit Gül. Onun enerjisinden dinamizminden istifade ederek tüm belediyelerimizi mercek altına alacağız. Her türlü planlama aşamasında hükümet genel merkez koordinasyon içinde olacak böylece hizmetin hızını ve kalitesini artışmış olacağız. Kanaat önderleriyle tam bir iletişim ve uyum içinde olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Sandık müşahitliği konusunun AK Parti'nin kuruluşundan bu yana üzerinde durdukları önemli bir konu olduğunu anlatan Erdoğan, bugüne kadar bunu Seçim İşleri Başkanlığı'ya yürüttüklerini ve sandık müşahitliğinin 3-4 aylık bir çalışma olarak zannedildiğini ifade etti. Sandık müşahitliğinin adeta bir teşkilat olayı olduğunu belirten Erdoğan, "Teşkilat başkanlığında da yeni adım attık. Teşkilat başkanlığına genel başkan yardımcılarımızdan Süleyman Soylu beyi getirdik. İnşallah şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken, 2015 seçimlerine giderken sandıklarımızın bu anlayışla süratle elden geçirip nerede aksama ve sıkıntı var buraları hemen ele alacak, sandık müşahitlerimizi 9 kişiden oluşması suretiyle gidereceğiz. Ürkeklik, korku yok, cesaretle bu işin üzerine gideceğiz" dedi.

"BU YATIRIMLAR VE ADIMLAR, YOLSUZLUĞUN OLDUĞU BİR İKTİDARDA GERÇEKLEŞTİRİLEMEZDİ"

Bütün bu adımlar atılırken Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 2015 seçimlerinde de mahcup olmayacaklarını anlatan Erdoğan, "Bu noktada olaylara Mimar Sinan gibi bir çocuğun fikri ve hissiyatı dahi sizin için hayati önem taşımalı. Bu dönemde şehirlerimizin huzur ve güvenliğine dikkat etmeliyiz. Bir tek kaldırım taşı kimi zaman o şehrin sakinleri için eziyet olabilir. Ortaya büyük bir eser koyarsanız milimetredeki kusur onu örter. Yollarından kaldırımlarını, parklarından yeşil alanlarına kadar artık mükemmel şehirlerimiz olsun istiyoruz. Başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere muhakkak şehirlerimizi meydanlarımızla güçlendirin. Sokak aralarına sıkıştırılmış meydanlar değil, oraları güzelleştirerek halkımızın oraları toplanma yerleri haline getirelim. Şimdi toplu konutlardan artık mimari estetiğe huzura şehir güvenliğine doğru kararlı adımlar atmak zorundayız. Kentsel dönüşüm ve değişim projelerimiz önem arzediyoruz. Bu süreci başlattık gelecek nesillere kendi şehir kültürümüzü bırakacağız. Biz illerimizin bütün yerel mimarisini bir kenara bırakmadan o yerel mimariyle şehirlerimizi güzelleştirmek durumundayız. Şehrin size küsmesine asla mahal bırakmayacaksınız. Sizler şehirlerin Emini'siniz. Ecdadımız bunu böyle ifade ederdi. Vazife yaptığınız her şehrin sorunu sizin sorununuzdur. Önümüzdeki 5 yıl içinde en küçük birimlerde dahi her haneye defalarca ulaşmış misafir olmuş olmanız gerekiyor. Makamınızda oturup beklemek yerine çoğu zaman çıkıp siz ziyaret edeceksiniz. Çat kapı yapsınlar, çok daha hoşuna gider bizim vatandaşımızın. Belediyelerimiz arasında yardımlaşmaya, bilgi ve tecrübe paylaşımına dikkat etmenizi istiyorum. Yolsuzluk konusunda hiçbir müsamahamızın olmadığını sizler de biliyorsunuz. Biz bu günlere bu konudaki hassasiyetlerimizle geldik. Kim hangi yalanı uydurursa uydursun bunlar tutmaz. Tutmadığı için de milletimiz gereken dersi verdi. Biz eserlerimizle konuşacağız. Eğer, devletin kuruşu burada çalınmış olsa biz bu eserleri ortaya koyamazdık. Bütün herşey ortada. Eğitimde, sağlıkta, adalette yaptıklarımız emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda yaptıklarımız ortada. Bütün bu yatırımlar, adımlar yolsuzluğun olduğu bir iktidarda gerçekleştirilemezdi."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim