• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Gebze'de işçilere virüs taraması yapılacak!

Gebze'de faaliyet gösteren OSB’lerin çalışanlara COVID-19 testi yapılmasına yönelik talebi karşılık buldu. Kocaeli’deki OSB’lerde çalışan tüm işçiler virüs taramasından geçirilecek.
Gebze'de işçilere virüs taraması yapılacak!

İstanbul’dan sonra vaka sayısında en çok artışın görüldüğü Kocaeli’de faaliyet gösteren OSB’lerin başkanları, üretimin durmaması ve pozitif vakaların belirlenmesi için, üretime devam eden rmalarda COVID- 19 testi yapılmasını istemişti. 

HERKESE TEST YAPILACAK

  Bölgede üretimin kesintisiz sürmesi için Sağlık Bakanlığı yeni bir proje başlatıyor. Proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen Kocaeli’de, koronavirüs tespitine yönelik kesin sonuç veren PCR testinin yapılacağı bir merkez kuruldu. Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) kurulan merkezde 23 Nisan’dan itibaren koronavirüs belirtileri olan, olmayan herkese test yapılacak. Yapılacak test sayısının günlük 4 bin olacağı belirtildi. Bu çalışma ile birlikte hem üretime devam edilecek hem de işçilerin sağlığı koruma altına alınacak.

ORAN DÜŞECEK

Fabrikalarda yoğun olan pozitif vakaların önüne geçilmesi noktasında yaygın testin işe yarayacağı düşünülüyor. OSB başkanları, karardan memnuniyet duyduklarını söyleyerek, testlerin yapılmasıyla birlikte bulaşıcılık riskinin yoğun olduğu sanayi bölgelerinde bu oranın düşeceğini belirtti. OSB başkanları, deniz, kara ve hava yolunun ortak noktası olan Gebze’de, İstanbul gibi bir metropolden işçilerin bölgeye gelmesi nedeniyle isabetli bir karar olduğunu, kendileriyle de toplantı yapılarak, istek ve sorunlarını dile getirebilecekleri bir ortam oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

“ÜLKEYE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler de, “Bu fırtına dindikten sonra neler yapacağımız çok önemli, bu yüzden şimdiden önlemler almamız gerekiyor. Bundan sonra kendi kaynaklarımızın merkezinde olmamız lazım. Hükümetimiz sürekli ekonomik tedbirler alıyor, bizim de toplum olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor” dedi. Türkiye’nin lokomoti olan Kocaeli’nin kalbinin Gebze’de attığını söyleyen Çiler, “Bundan sonra ticareti nasıl geliştirebileceğimize cevap arayacağız. Bunu yaparken de yetişmiş elemanlarımızı kaybetmememiz lazım. Bunun için bu merkezin Gebze’de kurulmasını çok önemsiyorum. Bu projeyle birlikte her konuda olduğu gibi ülkeye yine örnek olacağız” diye konuştu. Virüsle birlikte ticaretin kurallarının değişeceğini, istenilen düzeyde büyüme olmayacağını, yavaşlama meydana geleceğini kaydeden Çiler, şöyle devam etti: “Bu yüzden riskli sektörleri belirleyip sigorta kapsamlarını da genişletmek lazım. Kendi kaynaklarımızı içimizde tüketip, onlara değer katmamız gerekiyor. Sağlıklı olamazsak sağlıklı işler yapamayız. Üretim merkezlerinin dinamik olması lazım. Bu da çalışanların ve işverenlerin sağlığını korumaktan geçer.”

Kaynak:Dünya

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim