• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2304.963 1.28
  • Dolar: 32.3151 0.29
  • Euro: 35.0881 0.10

Gebze’ye ‘Kitap Okuma Halkası’ ödülü!

Gebze Gençlik Merkezi’ne ‘Kitap okuma halkaları’ 2019 yılı birincilik ödülü verildi
Gebze’ye ‘Kitap Okuma Halkası’ ödülü!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Kitap Okuma Halkaları” etkinliğinde Gebze Gençlik Merkezi en çok Kitap Okuma Halkası oluşturarak ödül aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıldır Türkiye genelinde Gençlik Merkezleri öncülüğünde Ortaokul, Lise ve Üniversite Öğrencilerinden oluşan “Kitap Okuma Halkaları” etkinliği düzenleniyor. Bu kapsamda 2019 Yılı içerisinde 320 gençlik merkezi arasında Gebze Gençlik Gençlik Merkezi çalışanları adına Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan’a Plaket ödülünü Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu verdi.

“OKUMAK ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPMAKTIR”

Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan konu ile ilgili şunları söyledi; “Gençlik Merkezleri, gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine, yardımcı olmak, gençleri, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, gençlere rehberlik yapmak ve danışmanlık yapmak, gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve sportif faaliyetler düzenleyen merkezlerdir. Okumak özgürlüktür. Özgürlüğe kanat çırpmaktır. Kitaplar yeni dünyaları keşfe götüren rehberlerdir. Dinimizin ilk emri “OKU” diye başlıyor. Yeni inen surelerde “Kalem”e, “Satır satır yazılan kitaba” ant içiliyor. Çağımızın en büyük problemlerinden biri Okuma eksikliğimizdir. Bu kapsamda bizlerde gençlik Merkezi olarak faaliyet alanlarımızdan biri olan Kitap Okuma Halkalarını Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda oluşturduk. Benim de severek benimsediğim bir proje olması hasebiyle konuyla bizzat ilgilenmekteyim. Bu konuda iddialıydık. Nitekim Bakanlığımız ödüle layık gördüler. Kendilerine gençlerim adına teşekkür ederim. Okumak bizi canlı tutacak ve zararlı alışkanlıklardan, boş işlerden uzak tutacaktır.” Dedi.

“KÜLTÜRLÜ VE BİRİKİMLİ NESİLLER İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Sözlerini sürdüren Turan, “Bu kapsamda; Gençlik Merkezlerinde gençlerimize kitap okuma alışkanlığı ve toplum içinde düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazandırılması, milli ve manevi değerlerle donanımlı hale gelmeleri, birikimli, kültürlü olmaları, yurt ve dünya meseleleri karşısında bakış açıları geliştirebilmeleri amacıyla kitap okuma halkaları faaliyeti yürütülmektedir. Gebze bölgemizde 2017 yılında 55 Kitap Okuma Halkası oluşturulmuş olup bu halkalarda 45 öğretmen ve 875 öğrenci yılda 6’şar kitap okumuştur. 2018 yılı içerisinde 57 Halka kurulmuş olup bu halkalarda 51 öğretmen görev almış ve 955 öğrencimiz 7’şer kitap okuyarak kitap kritiği yapmıştır. Bu sene 2019 yılı içerisinde 92 Halka oluşturulmuş olup her ay bu halkalardaki 1115 gençlerimiz kendilerine dağıtılan aynı kitapları okuyarak sorumlu öğretmenler rehberliğinde okul kütüphaneleri, derslikler, Gençlik Merkezi Has Odamızda Kitap tahlil yapmaktadırlar. Kitap üzerinde değerlendirmeler yaparak kültürlü ve birikimli olmaya çalışmaktadırlar. Gençlere katkı sunan, yönlendiren okuma serüvenlerinde destek olan herkese, kurumlara, Gençlik Liderlerime, Gönüllü Liderlerime ve öğretmenlere teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim