• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9915.62 0.00
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Gebzeli Gazeteciler Maraş'da tarihe tanıklık etti

Gebzeli Gazeteciler, Dilovası Belediyesi organizasyonuyla deprem bölgesine gitti.
Gebzeli Gazeteciler Maraş'da tarihe tanıklık etti

6 Şubatta yaşanan asrın felaketinde yaraları sarmak için Kahramanmaraş’da seferber olan Dilovası Belediyesi, bölgemizdeki Basın Mensuplarını Kahramanmaraş’a getirerek Deprem Bölgesini gezdirip bölgede görev yapan Basın Mensupları ile hem iftar yaptırdı hem de unutulmaz bir birliktelik gecesi yaşattı. Asrın Felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’a yerleşerek yaraları sarmaya başlayan Dilovası Belediyesi, Dulkadiroğlu ilçesinde her gün 2 bin kişilik iftar veriyor. Fatih Anadolu Lisesi Bahçesine kurdukları Osmanlı otağında canlı müzik ve çocuklara oyun parkları ile depremin stresini attırmaya çalışıyor, Köylere oyuncak ve gıda malzemeleri dağıtıyor.

TARİHİ TANIKLIK ETTİLER
Dilovası Belediyesi enkaz kaldırma çalışmalarının ardından en iyi yatırım insana yapılan yatırım düşüncesi ile Ramazan ayının birlik beraberliğine ve paylaşma duygusu ile Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Sevim Şirikçi Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Fevzi Paşa Ortaokulunda depremzede halkın yanında oldu. Gebzeli Basın mensupları iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelerek Kahramanmaraş’ta yaşanılan asrın felaketine tanıklık etti. Şehirde bulunan enkaz kaldırma alanlarını inceleyen ve Dilovası Belediyesi’nin Kahramanmaraş ta yaptığı çalışmaları yerinde görmek için Kahramanmaraş’a giden Gebzeli 30 gazeteci geldi, yıkılacak binaları hem inceleyip hem de durumu fotoğrafladılar.

MARAŞ BASINIYLA BULUŞTULAR
Gün boyu şehri gezen Gazeteciler iftar sonrası ise Fatih Anadolu Lisesi içerinde Dilovası Belediyesi tarafından kurulan Otağ çadırında Belediye personelleri tarafından gerçekleştirilen Canlı Müzik ve sohbet ortamında Kahramanmaraşlı Gazetecilerle birlikte oldular. Her iki il arasında gönül köprüsünün oluştuğu gecede DilovaSI Belediye Başkan yardımcıları Recep Karakoç ve Muhiyettin Gültekin’in ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan yardımcısı Levent Altun, Gebze Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz ve yaklaşık 30 Gazeteci Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Başkan Yardımcısı Ali Eskalen, Üst Kurul Üyesi Şahin Efe ve dernek üyesi İlker Yiyen ile birlikte bir araya gelerek depremi ve yaşanılan olayları masaya yatırdılar.

300 PERSONELLE DEPREM BÖLGESİNDEYİZ

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dilovası Belediye Başkan yardımcısı Recep Karakoç, “Dulkadiroğlu ilçesi 103 mahalleye sahip ve 268 bin nüfusu bulunuyor. Biz, Dilovası-Darıca ve Körfez Belediyeleri olarak 100’erden olmak üzere toplam 300 personel çalışıyoruz. İş makineleri, yaşam alanları getirdik. Bugüne kadar  Dilovası belediyesi sorumluluk alanına 79 tır yardım gönderdi. Günlük 2 bin iftar, 1300 kişiye sahur veriliyor. Ekiplerimiz 2 ay daha burada kalacaklar ve yaraları saracaklar. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim