• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 7°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 5°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8745.7 0.32
  • Altın: 2242.163 -0.10
  • Dolar: 32.3317 0.07
  • Euro: 35.1498 -0.17

Gebze'de ki o fabrikada 50 işçide Kovid-19 tespit edildi

Gebze'de Tayaş fabrikasında 50 işçide Kovid-19 tespit edildi. Çalışma koşullarını anlatan işçiler, fabrikada gerekli önlemlerin alınmadığını dile getirdi.
Gebze'de ki o fabrikada 50 işçide Kovid-19 tespit edildi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Tayaş Gıda fabrikasında 50 işçide koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Tayaş işçileri bu durumun alınmayan önlemlerin sonucu olduğunu ifade ederek aynı zamanda tedirgin olduklarını söyledi.

Fabrikada çay molalarında fiziksel mesafe kuralına uyulmadığını ifade eden Tayaş işçileri, "Virüs koşa koşa 'geliyorum' diyordu. Uyarılarımız oldu ancak yönetim dinlemedi. Sorumlusu kim? Çok açık biçimde yönetimdir. Evrensel okurlarına molada geçen zamanın fotoğrafını gönderiyoruz, fazla söze gerek yok" dedi.

"PATRONUN GÖZÜNDE BİZ BİR HİÇİZ, YENİDEN ANLADIK"

Kovid-19 pandemisi bahanesiyle insanları 12 saat çalışmaya zorladıklarını da söyleyen diğer işçiler, "8 saatlik çalışma koşullarını 12 saate çıkardılar. Virüsten koruyacağına bizim riskimizi daha da arttırdılar. GOSB içerisinde en yoğun sömürünün yaşandığı yer Tayaş fabrikası. İnsanlık dışı koşullarda çalıştırılıyoruz. Sosyal hak yok, sendikal hakkımız tanınmıyor diyorduk ki, şimdi canımızı masaya yatırdılar" dedi.

Patronun düzenli olarak haklara saldırdığını ifade eden işçiler, "İşçiler bir adım geri attığı an patron hakları tırpanlıyor. Dünya pandemi riskiyle uğraşırken bizi daracık odalara topladılar kurbanlık koyun gibi. Şimdi ailelerimizde bizim yüzümüzden risk altında. Bir kişi ölürse vebali sessiz kalan herkesin boynuna. Çok basit önlemleri bile almadılar patronun gözünde biz bir hiçiz yeniden anladık" dedi.

"DAHA ÖRGÜTLÜ OLSAYDIK BUNLAR YAŞANMAZDI"

DİSK/Gıda-İş Sendikasında örgütlendiklerini belirten işçiler, "Sendikal hakkımızı için uzun zamandır mücadele ediyoruz. Anayasal hakkımızı patron tehditlerle bastırmaya çalıştı. Bugün sendikalı işyerlerine baksınlar, bu tarz vakalar yok. Çünkü işçiler örgütlü olunca, önlemi ona göre aldırıyor. Patronun iki dudağından çıkacak lafa bakmıyorlar. Biz ise patron için kolay yem olarak görülüyoruz. Patron, 'Benim üretimim artıyor, fazlasıyla para kazanıyorum. Bu işçilerin vur ensesine al ekmeğini' diyordur. İşçiler olarak bizim suçumuz yok mu? Var. Biz de eğer daha örgütlü olsaydık bugün bunları yaşanmazdı" dedi.

"ÖNLEM YOK, BASKI VAR"

Bașka bir ișçi de "Her zaman belirtiyorduk şimdi bizzat yaşayarak görüyoruz. Evet, bir taraftan işçiler arasında Kovid-19 hızla yayılırken Tayaş yönetimi sene sonu çıkaracağı tonajın peşinde. Her gün birilerimiz Kovid-19'a yakalanırken vardiya amirlerinin ve posta başlarını eliyle bizlere yarış atı muamelesi yapılıyor. Alınan hiçbir önlem yok. Bir de yoğun bir baskı var. Ailelerimizi, çevremizdeki insanları tehlikeye atıyoruz" dedi.

Ayrıca işçiler dün Sağlık Bakanlığından fabrikayı teftișe geldiklerini ve o sırada dinlenme alanlarına sayılı işçinin gönderildiğini söyledi. 

 

Evrensel

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim